به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه هفت تیم مختلف برای تشخیص ویروس کرونا تشکیل شده است، گفت: اکنون با ظرفیت هفت برابر، میتوانیم هر روز ۱۲۰۰ نمونه را در انستیتو پاستور بپذیریم.
دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به قدمت صدساله انستیتو پاستور ایران افزود: این انستیتو در امتداد رسالتهای خود در مبارزه با بیماریهای مختلف مانند طاعون، پیش از شیوع بیماری «کرونا» در کشورمان، با خبرهایی که از چین داشتیم آمادگی خود را اعلام کرد که وارد فاز مطالعاتی شود و در این مدت توانست با طراحی روشهای تشخیص مناسب کشورمان، آمادگی کامل را به دست بیاورد.
وی ادامه داد: با توجه به مطالعات زیاد، در همان روزهای نخست پیدا شدن این بیماری در کشورمان، کاملا به اوضاع مسلط بودیم و با توجه به اینکه در انستیتو پاستور ایران زمینه افزایش تستهای مورد پذیرش را داشتیم بیش از ۲۰ آزمایشگاه توسط این انستیتو در مناطق مختلف کشور ایجاد شد.
دکتر بیگلری افزود: تا پیش از اینکه، کیتهای آزمایشگاهی تشخیص بیماری «کرونا» برسند، آموزش آزمایشگاههای مختلف را در کشور انجام و توان پذیرش نمونهها را در انستیتو پاستور افزایش دادیم.
وی با اشاره به اینکه کیتهای فعلی تشخیص ویروس کرونا از کشورهای دیگر به ما میرسند، اضافه کرد: فناوران کشورمان، آمادگی برای ساخت این کیتها را اعلام کردند و چندین فناور وارد عرصه شدند و کیتهایی را ساختند و منتظر تایید هستند تا به تولید انبوه برسانند.
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: در قسمت کیت، خوشبختانه تا ماههای آینده، ذخیره کافی داریم و میتوانیم به بیماران بستری، این خدمت تشخیص را ارائه کنیم.
آقای بیگلری افزود: براساس اصول علمی، آزمایش بیماری کرونا فقط به کسانی مربوط میشود که علائم این بیماری را دارند و در بیمارستان بستری هستند و به هیچ عنوان، گرفتن آزمایش برای افرادی که سرپایی هستند و حال عمومی خوب دارند در هیچ کشوری توصیه نمیشود.
وی اضافه کرد: زمانی هم که علائم بیماری رفع میشود و بیمار از بیمارستان مرخص میشود، نیازی به آزمایش مجدد نداریم.
دکتر بیگلری ادامه داد: افرادی که در خانواده خود با بیمار کرونایی در تماس هستند اگر حال عمومی و علائم بالینی آنها دال بر این بود که نیاز به آزمایش دارند، پزشکان درخواست آزمایش آنها را انجام میدهند.
رئیس انستیتو پاستور رازی اظهار داشت: در این ایام آنچه جالب است اینکه در میان کشورهای همسایه هیچ یک قدرت تشخیص و شناسایی ژنوم این ویروس را ندارد و باعث افتخار است که ایران تنها کشوری است که اقدام به شناسایی این ویروس کرده است.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه کشور هم گفت: ۸۰ درصد از مبتلایان به کرونا نیازی به بستری شدن ندارند.
آقای علی امیر سوادکوهی افزود: مبتلایان به ویروس کرونا در چین حدود ۸۰ هزار نفر هستند و از این تعداد حدود ۸۰ درصد افراد دچار مشکل خاصی نمیشوند و حتی نیاز به بستری ندارند.
وی تصریح کرد: ۸۰ درصد از مبتلایان به کرونا در چین دارای علائمی همچون سرفه، آبریزش بینی، تب و دردهای عضلانی هستند که در واقع در این موارد نیازی به بستری شدن ندارند، با این حال بهتر است که شناسایی شده و در وضع قرنطینه قرار بگیرند تا دیگران را آلوده نسازند.
سوادکوهی ادامه داد: از تعداد ۲۰ درصد باقیمانده باز هم حدود ۱۵ درصد نیازمند بستری در بخشهای ویژه نیستند و میتوان گفت در حقیقت فقط پنج درصد از مبتلایان در وضعیت حاد ریوی قرار دارند، اما باز هم از این تعداد دو یا سه درصد در خطر مرگ قرار دارند؛ پس کرونا ویروس، واقعاً قدرت کشندگی بالایی ندارد.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه کشور گفت: افرادی که نشانههایی همچون عضلطه درد، تب و حالت سرفه داشتند سریعاً به پزشک مراجعه کنند، زیرا این علائم از نشانههای اولیه کرونا است و باید جلوی پخش بیماری را گرفت.