سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین از ابتلای ۸ نفر به ویروس کرونا و یک نفر فوتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دکتر نامدار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین با موضوع ویروس کرونا در استان گفت: در ۱۰ روزی که از شیوع ویروس کرونا در کشور میگذرد تلاش بر این بوده است که آمار مبتلایان به این بیماری به صورت دقیق به اطلاع مردم برسد. برای تشخیص این بیماری نیازمند یک سری آزمایشهای دقیق هستیم که سابق بر این در انیستیو پاستور تهران انجام میشد، ولی از روز جمعه یک آزمایشگاه نیز در استان راه اندازی شده است. وی افزود: با توجه به آلودگیهای مشاهده شده در استانهای همجوار، این آلودگی هم در استان مشاهده شد. نامدار تصریح کرد: تا الان ۸ مورد قطعی بیمار مبتلا به کرونا در استان داشتیم که تنها یک مورد که یک پیرمرد ۸۵ ساله است، فوت کرده است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه تست کرونا بسیار گران است، خاطرنشان کرد: در ۱۰ روز آینده دوره پیک این بیماری را خواهیم داشت و با توجه به وجود ویروس کرونا در استان، ممکن است روزانه ۱۰۰ بیمار در استان بستری و ۴۰ بیمار دیگر نیز ترخیص شوند و در این مدت هر آزمایشی که مثبت شود، به اطلاع مردم خواهیم ر ساند. وی افزود: سازمان جهانی بهداشت روز گذشته سطح خطر را از بالا به بسیار بالا ارتقاء داده است. به گفته نامدار، از زمانی که این ویروس در چین شیوع پیدا کرد، ۶۰ کشور آلوده شده اند و روز به روز بر تعداد این کشورها اضافه میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: ۴۵۰ تخت بیمارستانی و ۲۰۰۰ نیروی درمانی آماده به کار هستند و علاوه بر بیمارستانهای خاص در هر شهرستانی یک بیمارستان دارای بخش ایزوله به این کار اختصاص پیدا کرد. نامدار خاطرنشان کرد: مواد ضدعفونی کننده الکلی و ماسک بر عهده سازمان صمت است و سازمان غذا و دارو هم برای تأمین ماسک و اقلام دارویی، فعالیت میکند.
وی افزود: تا اطلاع ثانوی هرگونه تجمع شامل نماز جمعه و یا نمایشگاهها برای پیشگیری از شیوع کرونا برگزار نخواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به تشابه علایم آنفلوآنزا و کرونا ویروس گفت: هر دو این بیمارهای با تب، سرفه، دل درد و گلودرد همراه هستند و ترشحات ناشی از عدسه و سرفه بیماران، افراد را آلوده میکند. وی افزود: مردم مدام دست هایشان را شستشو دهند و برای اینکه این آلودگی در استان و کشور گسترش پیدا نکند تا ۱۰ روز آینده مردم در خانه هایشان بمانند و با توجه به آلودگی سطوح مکانهای عمومی از حضور در این اماکن بپرهیزند. نامدار، شستن دست ها، گندزدایی و ماندن در خانه را سه عامل اصلی برای مهار ویروس کرونا دانست و از مردم استان خواست با رعایت این موارد، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری، مسئولان استان را یاری کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: در کشور برای بیماران سرپایی تست کرونا انجام نمیشود و حضور مداوم در مراکز درمانی، احتمال انتقال ویروس را افزایش میدهد. نامدار خاطرنشان کرد: تمام مراکز پزشکی و درمانی آماده ویزیت بیماران هستند و در صورتی که فردی دارای علایم کرونا باشد، به مراکز تعیین شده، انتقال داده میشوند. وی افزود: ۱۲ مرکز در استان مشخص شده اند و به سایر مراکز خصوصی هم دستورات لازم برای همراهی بیماران داده شده است. نامدار با اشاره به ممنوعیت ملاقات با بیماران در بیمارستان گفت: مردم استان در این ۱۰ روز فعالیتهای بیرون از خانه را محدود کنند تا شیوع ویروس در استان و کشور، مهار شود. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، مصرف غذاهای پخته، سبزیجات و میوهها را عامل تقویت سیستم ایمنی بدن عنوان کرد و در عین حال از مردم خواست از مصرف نوشابهها و فست فودها، پرهیز کنند. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، بهترین راه تقویت سیستم دفاعی بدن را استفاده از سبزیجات و میوه جات سالم اعلام کرد و به مردم استان توصیه کرد، از مصرف غذاها و یا گوشتهای نیمه پز پرهیز کنند. به گفته نامدار، ۸۰ درصد افراد به دلیل علایم پایین کرونا، نیازی به مراجعه به مراکز پزشکی و بیمارستانها حس نمیکنند، ولی در عین حال ناقل این ویروس هستند. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: ۱۴ درصد افراد نیاز به بستری شدن دارند و تنها ۶ درصد نیازمند مراقبت در بخشهای ویژه هستند. نامدار تأکید کرد: دستورالعمل استخدام پرستارانی که در این مدت در خط مقدم مبارزه با کرونا بودند، به زودی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان از مردم خواست بدون توجه به آمارهای دروغین و شایعه پراکنیها درباره میزان ابتلای افراد به ویروس کرونا، بر استرس شان غلبه کنند.