رئیس پلیس فتا استان مرکزی از دستگیری فردی که به بهانه همدم یابی از طریق ربات تلگرامی اقدام به کلاهبرداری میکرد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ سرهنگ آنقی گفت: فردی که به منظور دستیابی غیرمجاز به اطلاعات حساب بانکی افراد، اقدام به راه اندازی یک ربات تلگرامی تحت عنوان همدیاب در شبکه اجتماعی تلگرام کرده بود، در تحقیقات کارشناسان پلیس فتا استان شناسایی و دستگیر شد.
او افزود: پس از مراجعه فردى به همراه مرجوعه قضائى به پلیس فتا و ارائه پروندهای با موضوع برداشت غیر مجاز از حساب بانکى وی به مبلغ 30میلیون ریال، بررسى این پرونده در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا استان مرکزی گفت: پس از اخذ اظهارات شاکى و انجام تحقیقات اولیه توسط کارشناسان پلیس فتا، مشخص شد برداشت غیرمجاز به شکل کلاهبردارى فیشینگ انجام شده است.
سرهنگ آنقی افزود: کارشناسان پلیس فتا با انجام بررسى هاى فنى و پلیسى ضمن شناسایی ردى از متهم در فضاى مجازى، با هماهنگى صورت گرفته با مرجع قضائی، متهم را در شهرستان قم شناسایی و دستگیر کردند.
او گفت: متهم در مواجهه با ادله فنى، بزه خود را پذیرفت و در خصوص علل و انگیزه خود از این اقدام مجرمانه عنوان کرد، مدتى قبل اقدام به راه اندازى ربات تلگرامى "دوستى و صیغه یاب" کردم و از اعضا درخواست کردم جهت عضویت در این کانال و استفاده از امکانات آن باید از طریق لینکی که برای آنها ارسال میکنم مبالغی را واریز کنند و از این طریق توانستم اطلاعات بانکی مخاطبینم را در اختیار گرفته و در زمان مناسب اقدام به جابجایی وجه به صورت مجازی در زمانهای مختلف داشته باشم.
:رئیس پلیس فتا استان مرکزی افزود: دراین شگرد کلاهبردارى، شاکى پرونده جارى نیز با دریافت لینک ربات دوست یاب آن را دانلود و اقدام به پرداخت مبلغی در درگاه جعلى کرده و در واقع اطلاعات حساب بانکی اش را با دستان خود به کلاهبردار واگذار کرده بود و فرد کلاهبردار نیز با در اختیار داشتن اطلاعات حساب بانکى شاکی، مبلغ ۳۰ میلیون ریال از حساب او به صورت غیر مجاز برداشت کرده بود.
سرهنگ آنقی در ادامه به منظور پیشگیرى از دسترسى و برداشت غیرمجاز از حساب بانکى، به شهروندان توصیه کرد: با توجه به اینکه تاکنون ساز و کارى جهت اتصال به درگاه بانکى در بستر شبکه هاى اجتماعى خارجى تعریف نشده است در صورت ارائه لینک هاى ناشناس در شبکه هاى اجتماعى با بهانه هاى گوناگون و وعده هاى فریبنده که از افراد میخواهد براى واریز مبالغ کم لینک پیشنهادى را دانلود و در درگاه جعلى مبلغ موصوف را واریز کند، خوددارى کنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی در پایان گفت: کاربران فضای مجازی با مطالعه و یادگیری در مورد نحوه پرداخت الکترونیکی در فضای مجازی و آشنایی با چگونگی تشخیص صفحات جعلی در دام کلاهبردان نیافتند و در هنگام ثبت سفارشات اینترنتی از فروشگاههای دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند و با بررسی پروتکل (https) از صحت سایتها مطمئن شده و در صورت مواجهه با موارد مشکوک میتوانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.