منشور 22 گانه برای نانوایان اصفهانی در پیشگیری از ویروس کرونا تدوین شد.
محمدرضا خواجه، طبق این منشور تماس دستِ شاطر و نان گیر با مشتری را ممنوع دانست و افزود: در این منشور بهداشتی به نانوایان توصیه شده گرفتن پول از مشتری تنها از طریق فروشنده یا استفاده مشتری از طریق کارت خوان برای پرداخت امکان پذیر است و برای رعایت بهداشت در جلوگیری از تماس دست به هیچ وجه کادر واحد نانوایی وجه نقد از مشتری دریافت نکند.
مسوول کمسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان تاکید کرد صاحب پروانه کسب در نانوائی حضور یابد و از تماس خمیر گیر، چانه گیر، شاطر، نان گیر، کف زن با مشتری خودداری شود.
محمدرضا خواجه افزود: براساس این منشور به محض ورود به نانوائی الزامی است تمام افراد دستان خود را با صابون یا مایع دستشوئی بشویند، اما خشک نکنند مگر با حوله تمیز و شسته شده یا دستمال کاغذی قطردار، همچنین کارفرما موظف است برای پرسنل خود حوله و مایع دستشوئی خریداری کند.
وی گفت: شستشوی مرتب دست ها پس از تماس با دستگیره و لوازم نانوایی را از دیگر نکات بهداشتی در این منشور بیان کرد و گفت: شستشوی میزهای توری مغازه با آب داغ و وسایل نانوایی ،شستشوی هفتگی روپوش و شلوار سفید از دیگر توصیه های بهداشتی به نانوانایان است.
مسوول کمسیون آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان، ورود افراد متفرقه به نانوائی را ممنوع اعلام کرد و افزود: همچنین به نانوایان و تمام کارگران این واحدهای صنفی اعلام شده به محض مشاهده نشانه هایی همچون تب و سرفه از کار کردن امتناع کنند و در تلاشیم نانوایانی که مشکوک به علایم کرونا هستند، در نانوایی حضور نداشته باشند.
محمدرضا خواجه گفت: وزارت بهداشت هم با چاپ پوستری توصیه ها و اقدامات لازم برای مقابله با کرونا را برای نانوایان چاپ کرده و بر ضرورت استفاده از دستکش، کلاه و ماسک تاکید کرده است.
وی در خصوص وجود چاقو به خصوص در نانوایی های سنگکی بر روی پیشخوان نانوایی و استفاده از آن برای تکه کردن نان، به مردم توصیه کرد به خصوص در شرایط فعلی برای خرید نان سفره ای همراه داشته باشند و نان را بر روی آن سرد کنند.
از 4500 نانوایی فعال در استان اصفهان 1700 واحد در کلانشهر اصفهان تولید نان می کنند.