معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: دو دسته اصلی ملخهای مهاجم به دو نقطه سختگذر استان بوشهر هجوم بردهاند که کار برای مبارزه با آنها سخت شده است.
او با اشاره به اینکه از همان آغاز کارهایی برای ردیابی، پایش و شناسایی کانونهای تجمع آنها انجام شده، افزود: در استان بوشهر تا کنون حدود ۹۰۰ هکتار عملیات کانونکوبی ملخها انجام شده و مبارزه با آنها همچنان ادامه دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه دستههای ملخ پس از توقف یک روزه یا دو روزه، جابهجا میشوند و این موضوع کار را برای مبارزه سخت میکند، اضافه کرد: بهتازگی ملخها به مکانهای سختگذر پناه بردهاند که برای رفتن به آنجا در تلاشیم؛ یک دسته بزرگ به منطقه کوهستانی میان طلحه و درنگ شهرستان دشتستان و خاییز شهرستان تنگستان و دستهای دیگر به ارتفاعات دشت زال شهرستان دشتی رفتهاند که دسترسی به آنها برای مبارزه سخت شده است.
عمرانی گفت: تفاوت گلههای این دوره با دوره پیش این است که آنها تقسیم و چنددسته شدهاند و متمرکز نیستند؛ آنها ۲۴ ساعت پس از آلوده کردن یک منطقه، آنجا را ترک میکنند. ما در کانونهای تولید آنها در شهرستانهای دیر، جم، دشتی، دشتستان، تنگستان و بوشهر درگیر عملیات مبارزه با آنها هستیم و این مکانها را بهعنوان کانون مبارزه با ملخ در نظر خواهیم داشت.
او با اشاره به اختصاص یک میلیارد تومان بودجه برای مبارزه ملخ در استان بوشهر، گفت: عمده محور اصلی و هزینهکردهای ما تشکیل تیمهای ردیابی برای ارسال گزارشها، تأمین سم مورد نیاز، تأمین سمپاش جدید، تعمیر ۷ باند فرودگاهی و تهیه یک دستگاه هواپیمای سمپاش است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر همچنین گفت که پیشبینی جهانی این است که دستههای جدید ملخ از شمال آفریقا و شبهجزیره عربستان وارد کشور و استان بوشهر خواهد شد که میزان آنها سه برابر سال پیش خواهد بود و ما تا چهار سال آینده درگیر مبارزه با ملخ خواهیم بود.