آقای سیاوش امیرمکری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: از هنگام پیدایش ویروس کرونا و احتمال شیوع آن در کشور با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری دستورالعملی برای اجرا به فرودگاهها، خطوط هواپیمایی و همه بهره برداران فرودگاهها تهیه و ابلاغ شد.
وی افزود: پس از شیوع این ویروس در کشور هم، ضمن به روز رسانی این دستورالعمل، تلاش کردیم اقدامات مقابلهای برای گسترش این ویروس ازطریق خطوط هوایی و فرودگاهها را در دستور کار قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها همچنین افزود: امروز نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشست جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در فرودگاههای کشور با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و دکتر مهدی نوروزی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب ویدئو کنفرانس با مدیران عملیاتی ۳۴ فرودگاه کشور برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این جلسه را معرفی اقدامات لازم از سوی متولیان امور فرودگاهها برای حفظ سلامت مسافران و کارکنان فرودگاهها عنوان کرد و گفت: باید تدابیری برای مصونیت دو بخش مهم غیر از ترمینالها و فرودگاهها یعنی مرکز کنترل فضای کشور و بخشهای ستادی اندیشیده شود.
همچنین دکتر مهدی نوروزی عضو هیئت علمی گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنانی، ضمن توصیه به مسئولان فرودگاههای کشور گفت: به مسافران توصیه اکید میکنیم از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند.
وی افزود: همچنین مسافرانی که علایمی نظیر تب و سرفه و سایر علایم احتمالی ابتلا به کرونا را دارند میتوانند با خود اظهاری و پرهیز از سفر، به قطع زنجیره ابتلا و شیوع این ویروس کمک کنند.
وی تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن، استراحت و تغذیه مناسب، استفاده از اطلاعات مراکز علمی معتبر، حضور در نشستهای خانوادگی برای رهایی از استرس، مراقبت از افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای، رعایت فاصله با یکدیگر و رعایت بهداشت فردی به ویژه بهداشت دست را از جمله موارد مهم برای جلوگیری از پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا عنوان کرد.
در ادامه، مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از اقدامات ویژه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در دوران پیشگیری و زمان ورود ویروس کرونا به کشور برای استفاده کامل از تمام ظرفیتهای موجود در مقابله با گسترش این ویروس خبر داد.
فرشید گلیج، مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه پیشگیری از ورود و شیوع ویروش کرونا از اواخر دی و اوایل بهمن به سازمان مدیریت بحران ارجاع داده شد، گفت: از همان زمان بر نقش اساسی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و پروسه قانونی عملکرد ما مشخص و پیش از ورود ویروس به کشور چک مسافران ورودی را در فرودگاههای بین المللی و مرز هوایی شروع شد.
گلیج ادامه داد: اولین اقدام شرکت در این راستا صدور بخشنامهای به مدیران فرودگاهها برای همکاری با وزارت بهداشت در امر پیشگیری بود و آموزشهایی نیز ارایه شد. همچنین تامین اعتبار برای تجهیزاتی، چون دستکش و ماسک انجام شد.
گلیج عنوان کرد: مرکز کنترل فضای کشور که کارکنان بخش رادار و کنترلرها در آن شیفتی فعالیت میکنند، مرکز حیاتی شرکت است که باید برای این بخش تدابیر ویژه یی اندیشیده شود.
وی همچنین به تشکیل جلسههای کمیته اضطراری در ارگانهای مختلف با حضور شرکت فرو دگاهها و ناوبری هوایی ایران اشاره کرد و گفت: در ایام پیشگیری از ورود ویروس به کشور نسبت به اخبار و اطلاعات دریافتی بی اعتنا نبودیم.
گلیج افزود: اخیرا دستورالعمل بین المللی توصیههای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا را که توسط ACI فراهم شده ابلاغ کرده ایم و از تمام ظرفیتها برای مقابله با این مشکل استفاده میکنیم.
در ادامه نیز مدیران فرودگاهها از طریق ویدئو کنفرانس به ارائه سوالات و تبادل نظر پرداختند.