سایه کرونا بر نشست گروه 20 در ریاض و انتقام کثیف امریکا و عربستان از رقبا
بازی کثیف برخی اعضای گروه بیست از جمله امریکا وعربستان درتبدیل ویروس کرونا به سلاحی برای انتقام از رقبا, نمی توان در باره چشم انداز روشن اقتصاد چین سخن گفت.
یکی از مباحث مهم در نشست وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی گروه 20 در ریاض تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد چین وبه تبع آن اقتصاد جهان است . این نشست در روزهای سوم و چهارم اسفند ماه برگزار شد. عمده اخبار و گزارش هایی که تاکنون در رسانه ها منتشر شده بر تاثیر منفی شیوع کرونا بر اقتصاد چین و اقتصاد جهانی دلالت دارد و در نشست گروه 20 نیز دستکم سه عضو این گروه یعنی چین، کره جنوبی و ایتالیا به شدت با آن دست به گریبان هستند. با وجود اینکه چین دومین اقتصاد جهانی محسوب می شود اما درسطح محدود دراین نشست شرکت کرد که این می تواند هم نشانه ای از آثار روانی شیوع کرونا بر مقامات چینی و هم احتمالا شاخصی از ناخرسندی چین از میزبان اجلاس باشد که هم پیمان راستگراها و اوانجلیست های حاکم بر امریکا به رهبری ترامپ است که از زمان به قدرت رسیدن همه تلاش و توان خود را بر زمین زدن چین و جلوگیری از تبدیل آن به قدرت اول اقتصادی بسیج کرده اند و در راستای افکار آخر الزمانی و نژادپرستانه خود از هر ابزار و شیوه غیرانسانی ولو ویروس کرونا بهره می گیرند.
حتی اگر امریکا در تولید و شیوع این ویروس دست و نقش نداشته باشد اما بیشترین بهره برداری را از شیوع آن در چین بعمل آورده است. عربستان هم دست کمی از امریکا و اوانجلیست ها نداشته و ندارد و همان کاری که امریکایی ها و ترامپی ها در سطح کلان علیه چین انجام دادند در سطح منطقه علیه ایران به عنوان یکی از شرکای چین انجام داده اند و با تبدیل ویروس کرونا به سلاح سیاسی و تبلیغاتی برای انتقام گیری از ایران به یکی از بازی های کثیف دست زدند و از این طریق در روند مقابله با این بیماری اخلال ایجاد کردند.
اگر کسی خط خبری و تبلیغاتی رسانه های وابسته به سعودی که به زبان های عربی و یا فارسی عیله ایران پخش می کنند، نگاه کند به روشنی به این بازی کثیف سعودی ها پی می برد که چگونه با جعل و یا تحریف اخبار با روحیه و احساسات افکار عمومی بازی می کنند و با ایجاد وحشت از شکست های خود انتقام می گیرند. گذشته از این، برخی نشانه ها حاکی از این است که عربستان با سوء استفاده از احراز ریاست خود بر سازمان منطقه ای بهداشت جهانی برآمارمبتلایان خود سرپوش گذاشته و به یک سیاسی کاری جدید دست زده است.
در چند روز گذشته محور و تمرکز تبلیغات خارجی علیه ایران براین مبنا استوار بوده که چون قم شهر مذهبی است لذا این شهر به مرکز شیوع کرونا تبدیل شده است با این منطق این سوال پیش می آید که پس چطور عربستان با وجود دارا بودن اماکن مشابه حتی یک بیمارنداشته است آن هم در شرایطی که با چین هم مراوده تجاری و اقتصادی داردضمن اینکه استانداردهای بهداشتی در ایران به مراتب از عربستان بالاتر است و شکاف طبقاتی گسترده در عربستان مانع از این می شود که اکثریت جمعیت از خدمات رفاهی برابر بهره مند شوند.
درمجموع هرچند نگرانی از آثار کرونا بر نشست گروه 20 در ریاض سایه افکنده بود و مدیر صندوق بین المللی پول از بازگشت اقتصاد چین به وضعیت عادی در سه ماهه دوم سال جاری خبر داده اما با توجه به سیاسی کاری و بازی کثیف برخی از اعضای این گروه از جمله امریکا و عربستان در تبدیل ویروس کرونا به سلاحی برای انتقام از رقبای خود هنوز نمی توان از چشم انداز روشن در این زمینه سخن گفت.
------------------------------------------------
احمد کاظم زاده