تغذیه سالم ،شاه کلید پیشگیری از کرونا است.
جلال الدین میرزای رزاز به افزایش سیستم ایمنی بدن در قالب فعالیت فیزیکی به مدت 20 تا 30 دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و افزود:در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار می گیرد مواد غذایی لازم از ذخایر داخل بدن یا از طریق خوراکی که تأمین آنها نقش محوری دارد،تأمین می شوند.
وی ادامه داد: افراد دچار بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت های ویژه تغذیه ای هستندو باید با مشورت متخصصان تغذیه از طریق مصرف مکمل ها، میزان لازم ویتامین ها و املاح برای تأمین سلامت خود را مصرف کنند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرخصوص پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا افزود: باید شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی کاملا رعایت شودو از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، خودداری و محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنی ها و زمان های پخت خیلی طولانی مواد غذایی برای حفظ ارزش غذایی ، باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه گفت: در این روزها باید توجه ویژه به استفاده از صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیرصورت گیرد.
رییس انجمن تغذیه ایران اضافه کرد: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و انواع سبزی، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شودواستفاده از میان وعده ها مثل میوه، انواع مغزها و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان، مورد توجه قرار گیرد.
میرزای رزاز در استفاده نکردن از فست فودها و غذاهای رستوران های غیر معتبر تأکید کرد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوردرپایان درباره نقش ویتامین C در پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: در حال حاضر جای بحث دارد و برخی از منابع معتبر توصیه به استفاده نکردن از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند. از همین رو، در شرایط بیماری و هایپرکاتابولیک(از جمله عفونت ها) نیاز به افزایش دریافت کالری با متخصص تغذیه مشاوره شود.
نقش محوری تغذیه در کاهش بار بیماری ها و جلوگیری از بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، اضافه وزن، سندم متابولیک، بیماری های قلب و عروق ، سرطان و...، به اثبات رسیده و رعایت اصول تغذیه سالم می تواند تا 55 درصد از باربیماری ها راکاهش دهد.