مراسم رونمایی از طرح رهگیری سیگارت
برای مقابله با قاچاق، تولید سیگار دو برابر میشود
مدیرعامل شرکت دخانیات، از افزایش دو برابری تولید سیگار برای مقابله با قاچاق این محصول در بازار خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صد و سیما، آقای سیاوش افضلی در حاشیه مراسم رونمایی از کد رهگیری سیگارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: ظرفیت تولید شرکت دخانیات به اندازه ۴۰ درصد سهم بازار است، اما وجود محصولات دخانی قاچاق در بازار موجب شده که تولید ما به اندازه ۱۳ درصد نیاز بازار باشد، اما سال آینده برای مقابله پدیده قاچاق، تولید این شرکت صددرصد افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: برای پایدار کردن اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید در صنعت دخانیات، باید از قاچاق محصولات دخانی کشور جلوگیری کرد امری که به خودی خود موجب استفاده از ظرفیتهای موجود دخانی کشور میشود.
مدیرعامل شرکت دخانیات گفت: ما هم اکنون ۵ هزار کارگر داریم و ۶ هزار کشاورز نیز برای ما تولید میکنند، از این رو باید در سیاستهای کلان صنعت دخانیات، استفاده از زیرساختهای داخلی در اولویت باشد.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با اشاره به اینکه نوع مبارزه با قاچاق کالا باید براساس رهگیری کالا باشد، گفت: در دو دهه پیش با بررسی که در بازار انجام شد حدود ۷۵ درصد دخانیات بازار ایران قاچاق بود که در مدت ۲۰ ماه دولت توانست ۸۰ درصد بازار را مدیریت کند.
سیاوش افضلی با بیان اینکه با توجه به زیرساختها و ماشین آلات تولیدی موجود در کشور امکان افزایش تولید دخانیات وجود دارد، افزود: این در حالی است که ما از نیمی از ظرفیت تولید به علت قاچاق سیگار به داخل، استفاده نمیکنیم.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی شرکت دخانیات میتواند طرح پیگیری کد رهگیری سیگارت را در تمام خطوط تولید اجرا کند ضمن اینکه در حال حاضر در دو خط تولید فعال شده است.
رونمایی از طرح رهگیری سیگارت با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد، وزارت کار و رفاه اجتماعی و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در شرکت دخانیات ایران انجام شد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
عرصه بر قاچاق سیگار تنگ میشود
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: سال آینده فضا را برای فعالان عرصه قاچاق سیگار تنگ خواهیم کرد.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مراسم رونمایی از طرح رهگیری سیگارت گفت: با برنامههایی از جمله سامانه رهگیری سیگارت، قطعاً سال آینده فضا را برای فعالان عرصه قاچاق سیگار تنگ خواهیم کرد.
علی مویدی افزود: تلاش خواهیم کرد با استفاده از سامانه رهگیری، فرآیند تولید تا توزیع سیگار را نظارت و کنترل و قاچاقچیان این عرصه را شناسایی و معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد میشود که بخش زیادی از آن مربوط به قاچاق سیگار است و با واردات این کالاها میلیونها شغل از بین میرود.
مویدی گفت: بعد از اجرای طرح رجیستری تلفن همراه، طرح رهگیری سیگارت دومین طرح ستاد قاچاق برای مبارزه با واردات سیگار قاچاق از طریق بهره گیری از سامانهها است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: نگاه نظام در بحث مبارزه با قاچاق، نگاهی عمیق و کاربردی است و آنچه به عنوان رویکرد نظام و ریاست جمهوری در مورد مبارزه با قاچاق کالاست، تمرکز بر پیشگیری است تا از پدیده شوم قاچاق رهایی یابیم.
وی افزود: تنها راه امنیت تولید، تجارت و صنعت کشور مبارزه با قاچاق است.
مویدی با بیان اینکه کشور ما از قاچاق آسیب فراوان دیده است، گفت: بعد از رجیستری تلفن همراه هم اکنون بیش از ۹۹ درصد واردات تلفن همراه به صورت قانونی انجام میشود و این کار بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ برای کشور آورده داشته و پیش بینی میشود، آورده آن در سال ۹۸ بیشتر از سال ۹۷ باشد.
وی گفت: قطعا کسانی که منافعشان در فرآیند رهگیری سیگار قاچاق به خطر میافتد برای این سامانه مزاحمت ایجاد میکنند بنابراین کسانی را که در مسیر اجرای این سامانه مقاومت میکنند و نمیگذارند که به نتیجه برسد شناسایی و معرفی خواهیم کرد.
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت:
لزوم مبارزه هوشمندانه با قاچاق
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نخستین آسیب قاچاق بر سرمایه گذاری در تولید و اشتغال است از این رو باید به صورت هوشمندانه با قاچاق کالا مبارزه کرد.
مهدی صادقی نیارکی در مراسم رونمایی از کد رهگیری سیگارت افزود: در مبارزه هوشمند با قاچاق، اصالت یک کالا را میتوان با یک نرم افزار شناخت بنابراین دیگر نیازی به برخورد پلیسی نیست و فقط باید به مردم اطلاع رسانی کرد و مردم بخش نظارت را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه سیگار نخستین کالایی است که در وزارت صنعت کد رهگیری برای آن صادر شده که قابل پیگیری است، گفت: امروز نگاه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و زارت صنعت، حمایت از تولید است.
صادقی افزود: هم اکنون ایران پنجمین کشوری است که فارغ التحصیلان مهندسی دارد که باید در بخش تولید فعالیت کنند، اما قاچاق به این بخش آسیب میزند.
وی افزود: وقتی کالایی بدون پرداخت عوارض دولتی و مالیات بر ارزش افزوده وارد کشور میشود در مقایسه با کالای تولید داخل که همه حقوق قانونی را پرداخت میکند از قیمت تمام شده کمتری برخوردار است و تولید و اشتغال را تهدید میکند.
صادقی گفت: با استفاده از سامانههایی مانند کد رهگیری سیگارت میتوان اصالت کالا را از حیث اصلی و تقلبی بودن تشخیص داد و مشخص کرد که این کالا آیا با استاندارد بهینه تولید شده و یا فاقد استاندارد است.
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور:
مجوز افزایش تولید داخل برای مقابله با قاچاق سیگار
رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، از مجوز افزایش تولید به تولیدکنندگان محصولات دخانی کشور برای جایگزینی سیگار قاچاق در کشور خبر داد.
آقای عطاالله معروف خانی در حاشیه مراسم رونمایی از کد رهگیری سیگارت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: سالانه ۸۰ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف که از این میزان ۴۹ میلیارد نخ به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان در داخل کشور تولید میشود و بقیه نیاز کشور نیز به ارزش حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز از طریق قاچاق تامین میشود که این میزان قاچاق موجب شده هم دولت به حقوق و عوارض قانونی خود نرسد و هم به علت واردات غیرقانونی، سیگار غیر استاندارد و غیر بهداشتی، آسیب جدی به سلامت مردم وارد شود.
وی با بیان این که همکاران من در مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات داخلی را از شروع تولید تا توزیع، رصد میکنند افزود: این رصد، اما تاکنون شامل محصولات قاچاق نبود که با راه اندازی سامانه رهگیری سیگارت این امر میسر میشود ضمن این که باید دانست سامانه رهگیری سیگارت، شفافیت را در بازار دخانیات به همراه میآورد یعنی مصرف کنندگان میتوانند با ارسال بارکد تعبیه شده روی محصول به سامانه، از اصالت آن مطلع شوند.
معروفان گفت: با نمونه گیری و آزمایش سیگار قاچاق، متوجه شدیم بسیاری از این محصولات در آزمایشات نتیجه منفی داشته و بسیار مضر است اگر چه مصرف هر نوع سیگار و محصول دخانی آسیب زا است.