به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، رئیس مرکز بهداشت استان گفت: و اصلیترین و مهمترین کار این کمپین بحث اطلاعرسانی و آموزش است.
سید راشد جزایری در نشست اضطراری کمیته بحران که با محوریت کروناویروس تشکیل شد، گفت: بلافاصله بعد از اعلام و تایید وجود بیماری کرونا در قم، تیم واکنش سریع در چهارمحال و بختیاری تشکیل شد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پنج نفر در کشور براثر این بیماری جان خود را از دست دادند، حدود ۳۰۰ نفر مبتلا به این بیماری شدند و چهار استان درگیر این بیماری هستند، افزود: باید تدابیر لازم برای افرادی که از استانهای درگیر به بیماری کرونا وارد استان میشود اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه برای ساماندهی اقدامات درخصوص کروناویروس در ستاد مراقبت، کنترل و پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل ۹ کمیته مصوب شد، گفت: این کمیتهها شامل کمیته درمان، کمیته پیشگیری، مراقبت و کنترل کروناویروس، کمیته آزمایشگاه، کمیته آموزش بهعنوان مهمترین رکن در بحث مقابله با بیماری کرونا، کمیته روابط عمومی و رصد فضای مجازی باتوجه به اخبار داغ و بعضاً غیرواقعی در فضای مجازی، کمیته IT و ثبت دادهها، کمیته تدارکات و پشتیبانی، کمیته دارو و تجهیزات و کمیته انتظامی هستند.
جزایری گفت: هیچ بیمارستانی در چهارمحال و بختیاری نباید بدون نیروی بهداشت محیط باشد، این موضوع باید از طریق رؤسای مراکز بهداشت در شهرستانها رصد شود.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: مقرر شد کمپین مقابله با کروناویروس در این استان تشکیل شود، اصلیترین و مهمترین کار این کمپینها بحث اطلاعرسانی و آموزش است.
وی با تاکید بر اینکه افراد عادی نیاز به زدن ماسک ندارند، اما افراد بیمار یا آنهایی که در اورژانس، مراکز شبانهروزی، مراکز بهداشتی_درمانی و پزشکانی که مکرر با بیماران در ارتباط هستند باید از ماسک استفاده کنند، گفت: پیشنهاد میشود، به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز در یکی از سالنهای مهم شهرها، بهویژه شهرهای بزرگ و پرجمعیت نحوه شستشو دستها، نحوه و شرایط سرفه و عطسه به مردم آموزش داده شود.
جزایری یادآور شد: مراکز استعمال قلیان باید سریعاً تعطیل شود این مراکز در بحث شیوع بیماری کرونا بشدت موثر است، همچنین ناوگان عمومی شهری باید توسط تیمهای بهداشت محیط و شهرداریها ضدعفونی شوند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بسیار مهم است، دانشآموزان، معلمان و انجمن اولیا و مربیان در بحث آموزش پدران و مادران بسیار اثرگذار هستند، گفت: بهداشت محیط در مراکز آموزشی بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: نیروی آزمایشگاهی با مهارت و دورهدیده باید وظیفه نمونهگیری از موارد مشکوک را بهعهده داشته باشند، مراکز شبانهروزی در آمادگی کامل باشند و محتوی و پیامهای آموزشی توسط ادارات به کارکنان ارائه شود.