به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به اینکه مدیریت و کنترل آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی در نخیلات این شهرستان تا کنون موفق بوده است، گفت: تزریق سم به نخیلات آلوده با امکانات دولتی در منطقه دشت لار آغاز و در هفتههای آتی ادامه دارد.
شهرام فلامرزی افزود: یک اکیپ متشکل از کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی افزر با دستگاههای اهدایی مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اقدام به تزریق سم سیوانتو در نخیلات آلوده میکنند.
وی تصریح کرد: میزان سم مورد استفاده در هر نخل آلوده صد سی سی است که تا کنون در ۲۰ اصله از نخیلات عملیات تزریق انجام شده که تمامی هزینهها از محل منابع دولتی صرف میشود.
فلامرزی گفت: این مدل از مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تکمیل کننده روش استفاده از قرصهای تدخینی و ایزولاسیون تنه درخت آلوده است که درصد موفقیت در کنترل آلودگی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه استفاده از سنسورهای شنوایی، سگهای ردیاب و فرمونهای جاذب سوسک از روشهای نوین در ردیابی این آفت است، اظهار کرد: با توجه به امکان یابیهای انجام شده در صورت دسترسی به خطوط دیتا در منطقه آلوده پهباد شناسایی آلودگی نیز به منطقه اعزام خواهد شد.
به گفته وی؛ سنجش از راه دور با استفاده از سنسورهای حرارتی نصب شده بر پهباد و تلفیق آن با تصاویر ماهوارهای از جدیدترین فناوریهای تشخیصی مورد استفاده است.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: آفت قرنطینهای سوسک سرخرطومی حنایی از تابستان ۹۶ در چهار قطعه باغ واقع در منطقه دشت لار شناسایی و تا کنون منجر به انجام اقدامات درمانی در بیش از ۲۳۶ اصله از نخیلات شده است.
قیروکارزین با سطحی بالغ بر ۵ هزار هکتار باغهای نخیلات و تولیدی فراتر از ۷۰ هزار تن انواع خرما بزرگترین تولید کننده این محصول در استان فارس است که در صورت بی توجهی به کنترل این آفت، خسارتهای جبران ناپذیری به اقتصاد کشاورزی این شهرستان وارد میشود.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع است.