وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رسیدگی به مبتلایان و افراد مشکوک به کرونا رایگان است.
او گفت:به محض اطلاع از وجود ویروس کرونا اقدام به بسیج کردن همه همکاران در سراسر کشور کردیم. در روند اقدامات درخواست لغو پروازها از کشور چین را داشتیم که با آن موافقت شد و در ۳۶ مبدأ ورودی کشور تیمهای جستجوگر بهداشتی را برای بیماریابی و موارد مشکوک مستقر کردیم. مبادی ورودی دریایی، زمینی، هوایی و بسیاری از فرودگاههای کشور اسکنر تِرمال و تب سنجی نصب کردیم.
آقای نمکی ادامه داد: در همین راستا مواردی هم یافت و بستری شدند، مواردی را که منفی شد به مردم اطلاع رسانی کردیم، البته در فضای مجازی شایعاتی پراکنده شده بود مبنی بر پنهان کاری وزارت بهداشت و اینکه دولت قصد دارد موارد مثبت را پس از انتخابات اعلام کند، ولی ما به مردم گفته بودیم به محض مشاهده اولین مورد مثبت، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
او گفت: همزمان با شروع موج دوم آنفلوآنزای نوع B در کشور (به دلیل موج سرمای فصلی) با ۲۸۵ مورد مشکوک به کرونا را مورد نمونه برداری قرار دادیم که از این تعداد ۱۸ مورد مثبت و مبتلا به ویروس کرونا بودند و ۴ مورد فوت و مابقی هم در حال بررسی هستند که اگر مورد جدیدی مثبت اعلام شود روزانه از ساعت ۱۲ تا ۱۳ هر روز اطلاع رسانی خواهیم کرد. در حال حاضر تمام دانشگاههای علوم پزشکی بسیج شده اند و در حال ردیابی همه موارد هستند.
وزیر بهداشت افزود: آنچه گفتنی است این که این ویروس علیرغم وحشتی که در جهان ایجاد کرده ویروسی کم تهاجمتر از ویروس آنفلوآنزای h ۱ m ۱، حتی میتوان گفت کشندگی ویروس آنفلوآنزا از کرونا بالاتر است، کرونا به مراتب از ویروس سارس هم ضعیفتر است.
آقای نمکی گفت: نکته حائز اهمیت ویروس کرونا قدرت سرایت بالای آن است تا حدی که به راحتی میتواند به بدن افراد سرایت کند، ولی درصد و احتمال مرگ مبتلایان به مراتب کمتر از آنفلوآنزا و سارس است.
او افزود: همسانی و همزمانی ویروس آنفلوآنزا و کرونا در کشورمان کار را برای همکاران ما کمی سخت کرده است و ما مجبوریم در شرایط فعلی همه بیماران را با پروتکل ویروس کرونا بررسی کنیم.
آقای نمکی گفت: توصیه میکنم که مردم نهراسند، زیرا همه نیروهای ما در راه مقابله با این ویروس بسیج شده اند. خوشبختانه بسیاری از مبتلایان به کرونا در قم رو به بهبودی و ترخیص از بیمارستان هستند. یک مورد بیماری که در اراک شناسایی شده بود هم در حال بهبودی است؛ این یعنی میزان کشندگی ویروس کرونا به حدی که ترسیم میشود نیست.
او با اشاره به استقبال ۵۷ دانشجو از ووهان چین به ایران افزود: این افراد پس از ۱۵ روز قرنطینه، سالم مرخص شدند.
وزیر بهداشت گفت: ویروس کرونا افرادی را مبتلا و گرفتار میکند که هم سن بالا دارند یا زمینه بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای مزمن ریوی یا نقص ایمنی به دلیل بیماریهای نقص ایمنی یا مصرف داروهای ایجاد کننده ضعف ایمنی مصرف میکنند. هیچ مورد مرگی در بچهها یا جوانان نداشته ایم، در موارد مبتلایان هم به جز موارد مسن و دارای نواقص ایمنی، افراد دیگری بستری نیستند.
آقای نمکی افزود: توصیه میکنم در کنار عدم اضطراب، رعایت مسائل پیشگیرانه مانند شستشوی دست ها، پرهیز از روبوسی، پرهیز از دست دادن و عدم تردد در اماکن شلوغ به لحاظ بالا بردن ریسک ابتلا به بیماری الزامی است.
افرادی که دچار سرماخوردگی به هر علت هستند استفاده از ماسک یا وسیلهای که از انتشار قطرات آلوده به ویروس حین سرفه یا عطسه جلوگیری کند، توصیه میشود.
او گفت: توصیه میکنم در این روزها از برگزاری برخی از نشستها پرهیز شود، استفاده از قلیان به دلیل احتمال استفاده جمعی از آن میتواند خطر بالایی به همراه داشته باشد.
آقای نمکی افزود: استفاده از وسایل مشترک مانند خودکار یا به امانت سپردن موبایل و دریافت ژتون در برخی از ادارات میتواند احتمال ابتلا به بیماری را بالا ببرد، برای این موارد باید مکانیزم دیگری طراحی و اجرا شود.
او گفت: به دلیل فقدان دارو و راه درمانی قطعی برای کرونا، از شهروندان تقاضا میشود رعایت موارد پیشگیرانه را جدی بگیرند.
وزیر بهداشت استفاده از ماسک برای عموم مردم را توصیه نکرد و افزود: متأسفانه مشاهده میشود افراد سودجو نان خودشان را از راههای نامناسب تأمین میکنند و ماسکهایی که زیر هزار تومان قیمت دارد با ارقام چندهزار تومان میفروشند.
آقای نمکی تصریح کرد: در روزهای آینده آن قدر ماسک به بازار رایگان تزریق میکنیم که سوداگران این کالا ماسکها را با قیمت پایین به مردم عرضه کنند.
او گفت: افرادی که عطسه، سرفه و آبریزش بینی و علائم آنفلوآنزا دارند استفاده از ماسک را جدی بگیرند. امیدواریم که درگیر بیماری کرونا نشویم، اما در صورت بروز این اتفاق، تخت بیمارستانی به میزان کافی تأمین و در حال آماده باش داریم.
آقای نمکی افزود: متأسفانه برخی شایعه کرده اند که وزارت بهداشت کیت تشخیص ندارد، این حرف کذب است، ما به قدر کافی هم کیت تشخیص داریم، هم کارشناس برجسته برای تشخیص.