به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی میدل ایست آی در گزارشی به برخورد نامناسب با ایرانیهای مقیم آمریکا پرداخت و نوشت در آمریکا با ایرانی-آمریکاییها مانند دشمنان داخلی رفتار میشود.
در این گزارش به قلم آزاده شهشهانی آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته در توئیتر خود به زبان فارسی خطاب به مردم ادعا کرد: "از آغار ریاست جمهوری ام در کنار شما ایستادم و دولت من همچنان در کنار شما خواهد ایستاد. "
نویسنده این مقاله افزود: واکنش من به عنوان یک ایرانی-آمریکایی به این سخنان شامل خشم محض میشد. او رئیس جمهوری است که با اعمال یک ممنوعیت، ایران و دیگر کشورهای مسلمان را هدف قرار داد و تحریمهای مخربی را علیه مردم ایران اعمال کرد و تهدید کرد سایتهای فرهنگی ایران را بمباران خواهد کرد. دولت او اقدام به بازداشت و اخراج دانشجویان ایرانی کرد که روادید معتبر داشتند. دولت ترامپ با ایرانی-آمریکاییها همانند مظنون برخورد میکند.
گسترش ممنوعیت اعمال شده ازسوی دولت ترامپ بر کشورهای مسلمان تنها نشان دهنده این موضوع است که این رئیس جمهور به صورت کامل به دستورالعمل اسلام هراسی متعهد و پایبند است. هر چیزی که از دهان این رئیس جمهور در ارتباط با حمایت از مردم ایران بیرون میآید را باید به تمسخر گرفت و رد کرد.
- افزایش جرایم مبتنی بر تنفر:دولت آمریکا پیشینهای طولانی در مجرم دانستن گروههای مردمی بر اساس عقاید آنها دارد و این موضوع حتی در ارتباط با شهروندان خود آمریکا هم صدق میکند. این مسئله شامل زندانی شدن ۱۲۰ هزار ژاپنی-آمریکایی طی جنگ جهانی دوم و اخیرا هم نشان دادن رفتار تبعیض آمیز با آمریکاییهای مسلمان پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و اخراج آنها میشود.
ترامپ با وعدههایی در ارتباط با اسلام هراسی، تحقیر مهاجران، یهودی ستیزی و نژادپرستی رئیس جمهور شد. او یک هفته پس از برگزاری مراسم تحلیفش قانون ممنوعیت ورود مسلمانان را اجرایی کرد و این همان چیزی بود که او طی تبلیغات انتخاباتی خود وعده اش را داده بود. از آن زمان به بعد، وقوع جرایم مبتنی بر تنفر علیه مسلمانان افزایش یافته است. با وجود سخنان ترامپ در ارتباط با "دوست داشتن" ایرانی ها، دولت او در حال رد درخواستهای ایرانیها برای معاف شدن از طرح ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکاست. دولت او تنها ۲.۹ درصد از درخواستهای ارائه شده توسط ایرانی را پذیرفته است که خواهان پیوستن به همسران خود در آمریکا طی ماههای دسامبر سال ۲۰۱۷ و مارس سال گذشته شده بودند.
نویسنده مقاله میدل ایست آی همچنین افزود: من همانند شمار زیادی از دیگر ایرانی-آمریکاییها سال جدید را با احساس نگرانی آغاز کردم، زیرا دولت آمریکا قاسم سلیمانی فرمانده ارشد نظامی در ایران را ترور کرد. این واقعیت که سرنوشت ۸۱ میلیون نفر کاملاً به هوی و هوس یک مرد بستگی دارد، غیرقابل تحمل است. من به عنوان یک منتقد آشکار جنگ، سریعا با حملاتی مواجه شدم. فردی مرا به "جانبداری از دشمن" متهم کرد.
-غیر اخلاقی و مغایر با قانون اساسی:این احساس ناامیدی پس از مشاهده گزارشهای مربوط به هدف قرار گرفتن هموطنان ایرانی-آمریکایی از سوی دولت تشدید شده است.
طی هفته نخست ماه ژانویه در مرز آمریکا و کانادا، دهها نفر از جمله شهروندان آمریکایی برای بررسیهای ثانویه معطل شدند. گذرنامههای آنها توقیف شد و برخی هم برای ۱۲ ساعت بازداشت شدند. شمار زیادی در ارتباط با پیشینه، حضور در ایران، شغل و اطلاعات سیاسی خود مورد بازجویی قرار گرفتند.
بر اساس گزارش منتشر شده در پایگاه اینترسپت، کریستال و خانوادنه اش که همگی شهروندان آمریکا هستند به مدت ۱۱ ساعت نگه داشته شدند. زمانی که مادر کریستال دلیل این اقدام را پرسید افسر به او گفت: " اکنون زمان بدی برای شما محسوب میشود. " آنها به همراه دست کم ۶۰ تن دیگر از جمله کودکان و افراد سالخورده در یک دفتر بازرسی نگه داشته شدند. کریستال گفت: "تنها یک دستشویی برای همه ما وجود داشت و این دستشویی کثیف بود. کاغذ توالت تمام شده بود. "
اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا این موضوع را رد کرد که این افراد به سبب پیشینه ایرانی شان هدف قرار گرفتند. اما یک افسر مرزی در ایمیلی که به دست شبکه سی بی سی رسید اعلام کرد در حقیقت به آنها گفته شده بود تا مسافران متولد ایران را هدف قرار دهند.
این افسر گفت تنها دلیل بازداشت ایرانی-آمریکاییها و بازجویی از آنها مسئله ملیت آنها بود و سی بی سی گزارش داد این اقدامی غیر اخلاقی و احتمالا مغایر با قانون اساسی آمریکاست.
فراتر از همه این مسائل، از ماه اوت، چندین دانشجوی ایرانی که دارای گذرنامههای معتبر بودند و در تلاش برای تحصیل در آمریکا بودند ساعتهای طولانی بازداشت شدند و در فرودگاههای مختلف تحت بازجوییهای شدیدی قرار گرفتند و این در حالی بود که به شیوهای تحقیر آمیز با آنها برخورد شد و سپس گذرنامههای آنها باطل و آنها به ایران بازگردانده شدند. دست کم یک دانشجو اعلام کرد او را مجبور کردند تا دستبند به دست و پایش بزند.
محمد علمی -که در تلاش برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا بود، گفت: " آنها با من به گونهای رفتار کردند که گویی من یک تروریست هستم. " گفته میشود او برای ۲۴ ساعت بازداشت شد و بارها تحت بازجویی قرار گرفت و سپس اخراج شد.
یک دانشجوی دیگر به نام امین -که قرار بود برنامه دکترای خود را در دانشگاه فلوریدا آغاز کند، گفت: به او زنجیر زده و به یک بازداشتگاه مهاجران در جورجیا منتقل شد، جایی که در آن نیمه شب زندانی شد. " او گفت: "به محض این که وارد سلول شدم، روحیه ام را از دست دادم. "
شهاب دهقانی دانشجوی ایرانی که قصد داشت در رشته اقتصاد در دانشگاه نورث ایسترن تحصیل کند، اخیراً با بی توجهی کامل به حکم دادگاه فدرال اخراج شد، اقدامی که سناتور ادوارد مارکی و الیزابت وارن به همراه آنا پرسلی عضو مجلس نمایندگان آمریکا آن را "شرم آور" غیر مسئولانه و کاملا غیر قابل قبول" توصیف کرده اند.
من در یک تجمع در فرودگاه آتالانتا در پی اجرای قانون ممنوعیت ورود مسلمانان در سه سال پیش، این سوال را مطرح کردم که " آیا یک ایرانی-آمریکایی، عراقی-آمریکایی، لیبیایی -آمریکایی در آمریکای تحت حاکمیت ترامپ جرم محسوب میشود؟ "
این سوال در ذهن من و شمار زیادی از هموطنان ایرانی-آمریکایی من و همچنین آمریکاییهای مسلمان همچنان وجود دارد.
گناهکار دانستن یک فرد بر اساس عقیده و مذهب و پیشینه اقدامی اشتباه است و همه سیاستهای تبعیض آمیزی که طی آن آمریکاییهای مسلمان و جوامع ایرانی-آمریکایی هدف قرار میگیرند باید لغو و نه گسترش داده شود.