بهگزارش خبرگزاری
صداوسیما مرکز بوشهر، سال ۱۳۶۳؛ استعفای دولت موقت مهدی بازرگان، رأی به عدم کفایت سیاسی ابوالحسن بنیصدر و مقابله با منافقین و گروههای معاند، فضای سیاسی کشور را در آستانه دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، عرصه رقابتهای درونگروهی گستردهای میان وفاداران به نظام اسلامی و تربیتیافتگان مکتب بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران کرده بود.
انتخابات این دوره در سایه جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ملت ایران، یک فضای استثنایی را در کشور ایجاد کرده بود. مردم مقاوم ایران در زیر بمباران و موشکبارانهای پیاپی شهرها به پای صندوقهای رأی رفتند؛ در حالیکه در جبههها پیروزیهای رزمندگان اسلام مردم را به مقاومت دلگرمتر کرده بود.
۲۳ فروردین ۱۳۶۳؛ استان بوشهر در دومین دوره مجلس شورای اسلامی، ۳ نماینده از سه حوزه انتخابی بوشهر، دشتستان و رودباران داشت.
حوزه انتخابی بوشهردر این دوره برای دومین بار مردم بوشهر حجتالاسلاموالمسلمین «سیدمحمدحسن نبوی» را راهی مجلس شورای اسلامی کردند. او در پی شهادت «عباس حیدری» در انتخابات میاندورهای مجلس اول نماینده مردم بوشهر شد.
حجتالاسلاموالمسلمین نبوی در این دوره از مجموع ۶۶ هزار و ۸۵۹ رأی با کسب ۳۹ هزار و ۲۳۵ رأی و کسب بیش از ۵۸ درصدآراء راهی مجلس شد.
رقیب وی در این انتخابات حجتالاسلام «عبدالرسول صداقت» بود.
حوزه انتخابی رودباراندر حوزه رودباران «میربهزاد شهریاری» در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید و جانشینش در مجلس اول حجتالاسلام «محمدی» دراین دوره نامزد رقابتهای انتخاباتی نشد.
در این دوره حجتالاسلام «ابراهیم یوسفی دشتی» معروف به میرزا ابراهیم، اولین امام جمعه بوشهر پس از انقلاب، از زادگاهش شهرستان دشتی نامزد ورود به مجلس دوم شد.
وی از مجموع ۶۱ هزار و ۳۰ رأی ۴۵ هزار و ۲۶۷ رأی را بهدست آورد و با کسب بیش از ۷۴ درصد آراء حوزه انتخابیاش راهی مجلس شد.
نفر دوم این حوزه «سیدکمالالدین شهریاری» بود که اولین تجربه حضور در رقابت انتخاباتی مجلس را تجربه کرد، اما در رقابت با حریف همشهریاش ناکام ماند.
از دیگر نامزدهای این دوره، حجتالاسلام «حسین حقشناس» اهل شهرستان تنگستان بود که نتوانست حائز حداکثر آراء شود.
حوزه انتخابی دشتستاندر این حوزه دکتر «محمدمهدی جعفری» در این دوره نامزد ورود به رقابتهای انتخاباتی نشد.
در این حوزه «عباس محمدی» متولد و اهل نجفآباد اصفهان که همزمان با جنگ تحمیلی امام جمعه برازجان بود، نماینده مردم این حوزه در مجلس شد.
محمدی با کسب ۶۵ درصد آراء منتخب مردم دشتستان شد. او از کل ۵۱ هزار و ۴۲۶ رأی، ۳۳ هزار و ۵۱۱ رأی را بهدست آورد.
حجتالاسلام محمدی ۵ رقیب دیگر هم داشت که «محمدرضا دشتیانه» و حجتالاسلام «نورالله حسینی» دوم و سوم شدند.