اقامتگاه هاي لفور در جنگل هاي بكر سوادكوه فضايي مناسب براي تجربه زندگي روستايي فراهم كرده است.
اقامتگاه لفور، طرحي متفكرانه و حاصل مطالعه چندين ساله
جوانان سوادكوهي بعد از اينكه با فضاي تنگ و بي ثبات كاري مواجه شدند، تدبيري نو اندیشیدند و با مطالعه سرزمين مادري براي استفاده از اين موهبت الهي دست به كار شدند. اولين بار سال ١٣٨٤ طرح اكوتوريسم در جنگل هاي سوادكوه مطرح شد و بناي كلبه هاي جنگلي بدون آسيب رساندن به جنگل كليد خورد.
با موافقت اداره صنايع دستي و گردشگري با اين طرح، بيش از ٤٨ اقامتگاه جنگلي در مناطق جنگلي مختلف سوادكوه در نظر گرفته شد كه از اين تعداد ١٢ كلبه مورد تاييد و قابل استفاده است. كلبه هاي چوبي در دل جنگل هيركاني ٤٠ ميليون ساله و در حوزه آبخير ٥٠ هزار هكتاري حوزه آبخيز سوادكوه نوستالژي هاي كودكانه شما را زنده مي كند.
زندگي هرچند در اقامتگاه هاي لفور با تجربه هاي جالبي همراه خواهد بود، چاي آتشي و غذا هاي دلچسب محلي آنقدر خوشمزه و لذيذ هستند كه گردشگران را براي حضور دوباره وادار مي كند. تجربه شير دوشيدن از گاو و گوسفند، برداشت عسل از كندوها و بودن در كنار جنگل نشينان و زندگي به مثابه آنها جزو اتفاقاتي است كه گردشگران خواهند داشت.
عبدالرضا از گردشگرانی است که به این منطقه مراجعه کرده از مشاهداتش می گوید: وقتی وارد این منطقه شدم احساس خوبی به من دست داد . تمام کارهایی که پدر بزرگها و مادر بزرگهای ما از رسم رسومات قدیم برای ما تعریف می کردند را ما در اینجا تجربه کردیم و این حس خوبی به ما بخشید.
فايده اقامتگاه هاي لفور براي محافظت از جنگل
بهمن آقایي مدير مجموعه بومگردي لفور مي گويد وجودشان موجب شده از اتفاقات تلخي كه براي جنگل در حال روي دادن بود كاسته شود. وي گفت: حضور گردشگران هرچند موجب خوشحالي و رقم خوردن اتفاقات اقتصادي مناسب مي شود، به همان اندازه به خاطر محقق نكردن تمهيدات مناسب از جانب مسئولان موجب بروز مشكلاتي مي شود.
آقايی گفت: به طور مثال يكي از اهداف گروه لفور جلوگيري از پراكندگي بيشتر زباله در سطح جنگل بوده است، زباله در بسياري از بخش هاي جنگل به طور ترسناكي در حال نابود كردن جنگل بود كه با تلاش جوانان توانستيم بخشي از آن را جمع آوري كنيم. وي افزود: كاهش مشاغل آسيب رسان مانند شكار غيرمجاز و نيز قاچاق چوب از جمله مواردي بود كه حضور اين مجموعه توانست آن را بيشتر از قبل تثبيت كند.
فايده مجموعه بومگردي براي جوانان و مردم روستاهاي اطراف
از آنجاييكه مردم روستاهاي مازندران درآمد ثابتي ندارند و عمدتا با شغل هاي فصلي زندگي مي گذرانند، وجود مجموعه لفور تاثير بسيار مثبتي بر زندگي آنها داشته است .
200 نفر از جوانان در بخش هاي مختلف از جمله تداركات، راهنماي ليدر و آشپزخانه كار مي كنند و از خواهش و التماس براي به دست آوردن كار در ادارات دولتي رها شدند. تهيه مواد اوليه مورد نياز براي تامين خوراك گردشگران از مردم روستاهاي اطراف تامين مي شود و زندگي آنها نيز با ارائه مواد خوراكي مانند شير، كره، تخم مرغ، گوشت و نان سر و سامان گرفته است.
مجموعه هاي بومگردي، هر روز بيشتر از ديروز
مهران حسني، معاون صنايع دستي و گردشگري مازندران گفت: اكنون بيش از ٨٤ مجموعه بومگردي در نقاط مختلف استان فعاليت مي كنند. وي افزود: از آنجاييكه ايجاد مجموعه بومگردي از جانب سرمايه گذاران با استقبال خوبي مواجه شده، اكنون بيش از ١٦٥ درخواست ايجاد اقامتگاه بومگردي دريافت كرده ايم.
حسني گفت: تلاش بر اين است از آنجاييكه بيش از ٢٠ ميليون گردشگر سالانه به مازندران مي آيند، تعداد اين اقامتگاه ها در استان تا پايان سال به ١٠٠ واحد برسد.
اقامتگاه هاي بومگردي شايد مانند هتل ها چند ستاره نباشند اما رنگ بوي سنتي و فرهنگ بومي كه در آن جريان دارد، اتاق دل هر گردشگري را پيش پيش رزرو مي كند.
گزارش از حامد گلي