محققان دانشگاه اصفهان پرینتر سه بعدی با قابلیت تولید کامپوزیت با الیاف بلند پیوسته طراحی کردند و ساختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مجری این طرح پژوهشی با اشاره به اینکه پرینترهای سه بعدی رایج به علت داشتن فلامنتهای پلیمری کاربرد صنعتی گستردهای ندارند گفت: این پرینترها چاپ قطعات پلاستیکی را انجام میدهند.
محمد حيدری رارانی افزود: در این طرح ساخت يك اكسترودر (مجموعه هد پرینتر) جديد برای پرينترهای اف دی ام اجرا شده به گونهای كه می توان همزمان الياف پيوسته بلند (مانند الياف كربن) را با يك فيلامنت ترموپلاستيك پرينت کرد.
وی با اشاره به مزایای اجرای این طرح گفت: علاوه بر بهرهگیری از مزیتهای ترموپلاستیکها مانند جذب انرژی بالا، انعطافپذيری و قابلیت بازیافت میتوان چالشهای دیگر از جمله دور زدن سوراخها و کنترل مسیر الیاف، ساخت قطعات پیچیده و دقیق را حل کرد.
حيدری رارانی با بیان اینکه در حال تجاری سازی این پرینتر در مقیاس صنعتی هستند، افزود: این نوع پرینتر را یک شرکت امریکایی تولید می کند و در حال حاضر با تولید آن در این طرح ایران نیز قابلیت ساخت آن را دارد.
وی گفت: در مقایسه پرينت نمونههای کامپوزيتی با پرينتر جديد، میتوان قطعات کامپوزيتی در صنايع مختلف که نياز به استحکام در حد متوسط دارند از جمله قطعاتی در مهندسی پزشکی مانند دست و پاهای مصنوعی، توليد پره توربينهای بادی مقياس کوچک و توليد قطعات ضربه گير خودرو مانند جعبههای تصادف را توليد کرد.
استفاده از پرينترهای سه بعدی برای نمونهسازی سريع، امكان ساخت قطعاتی با هندسه پيچيده را فراهم میکند.
چاپ سه بعدی كامپوزيتها دارای مزايای زيادی از جمله دقت بالا، امكان ساخت هندسههای پيچيده و كاهش هزينهها است. از این رو محققان دانشگاه اصفهان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی اف دی ام با به کار بردن یک ایده شدند.