انگیزه بالا، عزم و اراده قوی و نترسیدن از شکست موقعیتهای فراوانی ایجاد می کند که سرنوشت خیلی از افراد را تغییر می دهد حال و روز قهرمان گزارش ما یکی ازاین افراد است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کرمان می گوید: نامش "محمدعلی " است، ازجوانی آرزوهای بزرگی داشته که پله پله به آنها دست یافته، البته نه آسان، اما به هدفش رسیده، ابزارش کار و تلاش.
آقای "نژاد محمودی" مرد جوگندمی و کارآفرین نمونه کشوری را بسیاری در کرمان می شناسند، اگر چه کم صحبت می کند و تمایلی ندارد از خودش بگوید، اما الگویی مناسب برای خیلی از جوانان امروز است .
کارمندی و وابستگی
او می گوید: 25 سال قبل کارمند شرکت مس سرچشمه بود. در آن زمان و اکنون هم ، بسیاری از جوانان استان می خواهند آنجا استخدام شوند، اما برای اواین کار جذابیتی نداشته است.
با اینکه در مرکز تولید وصنعت کار می کرده و حقوق بالایی هم داشته ،اما می گوید: خودم می خواستم تولیدکننده باشم ودستم توی جیب خودم باشد نه وابسته .
فکر عالی، جیب خالی
پس از هفت سال تصمیمش را گرفته و علیرغم مخالفتهای شدید همسرش ازآنجا استعفا می دهد و به قول خودش ازاد می شود.
یک سال بر روی یک طرح تولیدی کار می کند، اما اگرچه فکرعالی است اما جیب هم خالی است .
ماشینش را می فروشد و با اندکی قرض یک واحد کوچک قطعه سازی راه اندازی می کند.
با دانشی که داشته و تجربیاتی که درمس به دست آورده ساخت انواع قطعات صنعتی را آغاز می کند.
این واحد کوچک در طول هشت سال باتلاش شبانه روزی واستفاده ازفرصت ها بزرگترین سازنده قطعات صنعتی جنوبشرق کشورمی شود .
آقای حسینی مدیر واحد تولید این کارخانه می گوید: در حال حاضر ما هرگونه قطعات که نیاز باشد هم طراحی و هم تولید می کنیم و بیشترکارخانه های کشور قطعات مورد نیاز خود را به ما سفارش می دهند و حتی در چند سال اخیر که نیاز به قطعات خاص بود و تحریمها اجازه ورود نمی داد ما آنها را طراحی و تولید می کنیم .
بنیانگذار این شرکت اکنون برای مجتمع بزرگ مس سرچشمه هم انواع قطعات مورد نیازشان را طراحی و تولید می کند.
همانجایی که چند سالی در آنجا مشغول به کار بود اما او حالا پس از چند سال در شرکت خودش 550 جوان بیکار را مشغول به کار کرده است .
همت بلند دار که مردان روزگار / از همت بلند به جایی رسیده اند
در معادن منگنز، کروم، آهن و مس استان کرمان سنگهای کم عیار در کوره های ذوب مصرفی ندارند، لذا به صورت باطله در خارج از معادن دپو می شوند و بار مالی هم برای معادن به همراه دارند.
حالا نقطه اوج این کارآفرین ما توجه به همین مواد و استفاده آنها درچرخه تولید مجدد است .
آقای نژادمحمودی می گوید: با تجربیاتی که در ساخت قطعه سازی پیدا کردیم یک تیم تحقیقاتی و شرکتی دانش بنیان را تشکیل دادم تا از این سنگهای کم عیار و لجن معادن ، عناصر خاص تولید کنند و البته خیلی زود هم به نتیجه رسیدیم .
مجتمع فروآلیاژ
از کرمان که به طرف رفسنجان می رویم مجتمع آبی رنگ بزرگی به نام فروآلیاژ ساخته شده که خروجی آن دو محصول مهم به نام فرومولیبدن و فرومنگنزاست که خوراک کارخانجات فولادسازی است.
به دفتر سه متری آقای نژادمحمودی می رویم. می گویم چقدر کوچک است! جواب می دهد: مکان مهم نیست زمان مهم است ..
در این مجتمع همه در حال فعالیت هستند و به قول معروف هرکسی سرش توی لاک خودش است .
فرومولیبدن
در ساخت دماغه ، بدنه و موتور هواپیما نوعی آلیاژ بسیار مقاوم استفاده می شود به نام فرومولیبدن و یکی از منابع تامین فرومولیبدن کارخانجات ساخت بدنه هواپیما در کرمان است .
آقای جلیلی کارشناس خط تولید اینجا می گوید: دو هزارو ششصد و شصت درجه نقطه ذوب مولیبدن است که در صنایع خاص کاربردی اساسی دارد و در این مجتمع با طراحی و ساخت قطعات توسط خودمان و بکارگیری و ترکیب فلزات مختلف فرومولیبدن تولید می کنیم .
او می گوید:تولید ما سالانه 1200 تن است که تمام آن به اروپا صادر می شود و هنوز فناوری بهره گیری از این آلیاژ مهم در کشور وجود ندارد.
اکنون با راه اندازی این کارخانه علاوه بر جلوگیری از تلف شدن ضایعات معدنی ارزش افزوده انها ده برابرشده و حدود ده میلیون دلار در سال ارزآوری دارد اما هنوز در اینجا کار ما تمام نشده است .
فرومنگنز
عنصر فرومنگنز هم از سنگهای کم عیاری به دست می آید که در بیرون معادن رها شده است.
کارآفرین نمونه ما با کار بر روی این سنگها، منگنز را از سیلیس جدا کرده و با این کار هم از واردات فرومنگنز به کشور جلوگیری شده و هم اینکه 36 هزار تن تولید سالانه این مجتمع است .
آقای مجیدی مدیر تولید این کارخانه می گوید: همه مراحل طراحی و ساخت این مجتمع توسط خودمان صورت گرفته و مراحل کیفیت و آزمایشها مطابق با دانش روز دنیاست.
با افتتاح این کارخانه از خروج 25 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است .
مدیر تولید اینجا از اشتغال برای 500 نفر در این کارخانه می گوید و اینکه تمام تولیدات ما وارد صنعت فولادسازی کشور می شود.
کار و عار
از درب مجتمع که بیرون می آییم حال خوشی دارم.
حالی خوش برای اینکه بیش از هزار نفر از بیکاران مشغولند، برای اینکه از خام فروشی و هدردادن ثروت ملی جلوگیری شده ، برای اینکه صنعت ما یک قدم به جلو رفته و برای اینکه تولید ملی ما رونق بیشتری گرفته است .
آقای نژادمحمودی با چندنفری در محوطه این کارخانه در حال بازی فوتبال است ما را که می بیند به سمت ما می آید می گوید: یادم رفت که بگویم ،من ازبنیانگذاران تیم فوتبال صنعت مس هم هستم .
کارآفرین نمونه کشوری در حال خداحافظی به ما می گوید: به جوانان بگو کارعار نیست، برای اشتغالزایی همیشه نیاز نیست اختراع و تحقیق کرد ،بلکه می توان با وقت گذاشتن و ریزنگری در مشاغل مختلف شهر کمبودها را شناسایی واز فرصت های زیادی که هست استفاده کرد و به قول معروف یک شبه ره ساله را پیمود.
سرنوشت خیلی ازما انسانها دست خودمان تغییر می کند .