مراسم رونمایی از دکل حفاری خشکی «۷۲ فتح» ساخته شده توسط جهاد دانشگاهی مورد نیاز صنعت نفت ایران با حضور آقای مهندس بیژن نامدار زنگنه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، صبح امروز سهشنبه، ۲۹ بهمن مراسم رونمایی از دکل حفاری خشکی «۷۲ فتح» ساختهشده توسط جهاد دانشگاهی مورد نیاز صنعت نفت با حضور آقایان مهندس بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، دکتر مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و جمعی از مدیران ارشد وزارت نفت در اهواز برگزار شد.
این دکل در سایت بازسازی شمارهی یک شرکت ملی حفاری ایران مستقر شده است.
حداکثر عمق قابل حفاری توسط این دکل ۲۰ هزار فوت، ارتفاع دکل از سطح حدود ۱۵۰ فوت و حداکثر بار استاتیکی قابل تحمل توسط دکل یک میلیون پوند است.
این دکل مجهز به یک تاپدرایور به قدرت ۵۰۰ تن، میز دوار با اندازه ۱۳۷ و نیم اینچ و سه دستگاه پمپ گل از نوع رفت و برگشتی هرکدام به قدرت هزار و ۶۰۰ اسب بخار است.
دکل ۷۲ فتح دومین دکل ساخت جهاددانشگاهی است که در قالب قرارداد ساخت ۳ دکل میان شرکت ملی حفاری ایران و جهاددانشگاهی ساخته و تحویل داده شده است.
پیشبینی میشود سومین دکل حفاری ساخت جهاددانشگاهی (دکل ۷۳ فتح) نیز در سال ۱۳۹۹ تحویل داده شود.
دربارهی دانش فنی طراحی و ساخت دکلهای حفاری
اکنون دانش فنی طراحی و ساخت دکلهای حفاری سنگین تا ۳ هزار اسب بخار با جدیدترین طراحی سازهی دکل حفاری که مطابق با استاندارد API میباشد، توسط جهاددانشگاهی به داخل کشور منتقل و بومیسازی شده است؛ همچنین زیرساخت لازم بهمنظور ساخت و بازسازی دکلهای حفاری خشکی با ظرفیت ساخت دو دکل و بازسازی ۲ دکل در سال در استان البرز فراهم شده که میتواند در خدمت صنعت حفاری کشور قرار بگیرد.
میزان اشتغالزایی این طرح برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر غیرمستقیم برای ساخت هر دکل است و میزان صرفهجویی ارزی، ۵۰ درصد قیمت خرید خارجی در زمان عقد قرارداد است.
گفتنی است، برپایی نخستین دکل حفاری (۷۱ فتح) در منطقهی عملیاتی اهواز (میدان منصوری) و انجام آزمایشهای عملیاتی بهمنظور آغاز عملیات حفاری در سال ۱۳۹۱، ساخت، نصب و راهاندازی شد و دومین دکل حفاری (۷۲ فتح) در سایت بازسازی شمارهی یک شرکت ملی حفاری ایران، آزمایشهای لازم را انجام داده و تحویل شرکت ملی حفاری ایران شده است تا بعد از این مراسم، عملیات حفاری بهصورت کامل از جمله طراحی، ساخت، مونتاژ و راهاندازی توسط جهادگران جهاددانشگاهی انجام شود.
پیشبینی تحویل سومین دکل حفاری (۷۳ فتح) در سال ۱۳۹۹ است.