به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نیره پیروزبخت در نشست خبری افزود: سازمان ملی استاندارد سه سال درباره ذرتهای آلوده مبارزه کرد و در نهایت با دستور رئیس جمهور اجازه ورود حتی یک دانه ذرت آلوده را به کشور نداد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: ذرتهای آلوده قرار شد یا معدوم شود و یا اینکه به کشورهای غیر همسایه فروخته شود، بحثی هم در داخل مطرح شد تا این ذرتها به کارخانههای الکل سازی بروند که این موضوع هم مورد موافقت قرار نگرفت.
خانم پیروزبخت ادامه داد: اين سازمان یک سازمان نظارتی و حاکمیتی است و با برنامه ریزیهای انجام شده و ماده ۳ قانون سازمان استاندارد همه دستهها و نهادهای اجرایی باید آیین نامههای خود را با سازمان ملی استاندارد هماهنگ کنند.
وی افزود: در این سازمان بیشتر کیفیت را مدنظر قرار دادیم و با کمک از دستگاههای اجرایی در ماهها و سالهای اخیر حدود صد استاندارد اصلی در کالاهای مختلف در دستور کار تجدید نظر این سازمان قرار گرفت که به عنوان مثال خوراک دام، گندم و برنج در دستور کار تجدید نظر نهایی قرار گرفته اند که نتیجه آن را به زودی اعلام خواهیم کرد.
خانم پیروزبخت در خصوص نظارت و بازرسی از جایگاههای بنزین در سراسر کشور هم گفت: از ۹۸/۱/۱ تا به امروز هشتاد هزار ۸۱۳ نازل بنزین بازرسی شده که از این تعداد حدود هزار و ۹۱۷ عدد از آنها مردود بود که البته این مردودی باعث قطع فعالیت نمیشود و متولی جایگاه تعهد میدهد که آن را اصلاح کند.
وی همچنین در باره ترازوهای سبک خرید و فروش در سطح شهرها هم افزود: تعداد ۱۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه بازرسی شد که از این تعداد دو هزار و ۷۳۱ مورد مردود شد که آنها هم باید اصلاح شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران درباره وسایل تفریحی و بازی در شهربازیها هم گفت: تعداد ۱۲ هزار و ۸۰۰ عدد وسایل بازی توسط ۲۰ شرکت بازرسی مورد بررسی قرار گرفت و در این حوزه ۲۰ استاندارد تدوین شده و ۱۳ هزار نفر ساعت به بازرسان برای شهربازیها آموزش داده شده است.
خانم پیروزبخت در خصوص کالاهای اساسی هم افزود: واردات این کالاها در آزمایشگاهها زمان بر بود و در تلاش هستیم با روشهای جدید زودتر گواهینامههای ترخیص کالاهای وارداتی را انجام دهیم و بر همین اساس ۲۸۷ برگه استاندارد برای انواع تایر صادر شده، ۳۲ مورد مجوز برای واردات باتریهای موتوری و وسایل نقلیه صورت گرفته است.
وی گفت: شرکتهای بازرسی هم که با سازمان استاندارد همکاری میکردند در سراسر کشور مورد پالایش قرار گرفتند که تعداد ۱۷۳ مورد از آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند که از این تعداد به ۳۵ شرکت تذکر، به سه شرکت اخطار و ۱۰ پروانه تعلیق شده اند و یک پروانه هم باطل شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص کیفیت بنزین هم افزود: در فصل گرم سال ۹۸، ۵۵ نمونه بنزین در سطح کشور مورد آزمایش قرار گرفت که تعداد ۳۸ مورد از آن نتیجه آزمایشگاهی اش صادر شده و باید بگوییم در فصل گرم سال ۹۸ وضعیت خوبی در تولید بنزین و کیفیت آن داشته ایم به طوری که میزان اکتان بنزین سوپر ۹۵/۴۳ دهم درصد بوده، یورو چهار ۹۲ درصد و بنزین معمولی ۸۸ درصد و مقداری هیدروکربنهای سوپر ۱۶/۵ درصد، یوروچهار ۱۴/۷ دهم درصد و بنزین معمولی ۱۸/۵ درصد بوده است و اینها هیچکدام نگران کننده نیست.
خانم پیروزبخت در خصوص اورفینهای بنزین در فصل گرم سال هم گفت: میزان اورفین در بنزین سوپر ۳/۵ درصد در یوروچهار ۳/۱۱ و معمولی ۴/۳۶ بوده همچنین بنزن بنزین سوپر نیم درصد، یوروچهار نیم درصد و بنزین معمولی ۱/۱ دهم درصد بوده است.
وی افزود: بررسیها در فصل سرد سال هم وضعیت خوبی داشته به طوری که اکتان بنزین یورو چهار ۹۱/۵ بوده، بنزن ۴۸ درصد بوده و گوگرد ۳۲/۸ درصد بوده که در مجموع باید بگوییم در سال ۹۸ وضعیت بنزین استاندارد و خوب است.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: کارگاههایی که خودروهای بنزین سوز را به دوگانه سوز تبدیل میکند فعلاً از سازمان استاندارد مجوزی دریافت نکرده اند، اما با مصوبه هیئت وزیران مشغول تدوین استانداردی خاص برای این کارگاهها و تبدیل ماشینهای بنزین سوز به دو گانه سوز هستیم.
خانم پیروزبخت افزود: در حال حاضر دو هزار و ۴۷۹ جایگاه سی ان جی در کشور فعال است که این تعداد را صد هزار مخزن ذخیره پشتیبانی میکند و سازمان استاندارد تا به امروز موفق شده ۲۴ هزار از این مخزنهای ذخیره را مورد بازرسی قرار دهد.
وی گفت: ۴۸ شرکت بازرسی در ۱۲ استان بحث نظارت بر مخازن و جایگاههای سی ان جی را انجام میدهند.
رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص اطلاع رسانی به مردم هم افزود: متاسفانه وضعیت اطلاعاتی مردم در خصوص استفاده از جایگاههای سی ان جی بسیار پایین است و این نیازمند آن است تا رسانه ملی در این رابطه کمک کند تا شاهد اتفاقهای ناگوار و آسیب به مردم نباشیم.
خانم پیروزبخت گفت: درباره مجوزهای مواد خوراکی حلال هم اقداماتی شده و شورای فقهی حلال هم اکنون در قم فعالیت خود را آغاز کرده که در این زمینه ۶۳ مورد پروانه نشانه حلال اعطا شده است.
وی افزود: در سراسر کشور در واحدهای تولیدی از طرف شورای فقهی حلال افرادی حاضر میشوند و در بحث کشتار و بسته بندی مواد خوراکی حلال نظارت میکنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: برخی از امکانات داخل پارکها مثل اغذیه فروشیها بحث نظارت آنها با شهرداریها است و اگر موردی باشد سازمان استاندارد به صورت محرمانه با شهرداری مکاتبه کرده و مشکل را اطلاع رسانی میکند.
خانم پیروزبخت افزود: استانداردهای ۸۵ گانه خودرو هیچ تغییری نکرده است و هر کسی تنها یک مورد از این ۸۵ مورد را انجام ندهد سازمان استاندارد برخورد خواهد کرد.
وی در باره صادرات و مشکل استاندارد ورود کالاها به کشورهای دیگر هم گفت: متاسفانه ۱۰ سال است که در حال مذاکره هستیم تا شرکتهای بازرسی استاندارد در یک پروتکل بین المللی قرار گیرند و همکاریها بیشتر شود تا دچار مشکل برای صادرات نشویم.
رئیس سازمان ملی استاندارد افزود:در حال حاضر شرکتهایی که در کشورهای همسایه مثل عراق وجود دارد برای بحث مجوز صادرات مورد تایید سازمان استاندارد نیستند و از این بابت مشکلاتی برای پیشرفت تجار پیش میآید.
خانم پیروزبخت در خصوص ورود خودروهای ۱۰ هزار دلاری هم گفت: اینکه خودرو ارزان وارد کشور شود یا گران برای ما مسئله نیست مسئله اصلی داشتن استانداردهای ۸۵ گانه خودرو است و هر خودرو که بخواهد وارد کشور شود باید این ۸۵ مورد را رعایت کرده باشد.
همچنین در ادامه وحید مرندی مقدم معاون سازمان ملی استاندارد گفت: آلایندگی و آلودگی هوای کلان شهرها فقط مختص بنزین نیست و دیگر دستگاهها هم متولی هستند و در حال تولید آلودگی هستند، اما در تهران چند میلیون خودرو در حال تردد است که اینها تولید دهه ۸۰ هستند و همچنان یورو ۲ هستند و خودروهای یورو ۲ و یورو ۳ باید از رده خاراج شوند تا به مرور زمان سهم بنزین از آلودگی هوای کلان شهرها کم شود.