مراسم بهره برداری از طرحهای بزرگ گروه صنعتی سایپا
افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو در آذر و دی
معاون وزیر صمت از افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو در ماههای آذر و دی و افزایش ۱۴۰ درصدی واگذاری خودرو در این دو ماه نسبت به ماههای مشابه پارسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سعید زرندی در مراسم افتتاح سالن مجموعه سازی بدنه خودرو شرکت قالبهای صنعتی بزرگ سایپا که پیش از ظهر امروز برگزار شد با بیان این مطلب گفت: به کسانیکه قصد دلالی در این بازار را دارند اخطار میدهیم که در این بازار بزودی متضرر خواهند شد.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت افزود: دولت قصد دارد با وضع مالیات بر عایدی سرمایه که مقدمات آن در مجموعه وزارت صنعت نهایی شده از کسانیکه بیش از یک خودرو دارند مالیات دریافت کند و کسانیکه اقدام به خرید بیش از یک خودرو با هدف کسب سود و دلالی کنند، قطعا متضرر خواهند شد.
زرندی افزود: دولت و مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ایجاد نهضت داخلی سازی و حمایت از کالای بومی، هزار و ۱۶۵ میلیون یورو خرید کالای خارجی از تولیدات صنایع داخلی را در سالجاری هدفگذاری کرد که ۲۷۵ میلیون یوروی آن سهم بخش صنعت خودرو بود و خوشبختانه این هدف تاکنون محقق شده است.
وی با بیان اینکه نرخ بالای خودرو موجب رنجش مردم شده است گفت: البته این نرخ بالا ناشی از مسائلی است که خارج از حوزه کنترل خودروسازان است و مسائلی نظیر تورم و نرخ ارز روی آن اثر میگذارد.
معاون طرح و برنامه وزیر صمت افزود: ۲ هزار و ۲۶۷ میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و از ابتدای سال تاکنون ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به آن افزوده شده و در واقع نظام بانکی کشور تولید نقدینگی دارد که این امر هم موجب افزایش قیمت کالاها و از جمله خودرو میشود.
زرندی با اشاره به اینکه هم اکنون ظرفیت ساخت سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو در کشور وجود دارد افزود: هم اکنون ۱۲ درصد ارزش افزوده کشور مربوط به این صنعت است و ۶۳۰ هزار نفر در کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند و اگر نهضت ساخت داخل در این صنعت جدی گرفته نمیشد امسال مجبور بودیم برای تامین نیاز کشور، در چنین شرایطی ۱۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج کنیم.
وی با اشاره به اینکه در ماههای اخیر خوشبختانه کشور توانسته است شوکهای ناشی از تحریمها را تحمل و سپری کند افزود: از ابتدای امسال، صدور جواز کسب ۱۸ درصد و صدور پروانه بهره برداری ۵ درصد رشد کرده است و در همین مدت ۳۳۹ هزار پروانه نظام صنفی صادر شده که نشان دهنده رشد ۳.۹ درصدی این بخش در مقایسه با سال گذشته است.
رمضانی، مدیرعامل شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا
افزایش همکاری شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا با دولت
مدیرعامل شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا گفت: هم اکنون این شرکت علاوه بر تامین و تولید نیازهای بخش صنعت خودرو، برای شرکتها و دستگاههای بزرگی از جمله شهرداری و متروی تهران و وزارتخانههای دفاع، نفت و نیرو، قالبهای صنعتی تولید میکند.
آقای مجید رمضانی افزود: به رغم وجود تحریمهای ظالمانه، این شرکت موفق شده است نسبت به شکست رکورد تولید قطعه و قالب، خودکفایی در تولید و طراحی و ساخت توربینهای بادی نیروگاههای برق، خودکفایی در طراحی و ساخت بدنه سانرتیفیوژهای مواد نفتی و خودکفایی در طراحی و ساخت کامل ماشینهای فرز، دست یابد.
وی اضافه کرد: شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا همچنین موفق به خودکفایی در طراحی و ساخت فیکسچرهای کنترلی، بومی سازی بلوک متریال فیکسچرهای کنترلی و صرفه جویی ارزی سالانه ۱۵۰ هزار دلاری در این بخش شده است.
رمضانی گفت: تعمیر و بازسازی دستگاه CNC پنج محوره آلمانی با استفاده از توان داخلی و صرفه جویی ۱۵۰ هزار یورویی در این بخش در شرایط تحریم و شرایطی که شرکت سازنده حتی حاضر نبود نقشههای دستگاه را در اختیار ما قرار دهد جزو موفقیتهای این شرکت به شمار میرود.
وی افزود: تبدیل دستگاه بلااستفاده دیجی تایزر به دستگاه فوم تراش CNC با ارزش ۵۰ هزار دلار و افزایش بهره وری و صرفه جویی ۲۰ درصدی در قیمتها در ساخت قالب و همچنین کسب دانش فنی تولید قالبهای پیچیده پلاستیکی با فناوریهای تک برای نخستین بار در کشور نیز جزو افتخارات این شرکت دانش بنیان به شمار میرود.
رمضانی همکاری با دانشگاهها و از جمله دانشگاه صنعتی شریف را یکی از علل این موفقیت برشمرد و گفت: خوشبختانه میز همکاری با این دانشگاه در این شرکت هر هفته میزبان اهالی دانشگاه شریف و سایر دانشگاهیان و ایدههای نو آنهاست.
مدیرعامل شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا با اشاره به اینکه این شرکت تا سال ۱۳۹۷ مجموعا ۴۸ میلیارد تومان ضرر انباشته داشت، افزود: خوشبختانه در ۹ ماه نخست امسال این زیان به صفر رسید و امیدواریم تا پایان سال به ۸ میلیارد تومان سود نیز برسیم.
وی کاهش زمان اجرای طرحها به یک سوم و انتقال دانش فنی به پیمانکاران شرکت را جزو موفقیتهای دیگر شرکت دانست و گفت: در این مجموعه هفتهای ۱۳ تن قالب تولید میشد که امروز به ۳۰ تن افزایش یافته است.
افتتاح سالن مجموعه سازی بدنه خودرو در شرکت سایپا
سالن مجموعه سازی بدنه خودرو شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا، با حضور معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در این شرکت آغاز بکار کرد.
این سالن قادر است در هر شیفت کاری، قالب بدنه انواع خودرو را بصورت مجموعه تولید و در اختیار سایر بخشهای خط تولید قرار دهد.
در هر شیفت کاری این سالن، ۵۰ نفر از کارگران و مهندسان شرکت قالبهای صنعتی مشغول به کار هستند و این مجموعه، در سال بیش از دو میلیون قطعه انواع مجموعه بدنه خودرو را تولید خواهد کرد.
آقای حمیدرضا سلیمانی مدیر تعمیر و نگهداری شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا در این باره گفت: این سالن در مرحله نخست، در فضایی به وسعت ۱۵۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید که در آن علاوه بر تولید قالبهای فلزی بدنه، تولید قالبهای پلاستیکی نیز آغاز شده است و در کنار آن، قطعات پرسی بدنه نیز تولید و در سالن پرس این قطعات به یکدیگر متصل میشود.
وی افزود: این کار بخشی از تولید است که در سایر بخشهای گروه خودروسازی سایپا انجام میشود و در نتیجه صرفه جویی قابل توجهی در این بخش انجام خواهد شد.
سلیمانی اضافه کرد: در مجموعه سازی، از قالب سازی تا تولید قطعات بدنه و تکمیل آن از طریق اتصال با قالبهای پلاستیکی در یک قسمت انجام خواهد شد و در صورتیکه کار در سه شیفت کاری انجام شود، سرعت تولید بسیار بالا میرود.
به گفته مدیران شرکت قالبهای صنعتی بزرگ سایپا، این سالن قابلیت مجموعه سازی بدنه هر نوع خودرو را دارد و هم اکنون بخشی از آن برای تولید خودروی رهام در حال تجهیز است.