در مقایسه با آمارهای جهانی
آمار خودکشی در ایران بسیار کمتر از جهان است
مدیرکل دفتر سلامت بهداشتی و روانی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: آمار خودکشی در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی رقم بالایی نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، دکتر حاجبی در حاشیه جلسه امروز شورای اجتماعی کشور در مصاحبه با خبرنگاران گفت: آمار خودکشی در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی رقم بالایی نیست، و بازهم تلاش میکنیم که این شیب را کنترل کنیم.
مدیرکل دفتر سلامت بهداشتی و روانی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: برای این کار، با توجه به اینکه خودکشی یک پدیده چند سببی است به منظور مهار این پدیده، باید همه دستگاههایی که بر روی عوامل، تاثیرگذار هستند، وارد شوند.
وی افزود: وزارت بهداشت در این زمینه با کمک شورای اجتماعی و سازمان اجتماعی کشور، برنامهای را تهیه کرده و تلاش مان بر این است که همه دستگاهها را در این برنامه درکنار هم داشته باشیم تا بتوانیم این مسئله را کنترل کنیم.
دکتر حاجبی گفت: عوامل متعددی شامل عوامل زیستی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی در بحث خودکشی مطرح است.
تقی رستم وندی معاون وزیر کشور
خودکشی موضوع نشست شورای اجتماعی
تقی رستم وندی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در حاشیه جلسه امروز شورای اجتماعی کشور در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گفت: امروز شورای اجتماعی کشور به بررسی مسئله خودکشی در کشور پرداخت.
معاون وزیر کشور افزود: از سال ۹۵ طبق تقسیم کارهایی که صورت گرفته بود، وزارت بهداشت متولی اصلی رصد و پیگیری مربوط به خودکشی در کشور شد.
وی افزود: چند دستگاه هم در همان سال به عنوان دستگاههای معین، مشخص شدند.
وی گفت: امروز گزارش خوبی دراین باره از طرف وزارت بهداشت، پزشکی قانونی و سازمان بهزیستی از جمله درباره خودکشی از برخی جوامع هدف مانند جامعه دانش آموزی مطرح شد.
رستم وندی ادامه داد: نگرانی که براساس آمارها وجود دارد این است که ظرف ۱۵ سال گذشته، متاسفانه شاهد شیب افزایشی خودکشی در کشور هستیم.
وی گفت: هم در حوزه سلامت و روان وظیفه داریم این موضوع را رصد کنیم و هم به لحاظ شرعی و اخلاقی باید روی مقوله خودکشی دقت نظر کافی داشته باشیم که به مسئله و بحران تبدیل نشود.
رستم وندی افزود: طبق آمار موجود، کشور ما در مقایسه با جهان، وضع بهتری در این زمینه دارد و در منطقه خطر، زرد یا قرمز قرار نداریم.
وی گفت: میانگین خودکشی جهانی طبق آماری که دوستان ارائه میکنند ۱۰ و نیم نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است که در کشور ما آمار تقریباً نصف این رقم است و رقمی حدود ۶ تا ۶ و دو دهم در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر را در کشور داریم.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور و معاون وزیر کشور افزود: این روند افزایشی باید در یک بازه زمانی کاهش یابد.
وی افزود: برنامهای که امروز وزارت بهداشت با کمک سایر دستگاههای معین ارائه کرد، این بود که بتوانیم ظرف یک بازه زمانی هفت ساله، نه تنها جلوی افزایش خودکشی را بگیریم بلکه ۱۰ درصد هم آن را کاهش دهیم.