معاون اول رئیس جمهور: «موسسه ایران و خبرگزاری ایرنا» به عنوان افتخارات حوزه ارتباطی دولت و نظام هستند که خود را متعلق به نظام میدانند.
وی با اشاره به اینکه چگونه میتوان از رسانه در شکل گیری افکار عمومی و در بالابردن قدرت انتخاب، مشارکت، نظارت، نقد و هدایت اجتماعی استفاده کرد، گفت: این سوال برای همه مدیران دولتی مطرح است که چطور باید از ظرفیت رسانه استفاده کنیم، زیرا رسانهها، هم میتوانند میدان گفتگو و نقد در جریان اطلاعات باشند و هم میتوانند باعث جعل خبر و اطلاعات و ترویج خشونت باشند.
جهانگیری با اشاره به سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: آئین فرهنگ ما با نام حضرت زهرا، قرین است و به همین علت شاید زنان جامعه برای فرصتهای جدید به میدانهای جدید برای فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بیش از دیگران فعالیت میکنند.
وی گفت: زنان میتوانند جامعه را توسعه گراتر کنند و موسسه ایران و ایرنا که از فرصت حضور زنان برخودار هستند در این مسیر گام برداشته اند که از این پیشرفتهای ارزنده، تشکر میکنم.
آقای جهانگیری با اشاره به اینکه با انبوهی از مشکلات در فضای عمومی مواجهیم که با تلاش روزنامه نگاران و نهادهای مرتبط برای اصلاح این مشکلات گام برمی داریم گفت: خروجی این تلاشها باید تقویت گفتگو، همبستگی و بالابردن امید اجتماعی در جامعه باشد و جامعه با چالشهای جدی که در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روبروست باید به تقویت سرمایه اجتماعی برسد.
وی با اشاره به اینکه چه کنیم در فضای عمومی از متمایل شدن به دیدن و شنیدن خبرهای منفی و جعلی به سمت گفتگو، متحول شویم افزود: شنیدن حرف واقعی و درک کردن حرف واقعی دشوار شده و میبینیم که سرعت انتشار خبرهای جعلی نیز بیشتر شده است.
آقای جهانگیری با بیان اینکه در دولت کنونی اگر به زیرساختها و بخشهای مختلف اقتصادی نگاه کنیم میبینیم که کارهای انجام گرفته نسبت به دولتهای دیگر به خصوص در شرایط تحریم قابل مقایسه نیست گفت: باید رسانهها بیشتر به این موضوعات توجه کنند چرا که وقتی اختلال ارتباطی در این فضا باشد، ناامیدی و انفعال در جامعه نیز روال پیدا میکند که در این راستا به عزم ملی نیاز است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز جهان، رسانهای شده است و رسانهها در سرنوشت کشور موثرند افزود: رسانههای یکسو و آزاد به سمت رسانههای مختارانه در حال تحول است و این یعنی مخاطب، تعیین کننده است.
وی به نقش اعتماد در رسانهها اشاره کرد و گفت: رسانه اگر در زمان بی اعتمادی رشد پیدا کند این بدان معناست که بی اعتمادی رشد کرده است و اگر رسانه بی اعتماد باشد هر چند که آن رسانه هم بزرگ باشد، اما در برابر رسانه کوچک هم عاجز است و از پا در میآید و شرط اصلی، جلب اعتماد و صداقت در رسانه هاست.
آقای جهانگیری به ضرورت امروز کشور در ارتباطات دو سویه اشاره کرد و گفت: اگر ارتباطات دو سویه شود، مرجعیت رسانهها نیز برای مردم و رسانههای دیگر نیز بیشتر خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: روزنامه ایران نیز سعی کرده است اعتماد نخبگان و مخاطبان را به خود جلب کند که این میتواند در حوزه ارتباطاتی بسیار تاثیرگذار باشد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انتخابات پرداخت و گفت: یکی از شاخصهای مهم جمهوری اسلامی ایران، انتخابات است و در تحولات سیاسی، اجتماعی چهل سال گذشته کشور، انتخابات نقشی تعیین کننده داشته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: ما باید از انتخابات، قاطع دفاع و در آن شرکت کنیم و انتخابات جزو مصالح ملی و منافع ملی کشور است.
آقای جهانگیری گفت: به نظر من انتخابات مجلس با حضور خوب مردم برگزار خواهد شد.