کارگران مشغول کارند.
قدم در صنعتکده ای گذاشتم که پر از همهمه کار و تلاش است.
صدای فعالیت دستگاه ها خبر از چرخش چرخ صنعت میدهد، اینجا کارگران مشغول کارند.
این واحد 4 سال به خاطر مشکلاتی چون ، کمبود مواد اولیه و نقدینگی و تحریم واردات ماشین آلات ؛ در خاموشی به سر می برد.
این واحد در زمینه تولید پارچه فعالیت دارد.
من را در این گزارش ، مهدی پور حاجی کارشناس اقتصاد همراهی می کند.
او می گوید:یکی از راههای رونق تولید، حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی است که استان زنجان نیز به تبع سیاستهای کلان کشور و با قوت و قدرت تمام، حمایت از واحدهای صنعتی را برای رونق تولید، توسعه اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در برنامه کاری خود قرار داده.
به همراه جعفر زاده مدیرکارخانه و تعدادی از کارگران یک دور همی خودمانی تشکیل دادیم.
او میگوید:نیمی از این تعداد کارگرانی هستند که در گذشته در این کارخانه فعالیت داشتند و مابقی نیروهای جوان هستند که به مجموعه اضافه شده اند.
علی حیدری هم به نمایندگی از کارگران لب به سخن گشود و گفت:بازگشت دوباره به کار، انگیزه مضاعف به کارگران داده تا با تلاش بیشتری در مدار تولید قرار بگیرند.
مهدی پور حاجی کارشناس اقتصاد هم به مزایای احیای واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت:افزایش تولید، اشتغال و افزایش حجم
حجم سرمایهگذاری صنعتی زنجان 77 هزار میلیارد ریال است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفتگوی تلفنی با من گفت: تا کنون حجم سرمایهگذاری صنعتی در این استان 77 هزار و 597 میلیارد ریال بوده و سهم استان زنجان از سرمایهگذاری صنعتی در سطح کشور 2.4 درصد است که این میزان بیش از سهم استان از لحاظ جمعیت و مساحت کشور است.
فغفوری می گوید: میزان سرمایهگذاری صنعتی در استان زنجان برابر با میانگین کشوری بوده و این امر، حاکی از وضعیت قابل قبول بخش صنعت و سرمایهگذاریهای صورتگرفته در این بخش است.
وی اظهار داشت: تاکنون یک هزار و 208 واحد صنعتی در استان زنجان راهاندازی شده و فعالیت میکنند.
فغفوری خاطرنشان کرد: هماکنون 42 هزار و 789 نفر در واحدهای صنعتی استان مشغول به کار هستند.
بخش عمده محصولات تولیدی در استان شامل ترانسفورماتور، انواع سیم و کابل، فولاد، شمش سرب و روی، چدن، مس، فرآوردههای لبنی، انواع نخ پنیه و پارچه، انواع سنگهای ساختمانی و تزئینی، دستمال کاغذی، رول پیشو و پوشک بچه است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: راه اندازی 6 واحد تولیدی نیز به اتمام رسیده و آماده افتتاح است.
ناصر فغفوری گفت: سه واحد تولیدی و صنعتی شامل مجتمع فولاد البرز ناب آرش ابهر، اطلسجین صایینقلعه و نورد فولادکاران افق ابهر با 26 هزار میلیارد ریال حجم سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال برای یک هزارو 550 نفر آماده افتتاح با حضور رییس جمهوری در این استان است.
استاندار زنجان در حاشیه بازدید ازاین واحد احیا شده به هدفگذاری برای افتتاح و احیای چند واحد تولیدی استان در سال جاری، گفت: امروز با هدف بررسی میزان پیشرفت و زمان دقیق بهرهبرداری و همچنین سنجش ظرفیت کار واحدهای احیا شده، بازدیدی از این واحدها انجام شد که خوشبختانه در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
استاندار زنجان با بیان اینکه هفت واحد تولیدی برای افتتاح تا پایان سال، هدفگذاری شده بود، گفت: 2 مورد از این واحدها به بهرهبرداری رسیده و در حال فعالیت هستند.
حقیقی تصریح کرد: حجم سرمایهگذاری این واحدها 3 هزار و 320 میلیارد تومان و میزان ایجاد اشتغال آنها 3 هزار و 350 فرصت شغلی است.
استاندار زنجان گفت: 11 واحد تولیدی استان نیز برای احیا و بازگشت به چرخه تولید، هدفگذاری شده بود که بعضی از آنها 15 سال تعطیل بودند.
وی اظهار داشت: هشت مورد از این واحدها به چرخه تولید بازگشته و در حال بهرهبرداری هستند و 2 واحد نیز با توجه به پیشرفت کار
حقیقی خاطرنشان کرد: یک مورد از واحدهای تعطیل نیز تا خرداد سال 99 به چرخه تولید بازمیگردد.
وی می گوید: مجموع سرمایهگذاری برای واحدهای تعطیل بدون احتساب قیمت مکان، سوله و امکانات، یک هزار و پنج میلیارد تومان بوده که با برگشت این واحدها به چرخه تولید، یک هزار و 251 شغل ایجاد میشود.
یک هزار و 460 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی زنجان پرداخت شد.
تسهیلاتی که کمک حال واحد های صنعتی شده است.
حبیب عباسی گفت: در راستای اجرای سیاستها و برنامههای دولت در سال 98 در جهت رونق تولید داخلی و حمایت از واحدهای تولیدی و طرحهای نیمهتمام صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، پرداخت تسهیلات برای واحدها از شهریور سال جاری در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: این تسهیلات از محل منابع طرح رونق تولید و تبصره 18 قانون بودجه پرداخت شد.
رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: 815 میلیارد تومان تسهیلات توسط بانکهای عامل و از محل طرح رونق تولید به 70 واحد تولیدی و طرح نیمهتمام پرداخت شد.
رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: صیانت از هفت هزار اشتغال موجود، افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و ایجاد 830 فرصت شغلی جدید از مهمترین تاثیرات و نتایج پرداخت این تسهیلات است.
حالا دوباره به جمع کارگران این واحد صنعتی می روم، کارگرانی که به لحظه لحظه تولید و اشتغال عشق می ورزند.
آنها یک خواسته بیشتر ندارند،به گفته آنها احیای واحدهای صنعتی موجب گرم ماندن هزاران خانه می شود، خانه هایی که کارگران و خانواده هایشان را در محفلی گرم دور هم جمع میکند.
حالا این واحد با ظرفیت بالا و صادرات پارچه به 18 کشور ريال قدم در مسیر اقتصاد مقاومتی برداشته است.
همان ماشین آلاتی که سالها ورودشان به کشورمان به خاطر تحریم ها ممنوع بود، به واسطه مهندسین بومی خود شرکت طراحی و تولید را به جریان انداخته است.
طبیعتا رونق تولید واشتغال میتواند به توازن بودجهای کشور کمک کند؛ هر آنچه صنایع کشور قویتر باشند و تولید ملی افزایش یابد امکان پرداخت مالیات متوازن، درست و معقول افزایش یافته و در نتیجه وابستگی کشور به نفت سیر نزولی خواهد داشت و در این صورت اتفاقاتی مثل تحریمهای نفتی اثر و آسیب کمتری خواهد داشت.
نویسنده:رضا علیزاده