فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان گفت: روند اهدای سلولهای بنیادی؛ بی خطر و بدون زخم و جراحت تنها در مدت سه ساعت در مراکز اهدای سلول بنیادی در سازمان انتقال خون و برخی مراکز دیگر صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بر اساس HLA تایپینگ یا همان نقشه ژنتیکی فرد بیمار، اگر دهندهای با الگوی HLA بیمار همخوانی داشته باشد با او تماس میگیریم تا برای اهدای سلول مراجعه میکند.
خانم دکتر بهفر با بیان اینکه در معاینه اول، فرد دهنده سلول بنیادی در خصوص بیماری که ممکن است داشته باشد بررسی میشود افزود: اگر فرد دهنده تمام معیارهای اهدای سلول را داشته باشد آنگاه نیاز است که آمپولهای سلول ساز به دهنده تزریق شود و سپس با حضور در مراکز مشخصی به دستگاه اهدای سلول بنیادی وصل میشود، در طی این روند ما فقط سلولهای بنیادی را که از طریق آمپول از مغز استخوان فرد به خون محیطی او وارد کرده ایم استخراج میکنیم.
وی افزود: مابقی خون دهنده، از طریق دستگاه به او بر میگردد و این روش برخلاف سایر روشهای اهدای عضو که فرد دچار جراحت و آسیب میشود در بحث سلولهای بنیادی چیزی از دهنده کم نمیشود.
وی با اشاره به اینکه سلول بنیادی در مغز استخوان همه افراد وجود دارد ادامه داد: سلول بنیادی قابلیت تقسیم دارد و به زودی شروع به تکثیر میکند، اکنون بانک سلولی جهانی بیش از ۳۰ میلیون دهنده دارد و در کشور ما باید این موضوع به علت نیاز بیماران و همچنین ارز آوری برای کشور مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و این روند بدون هیچ آسیبی برای دهنده در عرض ۳ ساعت در مراکز اهدای سلولهای بنیادی در مراکز انتقال خون و برخی مراکز دیگر انجام میشود.