رسانه های محلی ژاپن
ممنوعیت عینک زدن زنان در شرکتهای ژاپنی
گزارشهایی مبنی بر اینکه برخی از مؤسسات ژاپنی، از کارکنان زن خواستند که در محل کار عینک طبی نزنند، حالا عینک به یکی از ابزارهای ممنوعه در محلهای کار در ژاپن تبدیل شده است.
گزارشهایی مبنی بر اینکه برخی از مؤسسات، از کارکنان زن خواستند که در محل کار عینک طبی نزنند، حالا عینک به یکی از ابزارهای ممنوع در محلهای کار در ژاپن تبدیل شده است. این چیزی است که رسانههای محلی ژاپن گزارش کرده اند و نشان میدهد برخی از شرکتها به علل مختلف، استفاده از عینک را برای کارکنان زن ممنوع اعلام کرده اند.
در رسانههای اجتماعی و در برخی رسانههای محلی ژاپن، خبرهایی در مورد شرکتهایی که زنان کارمند را مجبور به نزدن عینک طبی میکردند پخش شد، از نظر این شرکتها، عینک زدن میتواند شائبهای از رفتار سرد و بیاحساس کارمندان را در بین مراجعه کنندگان به وجود بیاورد.
در توییتر هشتگ عینک ممنوعه منتشر شد، کاربران با این هشتگ، از لزوم برداشتن عینک در محیط کاری خود خبر دادند. چنین الزامی بین مهمانداران هواپیما و کارکنان بخشهای آرایش با این توجیه که اجازه نمیدهد پودرهای آرایشی را به وضوح ببینید، اعمال شده است.
یک زن ژاپنی که در رستوران کار میکند، به دلیل زدن عینک، و نپوشیدن کیمونو (لباس سنتی ژاپنی)، چندبار مورد توبیخ قرار گرفته و رفتار او بی ادبانه قلمداد شده است.
خانم کنای دوئی، مدیر ژاپنی سازمان دیدبان حقوق بشر گفت این قوانینی که مانع عینک زدن زنان میشود تبعیض علیه زنان به شمار میرود.
کومیکو نیموتو، استاد جامعه شناسی دانشگاه کیوتو نیز گفت: دلایل ذکر شده در مورد ممنوعیت عینک زدن برای زنان قانع کننده نیست. این مربوط به جنسیت است، و این نشانگر تبعیض آشکار است، و منعکس کننده روش سنتی تفکر ژاپنی است.
نموتو میگوید: ممنوعیت زدن عینک طبی به کیفیت کار زنان در محل کارشان هیچ ربطی ندارد، از آنجایی که شرکتها ظاهر زنان را از جهت زنانگی ارزیابی میکنند، با زدن عینک در محل کار نیز مخالفت میکنند.
این بحث باعث شده تا پرونده یکی از شرکتهای ژاپنی که کارمندان زن خود را مجبور به پوشیدن کفشهای پاشنه بلند میکرد دوباره باز شود.
نویسنده و بازیگر ژاپنی یومی ایشیکاوا در ژوئن گذشته درخواستی به دولت ژاپن ارائه داد و خواستار خاتمه دادن به سبکهای الزامی لباس پوشیدن در ژاپن شد و خاطرنشان کرد که وی ملزم به پوشیدن کفش پاشنه بلند در هنگام کار در یک سالن تشییع جنازه شده است. این درخواست مورد حمایت و پشتیبانی زیادی از سوی رسانههای اجتماعی قرار گرفت. حامیان این درخواست در همبستگی با تبعیض جنسی، برچسب #KuToo را توئیت کردند.
فعالان میگویند از وقتی یک وزیر ژاپنی پوشیدن کفش پاشنه بلند را برای کارکنان شرکتها الزامی توصیف کرده، اینک پوشیدن این مدل کفش به شرطی الزامی در استخدامها تبدیل شده است.
نیتوتو میگوید بحث فعلی درباره عینک، امتداد گفتگوهای زنان ژاپنی درباره انتقاد از سیاست پوشیدن کفش پاشنه بلند است. وی افزود: پیامی که شرکتها با این کار ارسال میکنند این است که زنان براساس ظاهرشان اهمیت دارند و ارزش پیدا میکنند.
منبع:تابناک