وزیر دفاع امریکا می گوید منتظر اجازه دولت علاوی برای استقرار سامانه پاتریوت در عراق است آن هم در حالیکه امریکا در پیامی غیر علنی به بغداد وعده داد که نظامیان خود را از خاک عراق خارج خواهد کرد.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اخیرا اعلام کرد درخواستی را برای عراق جهت استقرار سامانه پاتریوت ارسال خواهد کرد تا از نظامیان، کارمندان و دیپلماتهای آمریکایی در خاک عراق در برابر هرگونه حملات محافظت کند.
به نظر می رسد وزیر دفاع امریکا با مطرح کردن این درخواست وانمود می کند که پایگاه عین الاسد در استان الانبار که هدف حملات موشکی ایران قرار گرفت فاقد سیستم سامانه های موشکی دفاعی پاتریوت بوده است تا بر ناتوانی این سیستم در منهدم کردن موشک های شلیک شده به پایگاه نظامیان امریکایی در عین الاسد سرپوش بگذارد. ضکم اینکه امریکا برای حاکمیت دولت عراق ارزشی قائل نیست که با اجازه آن سامانه پاتریوت در خاک عراق مستقر کند.
امریکا تاکنون به هیچوجه به حاکمیت عراق احترام نگذاشته است. سفر پیاپی مقام های امریکایی به عراق یا عملیات نظامی امریکا و هدف قرار دادن خاک سوریه بدون اجازه بغداد از مواردی است که نشان از بی توجهی به حاکمیت عراق دارد.
اگر پایگاه عین الاسد فاقد سیستم سامانه موشکی پاتریوت بود ترامپ هرگز پا به این پایگاه نمی گذاشت. با توجه به این موارد این ادعا که امریکا منتظر اجازه دولت علاوی برای استقرار سامانه موشکی پاتریوت در خاک عراق است نمی توان باور کرد. سامانه موشکی پاتریوت امریکا پیش از این هم نتوانسته بود در برابر حملات پهپادی انصارالله یمن کارآیی خود را به نمایش بگذارد.
هم زمان قیس الخزعلی دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق گفت آمریکا در پیام غیر علنی به دولت بغداد تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از عراق را اعلام کرده است. الخزعلی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «العهد» عراق که بخشی از آن روز یکشنبه 20 بهمن ماه منتشر شد، گفت: طرف آمریکایی در پاسخ به درخواست عراق برای خروج نیروهای خود در نامهای غیرعلنی اعلام آمادگی کرد که ظرف یک سال و نیم آینده نیروهایش را از این کشور خارج کند.
دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق با اشاره به اینکه «تصمیم آمریکا تابع منافع اسرائیل است»، خاطرنشان کرد که طرف عراقی به این وعده آمریکاییها اعتماد نکرده است.
اکنون این سوال مطرح است اگر امریکا قرار است نظامیان خود را ازعراق خارج کند چه نیازی است که منتظر اجازه بغداد در خصوص استقرار سامانه پاتریوت در خاک عراق باشد؟
ضمن اینکه وعده امریکا به خارج کردن نظامیان خود از خاک عراق ظرف یک سال ونیم دیگر هم به نظر می رسد دروغی بیش نیست و به نظر می رسد امریکا با وقت کشی به دنبال تاثیرگذاری بر فضای سیاسی داخل عراق و ناکارآمد کردن مصوبه پارلمان این کشوراست که بر خروج فوری نظامیان امریکایی تاکید دارد.
این مصوبه با رای اکثریت نمایندگان پارلمان عراق در واکنش به نقض مکرر حاکمیت عراق از سوی نظامیان امریکایی به ویژه پس از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس به تصویب رسید و پارلمان عراق از محمد توفیق علاوی نامزد معرفی شده برای پست نخست وزیری خواسته است که این مصوبه را به سرعت اجرا نماید ودر غیر این صورت از پارلمان رای اعتماد نخواهد گرفت.
پیش از این امریکا سناریوهای مختلفی را برای خارج نکردن نظامیان خود از خاک عراق و درو زدن مصوبه پارلمان این کشور دنبال کرده بود که ادعای نگرانی از بازگشت مجدد داعش , تلاش برای حضور در مناطق کردنشین از جمله این سناریوها بود.
-