بارندگی در حوضههای آبریز استان در مقایسه با پارسال ۵۰ درصد کمتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در استانداری خوزستان گفت : وضعیت کاهش ورودی آب به سدها و رودخانههای خوزستان بسیار نگرانکننده است و اگر این روال ادامه داشته باشد، در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
داریوش بهارلویی با اشاره به پیشبینی وضعیت بارندگی ماههای پیش رو بیان داشت: طبق آخرین پیشبینی سازمان هواشناسی، در ماههای پیش رو شرایط نرمالی از نظر بارش خواهیم داشت ، هر چند در بهمنماه تاکنون میزان بارندگی در حوضههای آبریز خوزستان با آنچه پیشبینی شده بود تفاوت دارد.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان افزود: در سال آبی جاری میزان ورودی آب به مخازن و رودخانههای خوزستان ۶.۵ میلیارد مترمکعب بوده است در حالی که سال گذشته در این بازه زمانی ۱۵ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای خوزستان و رودخانهها شده بود که این میزان ورودی آب به سدها و رودخانههای خوزستان نسبت به بلندمدت ۲.۶ میلیارد مترمکعب کاهش داشته است و این کاهش هر هفته در حال تشدید شدن است.
بهارلویی با توجه به اینکه میزان آورد آب در حوضه کارون ۳۵ درصد، در حوضه دز ۲۶ درصد، در حوضه مارون ۴۸ درصد، در حوضه جراحی ۳۶ درصد و در حوضه زهره ۴۴ درصد کاهش داشته است گفت : در حوضههایی که حدود ۴۰ درصد یا بیشتر، کاهش ورودی داشتهایم، شرایط خشکسالی متوسط است که اگر شرایط تشدید شود یا تدوام یابد به سمت خشکسالی شدید خواهیم رفت.
وی ادامه داد : در حال حاضر حجم خالی سدهای خوزستان ۸.۸ میلیارد مترمکعب است که برای کنترل سیلابهای زمستانه کافی است و به نظر میرسد در آخر اسفندماه نیز چیزی در همین حدود یا کمی کمتر ظرفیت خالی یعنی دو برابر ظرفیت خالی سال گذشته، برای مهار سیلابها داشته باشیم.