وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با تحولات علمی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته است، هم اکنون جایگاه نخست علمی را در منطقه و رتبه ۱۶ را در جهان داریم.
وی گفت: در اوایل دهه ۶۰ تا اوایل دهه ۷۰ دانشگاهها موفق شدند که نیروی انسانی تحصیلکرده را تقویت کنند و در عرصههای مختلف اجتماعی به کار گیرند همچنین ما در این دوره با سرمایه بزرگی از دانش و فناوری تحصیلکردههای کشور مواجه شدیم و در بازه دهه ۷۰ شاهد توسعه پژوهش در دانشگاهها هستیم.
غلامی با بیان اینکه در اواخر دهه ۸۰ رتبه علمی کشور باتوجه به ارزیابیهای بین المللی توسعه پیدا کرد، افزود: جایگاه خوبی را در این دوره در حوزه علم و فناوری در سطح دنیا کسب کرده ایم و در مرحله سوم پس از دهه ۸۰ و در اوایل دهه ۹۰ به سمت کاربردی کردن نتایج تحقیقات دانشگاهی حرکت کردیم. در این دوره با ایجاد مراکز رشد در دانشگاهها اجازه دادیم که صاحبان ایده، ایدههای خود را براساس یافتههای علمی به محصول تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۹۶ مرکز رشد در دانشگاههای کشور وجود دارد، گفت: این مراکز، از ایدههای جدید پژوهشگران حمایت میکنند و در کنار این مراکز، پارکهای علم و فناوری شکل گرفته است که هم اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در سالهای اخیر به بحث کاربردی کردن تحقیقات و پایان نامههای دانشجویی توجه ویژهای شده و در همین راستا، موضوع ارتباط دانشگاه با صنعت در دستورکار قرار گرفته است و به همین منظور دانشگاهها به سمت کاربردی کردن تحقیقات خود با بخشهای مختلف دولتی و غیردولتی همت کردند.
غلامی با بیان اینکه بعد از ۴۱ سال مقایسه کشورمان از نظر علمی با قبل از انقلاب معنی ندارد، گفت: تحولات سریع و گسترده علمی در داخل کشور در طول ۴۱ سال شکل گرفته است و هم اکنون در سطح منطقه جایگاه نخست و در سطح دنیا جایگاه ۱۶ علمی را دارا هستیم و نتایج جدید منتشرشده حاکی از کسب رتبه ۱۵ در سطح جهان هستیم که در ماههای آینده این خبر خوش اطلاع رسانی میشود.
وزیر علوم تاکید کرد: حرکتهای جدی در راستای توسعه فعالیت علمی در سطح منطقه آغاز شده است و شاهد رقابت جدی نیز در عرصه علمی هستیم.