خوشبختانه دانش پزشکی با سرعتی فزاینده مرزهای درمان بیماریها را طی میکند و امروز شاهد آن هستیم که دیگر بیماریهای صعب العلاج و سرطانها نیز در بیش از ۷۰ درصد موارد قابل درمان هستند.
امروزه محققان کشورمان در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی موفق شده اند فصل تازهای را در درمان سرطان رقم بزنند فصلی که با تقویت سیستم ایمنی فرد در محیط آزمایشگاهی کلید خورده و پیامد آن مضمحل شدن سلولهای سرطانی است.
آقای دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد علوم و فناوری سلولهای بنیادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره افزود: مفهوم ایمیون سل تراپی یعنی درمان سرطان به وسیله سلولهای ایمنی، یکی از راههای درمان سرطان بهره گیری از سلولهای بنیادی است و ایمیون سل تراپی بخشی از همین درمان با کمک سلولهای بنیادی است.
وی با اشاره به اینکه امروزه تصور بر این است که بسیاری از راههای درمان سرطان از جمله شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحیها جای خود را به ایمیون سل تراپی بدهند، افزود: در واقع ما امیدواریم با کمک سلولهای طبیعی که آفریده خداوند است و دست ورزیهایی که در مراحل تحقیقاتی - آزمایشگاهی انجام میشود بتوان سرطانها و بیماری هایی، چون ایدز، ام اس و دیگر بیماریهای صعب العلاج را درمان کرد.
آقای دکتر حمیدیه با اعلام این که درمانهای آینده در جهان درمانهای ایمیون سل تراپی خواهد بود افزود: اکنون امریکا و چین توانسته اند در طی چند سال داروها و محصولات خوبی نیز در حوزه ایمیون سل تراپی بدست آورند.
وی گفت: ما نیز در تلاشیم تا جای درمانهای ایمیون سل تراپی را در کشور مستحکم کنیم و بسترهای لازم آن در حال تشکیل است و بیش از ۱۰ تیم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی در این زمینه فعالیت میکنند، نقش ۹۰ درصدی سلولهای ایمنی در درمان سرطان کودکان در ایران از متوسط جهانی پایینتر است، اما به علت افزایش سن در جامعه، صنعتی شدن سبک زندگی و تغییر شیوه تغذیه شاهد افزایش برخی سرطانها از جمله سرطان سینه در بانوان و سرطان معده و روده در مردان هستیم.
خانم دکتر مریم بهفر فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره افزود: ایمیون سل تراپی باید به همکاران بالینی و آزمایشگاهی معرفی شود تا بتوان راهی برای پیشبرد درمان سرطان پیدا کرد.
وی با اشاره به پیشرفتهای درمان سرطان گفت: به رغم پیشرفتها هر روز شاهد بیمارانی هستیم که به علت عود بیماری دچار مشکلات زیادی هستند و درمانهای اولیه برای آنها مؤثر نیست، اما ایمیون سل تراپی با وجود برخی مخالفتها اکنون در درمان لوسمی، لنفوم و سرطان کودکان جایگاه خوبی پیدا کرده است.
این فوق تخصص هماتولوژی گفت: در کودکان ایمیون سل تراپی با احتیاط بیشتری تحقیق شد، اما الان در حیطه سل تراپی داروهایی تولید شده است که موفقیت ۹۰ درصدی در درمان سرطان کودکان دارد.
بهره مندی ایران از دانش بومی امیدهای بسیاری در درمان سرطانها و حتی تولید محصولات با پایه سلولهای بنیادی به همراه داشته است تا حدی که امروز ایران یکی از ۳ قطب دارنده دانش سلولهای بنیادی در جهان است.
آقای دکتر عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان نیز در ادامه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص درمان سرطان گفت: محققان و متخصصان ما توانسته اند گامهای بزرگی بردارند و پژوهشگاه رویان نیز با توجه به محورهای تحقیقاتی خود در این عرصه ورود پیدا کرده است مهندسی بافت، ژن درمانی و ایمیون سل تراپی بخشی از همین دستاوردهاست.
وی ادامه داد: نخستین کارآزمایی بالینی در این زمینه نیز در پژوهشگاه رویان کلید خورده است و خود پروتکلهای درمانی که تدوین میشود به دنبال این هستیم که از سلولهای لنفاوی به عنوان دارو در افراد مختلف استفاده کنیم.
آقای دکتر شاهوردی گفت: استفاده از سلولهای لنفاوی و تقویت آن در مرحله آزمایشگاهی هدف بزرگ ما است که با تلاش زیاد باید به آن در عرض ۵ تا ۱۰ سال آینده برسیم.
با امید به این که بتوانیم با کمک و مجاهدت نیروهای جوان انقلابی شاهد درخشش هر چه بیشتر نام ایران بر بلندای دانش جهان باشیم.