محققان دانشگاه صنعتی اصفهان سامانه نظارت و عیب یابی پالتکارهای خط پخت گندله صنایع فولادی را طراحی کرده و ساخته اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این سامانه با بهره گیری از فناوری پردازش دیجیتال تصویر و تحلیل اطلاعات به دست آمده از سنسورهای مختلف، میزان خم شدگی شاسی پالتکارها، شکستگی یا افتادگی گریت بارها و اصطلاحا ایجاد پالتکارهای حفره ای و افتادگی دیواره های پالتکارها را به صورت دقیق ارزیابی می کند.
رسول امیرفتاحی افزود: اين نرم افزار امكان ارائه انواع گزارش گيري هاي مختلف برای اپراتورهای تولید و مدیران ناحیه را دارد و قادر است علاوه بر پایش وضعیت گریت بارها، میزان خمش شاسی پالتکار و وضعیت دیواره های آن را نیز به صورت بلادرنگ نمایش دهد و داده های به دست آمده از پردازش اطلاعات در این نرم افزار، در يك بانك اطلاعاتي بزرگ ذخيره مي شود و به صورت گزارش های مدون قابل ارائه است.
وی با بیان اینکه در فرایند پخت ، گندله های خام روی گریت بارهای چیده شده روی شاسی پالتکار ریخته شده و وارد کوره پخت می شوند گفت: پالتکارها در کوره، سه مرحله پيش گرم، پخت و خنک شوندگی (cooling) را گذرانده و به ابتدای خط باز می گردندو در فرآیند پخت گندله، پالتكار ها عيوب مختلفي پيدا مي كنند كه از مهم ترين آن ها شكستگي و تغيير شكل گريت بار ها است.
دکتر امیرفتاحی انحنای تدریجی شاسی پالتکار در اثر وزن گندله ها و افتادن ديواره هاي كناري آن در اثر حرارت یا برخورد با دیواره کوره از دیگر عیوب پالتکارها بیان کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه این طرح برای اولین بار در کشور در مجتمع فولاد مبارکه طراحی و اجرا شده و قابل تعمیم به دیگر واحدهای گندله سازي و صنایع فولاد کشور افزود: با استفاده از این سامانه انواع عیوب به وجود آمده در گریت بارها با دقت بسیار زیاد مشخص و رتبه بندی می شود.