«ایران سرزمین ائمه» شرح مسافرت و اقامت «جیمز باست» میسیونر و سیاح خارجی با ترجمه "نوید فاضل بخششی" روانه بازار کتاب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، در سال1832 میلادی همزمان با تشکیل هیات میسیونرها در آمریکا با هدف
کشور ایران به دلیل دارا بودن موقعیت مهم جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی در دوره قاجار، کانون توجه و رقابت سایر کشورها قرار گرفت؛ از این رو افراد مختلفی در قالب ماموران سیاسی، جهانگرد و مبلغ مذهبی با اهداف و انگیزههای گوناگون به ایران سفر کردند.
گسترش حضور سیاحان خارجی در قرن نوزدهم در ایران، توسعه و فراگیرشدن صنعت چاپ و همچنین پیوستگی دوره قاجار با روزگار ما از جمله مهمترین زمینههایی است که از یک سو سبب افزایش شمار سفرنامههای سیاحان خارجی درباره ایران و از سوی دیگر موجب ماندگاری این آثار و رسیدن آنها به دست محققان امروزی شده است.
«جیمز باست» در کتاب «ایران سرزمین ائمه»، اوضاع اجتماعی و حال و هوای حاکم بر شهرها و روستاهای ایران و نیز قحطی رخ داده در آن ایام را روایت کرده است.
باست علاوه بر گزارش اداری، نظامی و مالی، اطلاعات مهم و ارزشمندی را از جغرافیای شهرها و مسیرهایی که خود از آنها عبور کرده است، ارائه میدهد.
همچنین تصویری از حرم مطهر امام رضا(ع) و توضیحاتی از این مکان مقدس می آورد که نظیرش تاکنون در هیچ یک از سفرنامه های سیاحان خارجی که ترجمه شده اند، مشاهده نشده است.
«ایران سرزمین ائمه» در چاپ نخست و در قطع رقعی با شمارگان یک هزار نسخه توسط انتشارات بهنشر در دسترس کتاب دوستان قرار دارد.