نشست هم اندیشی استادان انقلاب اسلامی در گفتگمان جبهه مقاومت با نگاهی به شهادت حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و جمعی از استادان دانشگاههای تهران برگزار شد درباره انقلاب اسلامی در گفتمان جبهه مقاومت با نگاه به شهادت حاج قاسم سلیمانی بحث و بررسی شد.
در این نشست که استادانی از دانشگاه تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، شاهد، الزهراء (س)، تربیت مدرس و دانشگاه آزاد حضور داشتند حاضران درباره ضرورتهای گفتمان سازی مقاومت و همچنین تأثیر شهادت حاج قاسم سلیمانی و اندیشههای وی بر این حوزه صحبت کردند.
عملکرد انقلاب اسلامی در ایجاد گفتمان در جبهه مقاومت و گسترش آن در منطقه، نقش حاج قاسم سلیمانی در توسعه جبهه مقاومت، نقش جبهه مقاومت در دفع خطرات از ناحیه دشمنان نسبت به جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران و آینده پژوهشی درباره جبهه مقاومت از مهمترین اهداف و مباحث این نشست بود.
حاضران در این نشست با اشاره به ویژگیهای فردی شهید حاج قاسم سلیمانی، داشتن روحیه انقلابی، تفکر انقلابی و عملکرد جهادی را از مهمترین ویژگیهای این شهید برشمردند که موجب ممتاز شدن شخصیت وی در بین جامعه اسلامی شده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: مکتب سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به مطالعه و تبیین نیاز دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در حاشیه این نشست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به حماسه عظیم حضور مردم در تشییع پیکر سردار حاج قاسم سلیمانی افزود: مکتب حاج قاسم نیاز به مطالعه دارد و در بخش های مختلف جامعه به آن توجه شده است.
وی با بیان اینکه مراکز علمی و دانشگاهی ما باید در این باره مطالعه کنند، ادامه داد: این نشست, هم اندیشی میان استادان و متفکران دانشگاه های تهران است که به بازخوانی موضوع انقلاب اسلامی و گفتمان مقاومت و الگوی مکتب حاج قاسم سلیمانی و طراحی الگو و استخراج ویژگی های آن و تعمیم و توسعه و گفتمان سازی براساس این الگو می پردازد.
دبیر هم اندیشی دانشگاه های استان تهران هم در حاشیه این نشست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: این همایش به انقلاب اسلامی و گفتمان جبهه مقاومت مربوط است.
آقای حسین پور افزود: هدف از برگزاری این نشست این است که ارزش های راهبردی و فرهنگی از جمله سرآمد بودن، مشروعیت، قدرت، هویت، معماری متمایز، جهت گیری و ایدئولوژی که جبهه مقاومت در منطقه حاکم کرده است توسط استادان دانشگاه تهران در رشته های مختلف علوم سیاسی, روابط بین الملل، جامعه شناسی و مدیریت را تبیین کنیم و بتوانیم فضای حاکم برجامعه را که پس از شهادت سردار سلیمانی به وجود آمده است در ذهن همه جامعه, مسلط کنیم .
وی ادامه داد: این نشست در سلسله نشست های تخصصی پیگیری می شود تا بتوانیم ابعاد مختلف موضوع را که به عنوان گفتمان و عناصر جبهه مقاومت، تلقی می شود و به رهبری سردار سلیمانی شکل گرفته است به ملت و جامعه در منطقه معرفی کنیم.
آقای ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران در حوزه روابط بین الملل نیز در حاشیه این نشست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با بیان اینکه گفتمان جبهه مقاومت, پیش از شهادت سردار سلیمانی شکل گرفته است, گفت: گفتمان مقاومت مبتنی بر نقش ایران در حمایت از بازیگرانی که اولاًً هویتی و دوما در صدد عدالت هستند و سوما یک نگاه دموکراتیک در حوزه حکمرانی و دولت سازی دارند می باشد.
وی ادامه داد: گفتمانی که شکل گرفته است، به فرد متکی نیست بلکه گفتمان ها برخاسته از فضای اجتماعی و فضای منطقه ای هستند بنابراین با رفتن یک نفر، مطمئناً نه سیاست های راهبردی ایران تغییر می کند و نه فضای منطقه ای که وجود دارد.
آقای متقی اضافه کرد: بنابراین تا زمانی که یاد سردار سلیمانی در ذهن ها باشد طبعاً گفتمان مقاومت به عنوان رویکردی که سردار سلیمانی, کارگزار و فرمانده آن بود ادامه خواهد داشت.