بروز بیماری "سندرم بال فرشته" در پرندگان کنارآبزی یکی از شایعترین بیماریها به دلیل غذادهی دستی به پرندگان به خصوص در پارکها و تالابها است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: غذادهی دستی در حاشیه مناطق حفاظت شده و یا برخی مناطق از جمله تالابها و پارکهای حفاظت شده در استان باعث کاهش ضریب حفاظت از حیات وحش و افزایش آسیب پذیری حیات وحش میشود.
شهرام احمدی افزود: در این استان بیش از ۴۰۲ گونه جانوری از ۱۱۵خانواده جانوری شناسایی شده است.
به گفته وی، غذا دادن به حیواناتی که در مناطق شهری با انسان همزیستی پیدا کردهاند، از جمله گنجشکان ، کبوترها و سایر حیوانات با استفاده از ته مانده غذا مشکلی ندارد.
مدیر کل محیط زیست استان افزود: خشکسالیهای دهه گذشته، سدسازی٬ تغییر مسیر جریان رودخانهها ، کمبود غذا و دستاندازی افراد فرصتطلب به طبیعت و کشت باغها در ارتفاعات باعث تخریب برخی زیستگاههای حیات وحش در استان از جمله خرسها شدند .
شهرام احمدی گفت: مردم و روستاییان به جای غذادهی به حیات وحش ، تامین علوفه و غذا در صورت مشاهده گونهها مختلف حیات وحش در حاشیه روستا ، شهرها ، باغات و زمینهای کشاورزی با شماره ۱۵۴۰ اداره کل حفاظت محیط زیست تماس برقرار کنند.