رئیس سازمان غذا و دارو از آمادگی سازمان غذا و دارو به منظور تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی در صورت ورود احتمالی بیماری کرونا به کشور خبر داد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو در سالهای گذشته با مشکلات مختلفی از بیرون سازمان مواجه بوده است، اما در سالهای اخیر نیز مسائل درونی مانند بدبینی جامعه نسبت به عملکرد سازمان ایجاد شده بود و این موضوع زمینه طرح موضوع اساسنامه سازمان را ضروری کرده است. قید نام سازمان غذا و دارو در بخشهای مختلف قانونی نشان میدهد که قانونگذار به تشکیل این سازمان صحه گذاشته است.
رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه سازمان غذا و دارو مصوب شورای عالی اداری کشور بوده و به طور کامل منطبق با قانون است، گفت: متأسفانه موضوع تصویب اساسنامه سازمان در گذشته به دلایل مشکلاتی که بین دولت و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وجود داشت محقق نشد، اما امیدواریم با به روز رسانی پیشنویس این اساسنامه بتوانیم مصوبه مجلس را در سال آینده اخذ و این مسأله را حل کنیم.
وی در ادامه با اشاره به دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر فعال شدن حوزههای مستقل مالی معاونتهای غذا و دارو عنوان کرد: این موضوع به منظور نظارت بر اجرای بند "ح" تبصره ۱۷، مبنی بر تفکیک حسابهای دارو و تجهیزات پزشکی بوده و لازم الاجراست.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین از آمادگی این سازمان به منظور تأمین ملزومات پزشکی و اقلام مورد نیاز پاسخگویی به نیازهای احتمالی در صورت ورود بیماری کرونا به کشور خبر داد و گفت: اگرچه هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در کشور گزارش نشده است، اما سازمان غذا و دارو تمهیدات لازم را به منظور تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز اندیشیده است.
وی همچنین بر لزوم برگزاری جلسات منظم ادارات کل مستقر در سازمان با واحدهای تابعه و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تأکید کرد.
لازم به ذکر است معاونان غذا و داروی سراسر کشور در جریان این همایش مسائل و مشکلات استان و شهر خود را در زمینه غذا، دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل، آرایشی و بهداشتی، منابع مالی عنوان کردند.
علت برخی کمبودهای دارویی در بیمارستانها بدهی به شرکتهای پخش است
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو دلیل برخی از کمبودهای دارویی در بیمارستانها را بدهی به شرکتهای پخش عنوان کرد.
آقای دکتر شانه ساز با بیان این مطلب گفت: درگذشته خرید شرکتها از خارج به صورت تأمین منابع مالی (فاینانس) بود، یعنی بخشی از پول پرداخت و کالا یا ماده اولیه حمل و وارد کشور میشد و امکان پرداخت ۸۰ درصد مابقی پس از ۶ ماه میسر بود.
وی افزود: با توجه به مشکلات به وجود آمده در زمینه نقل و انتقال و تأمین ارز، شرکتهای داروسازی مجبور هستند به صورت نقدی یا پیشخرید اقلام مورد نیاز خود را تهیه کنند و به همین دلیل نیاز به نقدینگی در شرکتهای دارویی بسیار بیشتر شده و فاصله تأمین و پرداخت مطالبات توان شرکتهای دارویی را به شدت مورد چالش قرار داده است.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: شرکتهای پخش را ملزم به تحویل داروها به بیمارستان میکنیم، اما بیشتر از این نمیتوانیم آنها را تحت فشار قرار دهیم، اگر شرکتهای بیمهگر بتوانند مطالبات داروخانهها را زودتر پرداخت کنند، در این صورت آنها نیز بدهی شرکتهای دارویی را میپردازند و آنها هم مطالبات تأمین کنندگان و تولیدکنندگان را میدهند که در این صورت چرخه نقدینگی روان خواهد شد و بحث کمبودهایی که بخش مهمی از کمبودها را به خود اختصاص داده کاهش چشمگیری مییابد.
وی با اشاره به نظارت سازمان غذا و دارو بر شرکتهای پخش دارویی، تصریح کرد: شرکتهای دارویی حق ندارند تحویل داروهای حیاتی به بیمارستانها را متوقف کنند، از این رو در صورت مشاهده چنین مواردی معاونتهای غذا و دارو با تخلفات برخورد خواهند کرد.