لباس شخصیهایی که سانسور شدند اعتراض به سبک ابراهیم و خروج فرامرز قریبیان از دنیای بازیگری روز هفتم سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را به یک روز پر حاشیه تبدیل کرد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما؛ در هفتمین روز از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در سانس اول به دهه ۶۰ رفتیم و از حزب توده شنیدیم. لباس شخصی اولین فیلم بلند داستانی امیر عباس ربیعی اگر چه به لحاظ فرم شباهتهایی به ماجرای نیمروز ۱ محمد حسین مهدویان داشت، اما حضور بازیگران متبحر تئاتری و بازی خوبشان همچنین نوع فیلمبرداری کار سبب شد نظر منتقدان و مخاطبان به فیلم جلب شود.
افزون بر اینها ابراهیم حاتمی کیا مشاور کارگردان بود و نقش بسزایی در کارگردانی قابل قبول اثر داشت.
اما چند روز پیش از آغاز جشنواره فیلم فجر سکانسی از فیلم در فضای مجازی منتشر شد. سکانسی که در فیلم آن را ندیدیم.
همین اتفاق به مهمترین حاشیه نشست لباس شخصی تبدیل شد.
امیر عباس ربیعی میگفت سکانسهایی از فیلم حذف شده که اگر حذف نمیشد به بهتر شدن فیلم کمک میکرد.
اما تهیه کننده فیلم معتقد بود حذف آن سکانسها به فیلم کمک کرده است.
شباهت بازی نقش اول فیلم با نوید محمد زاده هم از سوالاتی بود که مطرح شد و بازیگردان فیلم گفت اگر یادتان بیاید در ابتدا که نوید محمد زاده به سینما آمده بود هم میگفتید بازیش شبیه حامد بهداد است.
حبیب الله والی نژاد تهیه کننده این فیلم که معمولا کمتر جلوی دوربین رسانهها حاضر میشود متنی را برای اهالی رسانه خواند.
در بخشی از این متن آمده بود اوج و آثارش قربانیِ نگاهِ غیرحرفهایِ، محافظه کار و مصلحت سنج تصمیم گیرانی میشود که حاضرند چشمشان را بر برتریهای این اثر ببندند و در زیر فشارهای بیرونی، آن را ذبح کنند.
شاید همین مسئله یکی از دلایل ناراحتی امروز ابراهیم حاتمی کیا بود.
کارگردان خروج در نشست خبری این فیلم از خنده دار بودن خارج شدن خروج از آرای مردمی گفت. از بی محبتی که به این کار گردان و امثال آن میشود سخن به میان آورد.
حاتمی کیا در بخشی از سخنانش گفت من حرف هایم را در فیلم هایم میزنم. چند کلمه در اینیستا نوشتن که کاری ندارد
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت نمیدانم چرا این میزان هجمه روی اوج است. اوج آمده و دارد بخشی از کم کاریهای سازمان سینمایی را جبران میکند. خدا را شاکرم که تا این لحظه حتی یک فیلم سفارشی نساخته ام و در این کار هم اوج حتی یک نقطه به فیلمنامه اضافه یا از آن کم نکرد.
ابراهیم حاتمی کیا که با برخی از خبرنگاران درگیری لفظی پیدا کرد گفت ما سربازان فرهنگی نظام هستیم. چرا با ما اینگونه برخورد میکنید. نقدی خواندم که نوشته بود دهه ات تمام شده است این را که خود من گفته ام. حرف خودم را به خودم میزنید. ان شاالله پایان عمر ما برسد و شما هم راحت شوید.
اما تلخترین خبر امروز خبر خدا حافظی فرامرز قریبیان بازیگر با اخلاق سینما از دنیای بازیگری بود.
این بازیگر گفت حوصله غرض ورزی و مسخره بازی مسئولان سینمایی را ندارم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش ادامه داد من داور دورهای از جشنواره بودم که جایزه متعلق به نوید محمدزاده برای فیلم «عصبانی نیستم» بود، من آن سال پایش وایستادم و این مورد را مطبوعاتی کردم. گفتند از مجلس به ما زنگ زدند که اگر جایزه به این فیلم بدهید ما جشنواره را بهم میریزیم.
وی افزود: ویدیو رضاداد انتقام افشای این اتفاق از پسرم گرفت و بخاطر همین مسایل ترجیح میدهم در این سینما نباشم.
نشست خبری خروج شلوغترین و طولانیترین نشست خبری این دوره تا به امروز بود.
فیلم بعدی آتابای نیکی کریمی بود که با نویسندگی هادی حجازی فر به نمایش در آمد.
در نشست خبری این فیلم از چرایی نمایش کودک همسری و پیامد هایش تا روابط نا متعارف سخن به میان آمد.
یکی از منتقدان درباره چرایی ترکی بودن زبان این فیلم گفت و هادی حجازی فر که قدری عصبانی شد گفت شما افکار فاشیستی دارید. بروید و ادبیات ترکی را بخوانید تا بفهمید بخش زیادی از شعر و ادبیات وامدار ادبیات ترکی است.
از جواد عزتی سوال شد که امسال که پر کارترین بازیگر جشنواره اید انتظار سیمرغ دارید؟
عزتی گفت بسیار خوشحالم که در هر فیلمی بازی کردم در بخش سودای سیمرغ پذیرفته شد. انتظارم مثل هر سال است
سحر دولتشاهی بازیگر فیلم اتابای در نشست حضور نداشت و نیکی کریمی دلیل این اتفاق را حضور این بازیگر در پروژهای در شمال عنوان کرد و گفت اگر سوالی دارید میتوانیم به شکل تلفنی با دولتشاهی ارتباط برقرار کنیم.
گویا حضور تلفنی بازیگران در نشستها در حال مد شدن است!
صحبتهای ابراهیم حاتمی کیا در کنار حذف خوب بد جلف ۲ که یک کمدی است و طبق آمار فروش سینما در چند سال گذشته باید با اقبال مخاطبان رو به رو شود از آرای مردمی قوت شائبههایی که درباره ساز و کارت غلط امسال رای گیری در این بخش است را تقویت کرد.
اما بنا بر شنیدهها روز صفر شنای پروانه و درخت گردو در صدر فیلمهای آرا مردمی جشنواره هستند.
امروز که با وجود لباس شخصی و خروج سیاسیترین روز جشنواره بود میزبان مهمانهای سیاسی هم بود. حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور یکی از آنها بود.