به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، انگلیسیها از این که میبییند نخست وزیرشان محبوب رییس جمهور آمریکاست و پا جای پای ترامپ میگذارد نگران هستند.
برخی رسانهها در انگلیس معتقدند، بوریس جانسون نخست وزیر این کشور، گویی کتابچه راهنمای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را باز کرده است و مطابق دستورهای وی اقدام میکند.
به نوشته این رسانهها در تازهترین نسخه برداری نخست وزیر انگلیس از رئیس جمهور آمریکا، دفتر نخست وزیری در لندن خبرنگارانی را که منتقد دولت به شمار میروند، به نشستهای خبری راه نمیدهد.
دامنه نگرانیها از الگوگیری نخست وزیر انگلیس از ترامپ به ویژه پس از جدایی از اتحادیه اروپا و نزدیک شدن به آمریکا به پارلمان انگلیس هم کشیده شده است.
ایان بلکفورد، رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در پارلمان این کشور گفت: در همین چند روز پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، نخست وزیر مشاور زیست محیطی را اخراج کرد، رویکرد انزواگرایانه در بازرگانی را برگزید و رسانهها را از نشست خبری دفتر نخست وزیری، منع کرد. آیا نخست وزیر به طور عمد پا جای پای دونالد ترامپ میگذارد؟ "
بوریس جانسون، اما به جای پاسخ به نماینده مردم اسکاتلند ترجیح داد طفره رود و در پاسخ گفت: ایشان و حزبش باید بر وظایف روزانه شان متمرکز شوند و برای مردم اسکاتلند، بهتر کار کنند.
این هفته قرار بود دیوید فراست (David Frost)، گفتگو کننده ارشد دولت انگلیس بر سر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، جزئیات طرح بوریس جانسون را درباره توافق بازرگانی با این اتحادیه، با خبرنگاران در میان بگذارد.
زمانی که خبرنگاران به دفتر نخست وزیر رسیدند، مقامات دفتر نخست وزیری انگلیس، آنان را در دو صف قرار دادند و به یکی از صفوف اجازه ورود دادند و به خبرنگاران در صف دیگر گفتند که اجازه ورود ندارند. خبرنگاران نیز با انتقاد از «روش ترامپی» نخست وزیری انگلیس با خبرنگاران، نشست را ترک کردند.
انتقادها از رفتار نخست وزیرانگلیس با خبرنگاران واکنش دیگر نمایندگان مجلس عوام را نیز به همراه داشت.
تریسی برابین (Tracy Brabin)، نماینده حزب کارگر با انتقاد از رویکرد نخست وزیر انگلیس گفت: رفتار دولت در این باره، ارزشهای مدنی و بی طرفی نهادهای دولتی را در این کشور به خطر انداخته است و جامعیت اطلاع رسانی دولت را در آینده، تهدید میکند. این اقدام تبعیض آمیز، آزادی رسانهها و شفافیت خبررسانی را از بین میبرد که لازمه دموکراسی پارلمانی است.
نماینده دولت انگلیس در پارلمان این کشور در دفاع از عملکرد این دولت، فقط موجب خنده و تمسخر نمایندگان شد.
کلو اسمیث (Chloe Smith)، عضو هیات دولت گفت: این دولت در همکاری با رسانهها شفاف است و به آزادی رسانه احترام میگذارد و عملکرد دولت در این هفته، نشانگر این موضوع است. "
این اظهارات نماینده دولت خنده ممتد شماری از نمایندگان را در پی داشت طوریکه خود او هم به خنده افتاد.
پیت ویشارت (Pete Wishart)، نماینده مردم اسکاتلند بلافاصله در واکنش به نماینده دولت گفت: به این خانم که نماینده دولت است یاداور میشوم که این ادعاهای دولت، ناشی از استیصال و ناتوانی است و نمیتوان با تبلیغات نادرست، واقعیتها را تغییر داد. این هفته، هفته سیاهی برای آزادی رسانهها در این کشور بود.
وی افزود: نخست وزیر انگلیس از اخبار دروغ سخن میگوید و همزمان، رسانهها را از نشست خبری دولتی منع میکند.
بسته شدن درهای محل نشستهای خبری دولت به روی برخی خبرنگاران رو به خبر سازتر شدن است.
رسانهها در انگلیس اعلام کردند نخست وزیر این کشور به اعضای دولت دستور داده است از حضور در برنامههای رادیویی و تلویزیونی منتقد خود داری کنند.