در کشور تقریباً 860 هزار تن گوشت در سال تولید می کنیم و طبق برآوردها، امسال از این مقدار کمی بیشتر تولید شده و به 880 هزار تن هم رسیده است.
پژوهش خبری صداوسیما: در سبد غذایی مصرف کنندگان آنچه بیش از هر ماده دیگر حلقه تغذیه انسان را کامل می کند مواد پروتئینی به خصوص نوع حیوانی آن است که می بایست آن را در بخش دامپروری به عنوان یکی از زیرشاخه های بخش کشاورزی جستجو نمود. صنعت دامپروری در سطح جهانی و بین المللی از رشد چشم گیری برخوردار بوده و کارآفرینی آن در اشتغال زایی، ایجاد ارزش افزوده، تغذیه بشر، سلامت انسان و جامعه و به طور کلی نقش بی-بدیل آن در اقتصاد باعث شده همواره مورد حمایت و توجه دولت ها و کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه قرار گیرد.
گوشت قرمز و مصرف به اندازه آن، در سلامت انسان تاثیر زیادی دارد. قیمت گوشت و میزان فراوانی آن، از عوامل تعیین کننده میزان مصرف آن در نقاط مختلف جهان است. سال گذشته در پی نوسان نرخ ارز، بسیاری از قاچاقچیان اقدام به خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور کردند که همین امر زمینه را برای کمبود و التهاب قیمت در بازار فراهم کرد و کار را به جایی رساند که مسئولان در شرایط بحران ارزی و جنگ اقتصادی اقدام به واردات بی رویه گوشت کردند که این امر علاوه بر خروج ارز زمینه را برای نابودی تولید داخل فراهم کرد. آمارها نشان می دهد که امسال به سبب شرایط مساعد مرتع و بارش های مناسب، تولید دام سبک و سنگین در حدی است که بسیاری از دامداران از انباشتگی دام در واحدهای دامداری گلایه مند هستند و همواره خواهان تدابیری همچون صادرات و خرید تضمینی دولت برای رفع معضل کنونی هستند. در همین راستا در نشستی پژوهشی با حضور آقای دکتر مختارعلی عباسی، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به بررسی آخرین وضعیت تولیدات دام در واحدهای دامداری، وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور و راهکارهای کاهش دام و کنترل قیمت در بازار پرداخته شده است.
پژوهش خبری : علی قنبری شیر سوار
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.