رئیس پژوهشگاه رویان: رشد پژوهشهای علمی در حوزههای مختلف عزت و سربلندی را برای کشور به ارمغان آورد.
به گزارش خبرگزاری صداوسيما؛ عبدالحسین شاهوردی در گفتگو با تیتر امشب گفت: پژوهشگاه رویان که مولود و محصول جهاد دانشگاهی و انقلاب است کار خودش را با ورود به عرصه پزشکی و درمان ناباروری در خرداد سال ۷۰ آغاز بکار کرد و اکنون در سایر بخشهای علمی گسترش یافته است.
رئیس پژوهشگاه به دستاوردهای رویان اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از محصولات پژوهشگاه رویان در عرصه بیوتکنولوژی و حیوانات تراریخت است؛ رویان فضاهای جدیدی بوجود آورد تا نیازهای جامعه را پاسخ دهد.
او گفت: در دهه ۶۰ بیماران نابارور کشورمان به خارج از کشور میرفتند و امروز ما میزبان بیماران خارجی هستیم و توریست درمانی داریم.
جایگاه ایران در علوم نانو و سلولهای بنیادی در جهان
رئیس پژوهشگاه رویان جوانان مستعد را سرمایه های ملی کشور اعلام کرد و گفت: اعتماد به جوانان خودباوری و حس ما می توانیم را در آنها زنده کرده است که به حوزه فرضیه پردازی رسیده اند.
او آینده روشنی را در اجرای برنامه دوم استراتژیک پیش بینی کرد و افزود: امروز پزشکی ما دچار تحول شده است و موضع ژن درمانی مطرح است.
شاهوردی گفت: امروز کشور جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای صاحب علم قرار دارد.
او گفت: رشد روز افزون پژوهشگاه رویان با صدها محصول و مقالات علمی عزت و اعتبار را به جامعه علمی کشور به ارمغان آورده است.
او به حمایت های همه جانبه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: نانو علم روز است بطوریکه ساخت داروی ضد انتقاد خون یا سکته قلبی مراحل آخر را طی می کند و امیدواریم تا سال آینده به نتیجه نهایی برسیم.
رئیس پژوهشگاه رویان یکی از اهداف این پژوهشگاه را الگو سازی اعلام کرد و گفت: در سال های اخیر، بین سرمایه گذاران و محققان ارتباط خوبی برقرار شده است.
علی بیتاللهی از برنامه جامع تقویت زیر ساختهای کشور گفت و افزود: از سال ۸۲ که ستاد نانو تشکیل شد توسعه زیرساختی کشور باعث شد محصولات فناوری نانو به بیش از ۴۵ کشور دنیا صادر شود، در طول ۱۶ سال گذشته و حمایت از منابع علمی کشور بیش از ۷۰ هزار مقاله علمی به جهان ارائه کرده است.
مشاور ارشد ستاد نانو گفت: در گذشته کشور در عرصه علمی در نقطه صفر بود و تجربه زیادی نداشت.
بیتاللهی افزود: خوشبختانه امروز یکی از برنامه های اصلی ستاد نانو، نفوذ در صنایع مختلف کشور است.
مشاور ارشد ستاد نانو به پیام خودباوری امام راحل اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب ما متهم بودیم که حتی یک سوزن هم نمی توانیم بسازیم اما امروز با رشد علمی و فرهنگ جدید ما به خوباوری رسیده ایم و می توانیم علم خود را به محصول علمی و تولید ثروت تبدیل کنیم.
علی بیتاللهی گفت: انتشار مقالات علمی به صرف انتشار ارزشی ندارد، امروز جریانی در حال شکل گرفتن است که پژوهشگران ما به دنبال جهت دادن مقالات علمی خود به سمت تولید ثروت اند.
مشاور ارشد ستاد نانو گفت: ثروت امروز کشور نفت نیست؛ منابع نخبه انسانی و عشق به آموزش است و مهمترین ظرفیت کشور است.
او گفت: باید تلاش کنیم شتاب بیشتری در دستاوردهای اقتصادی بر مبنای معماری هایتک و تکنولوژی پیشرفته ایجاد کنیم.