رهبر معظم انقلاب با تأکید بر شناسایی استعدادها و ظرفیت های پنهان فکری در طلاب جوان، افزودند: در بخش های گوناگون کشور، بعضاً کارهای بزرگ و ابتکارات شگفتانگیزی بهدست جوانان انجام میشود و در بخش حوزه و طلبگی نیز یقیناً چنین استعدادهایی وجود دارند که باید شناسایی و در حلقههای فکری بهکار گرفته شوند و از آنها مسئولیت خواسته شود.
پژوهش خبری صداوسیما : حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دوشنبه 14 بهمن ماه در دیدار اعضای شورایعالی حوزههای علمیه بر برنامهریزی برای شناسایی و بهکارگیری استعدادهای برتر فکری از میان طلاب جوان تأکید کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، نقش شورای عالی حوزههای علمیه در سیاستگذاری برای تربیت معلمان و مربیان دینی در جامعه را بسیار مهم و حیاتی دانستند و با قدردانی از زحمات اعضای این شورا و مدیریت حوزه، افزودند: حد و مرز وظایف شورایعالی و مدیریت حوزه یعنی تفاوت بین سیاستگذاری و اجرا باید هر چه مشخصتر باشد تا بازده کار چند برابر شود.
حضرت آیتالله خامنهای هدف از انقلاب اسلامی و جانفشانی و فداکاریهای امام بزرگوار در به ثمر رساندن این نهضت را تحقق حاکمیت و شریعت اسلامی خواندند و گفتند: دشمن برای شناسایی نقاط مؤثر انقلاب و ضربه زدن به مبانی اساسی آن برنامه دارد و از جمله مقاصد آنها حوزههای علمیه است. صیانت از شور انقلابی و طلاب جوان با توجه به آنچه امام راحل در اواخر حیات مبارکشان بیان فرمودند (منشور روحانیت) یک ضرورت است.
ایشان با تأکید بر شناسایی استعدادها و ظرفیت های پنهان فکری در طلاب جوان، افزودند: در بخش های گوناگون کشور، بعضاً کارهای بزرگ و ابتکارات شگفتانگیزی بهدست جوانان انجام میشود و در بخش حوزه و طلبگی نیز یقیناً چنین استعدادهایی وجود دارند که باید شناسایی و در حلقههای فکری بهکار گرفته شوند و از آنها مسئولیت خواسته شود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با برشمردن نمونههایی از حضور علمای بزرگ و تراز اول سابق در شهرهای مختلف کشور، افزودند: مقوله هجرت طلاب به شهرها برای رونق دادن به امور دینی و تربیتی آن مناطق کار بسیار خوب و لازمی است و باید بهگونهای برنامهریزی شود که شهرهای مختلف از حضور عالمان دین خالی نشود.
پژوهش خبری مهمترین محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار را شاخص یابی و ارائه کرده است.
* حوزه های علمیه و طلاب:
1- لزوم تعیین حد و مرز وظایف شورایعالی و مدیریت حوزه:
1-1- مشخص کردن تفاوت سیاستگذاری و اجرا، برای افزایش بازده کار
2- لزوم صیانت از طلاب جوان:
2-1- توجه به آنچه امام راحل در اواخر حیات مبارکشان فرمودند (منشور روحانیت)
2-2- حوزههای علمیه از جمله مقاصد دشمن
3- تأکید بر شناسایی استعدادها و ظرفیت های پنهان فکری در طلاب جوان:
3-1- لزوم به کارگیری استعدادهای بخش حوزه و طلبگی در حلقههای فکری و مسئولیت خواستن از آنها
3-2- ضرورت هجرت طلاب به شهرها برای رونق دادن به امور دینی و تربیتی:
3-2-1- لزوم برنامهریزی درخصوص خالی نشدن شهرهای مختلف از حضور عالمان دین
* انقلاب، شور انقلابی و توطئه های دشمن:
1- هدفِ انقلاب اسلامی و فداکاری های امام در به ثمر رساندن نهضت:
1-1- تحقق حاکمیت و شریعت اسلامی
2- لزوم صیانت از شور انقلابی
3- برنامه ریزی دشمن برای شناسایی نقاط مؤثر انقلاب :
3-1- برنامه ریزی برای ضربه زدن به مبانی اساسی انقلاب
پژوهشگر: امید جلوداریان