به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وزیر راه و شهرسازی در پنجمین نشست شورای حملونقل و لجستیک با تاکید بر لزوم انجام اصلاحات داخلی و فرآیندی در ستاد سوخت و مدیریت حمل و نقل کشور گفت: نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور باید در قالب یک نهضت و به صورت هوشمند و با کم کردن کاغذبازی ادامه یابد.
آقای محمد اسلامی که به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور معاونان ستادی و حمل و نقلی با هدف بررسی چهار موضوع وضعیت ستاد مدیریت حملونقل و سوخت، وضعیت پیشرفت سامانه جامع حملونقل، لجستیک دریایی و بندری هوشمند و وضعیت بارشها و پیشبینی هوا برگزار شد افزود: همه تعهدات وزارت راه و شهرسازی در تکمیل سامانه جامع حمل و نقل انجام شده است.
در ادامه جلسه، وضعیت پیشرفت سامانه جامع حمل و نقل مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد بر اساس ضوابط فنی - اجرایی توسعه دولت الکترونیکی، از ۱۴ خوشه مرکز تبادل اطلاعات، حمل و نقل و شهرسازی خوشه سیزدهم است و در حال حاضر ۳ خوشه در مرکز تبادل اطلاعات راه اندازی شده که حملونقل سومین خوشه فعال در این جمع است.
بر این اساس تعهدات وزارت راه و شهرسازی در قبال اجرایی کردن ماده ۱۴ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز به انجام رسیده است.
همچنین اهداف راهاندازی سامانه جامع حملونقل نیز ایجاد یکپارچگی در تبادل اطلاعات، ممانعت از ایجاد تبادل اطلاعات موازی بین دستگاههای اجرایی و سامانههای اطلاعاتی و تضمین حفظ امنیت اطلاعات شبکه و جلوگیری از دسترسی اشخاص غیر مجاز شمرده میشود.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص دستور دوم این جلسه نیز گفت: خوشه حملونقل در بستر TUIX حاوی اطلاعات حملونقل است که بر پایه استاندارد دولت الکترونیک طراحی شده و میتواند مورد استفاده ذینفعان قرار گیرد.
در ادامه، موضوع لجستیک دریایی و بندری هوشمند مورد بررسی قرار گرفت و وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اساسا باید به سمت حمل و نقل هوشمند حرکت کنیم، بنابراین جلسه آینده باید با حضور مدیرانکل حوزه فاوای شرکتها و سازمانهای تابعه بخش حمل و نقل برگزار خواهد شد.
اسلامی گفت: این فرایند که در بستر IOT شکل گرفته قصد دارد تا همه زیرساختها و عملکرد را تحت نظارت قرار دهد. البته به دلیل اینکه حملونقل هوشمند، ارتباط تنگاتنگی با حملونقل چند وجهی دارد، بسیاری از نیازهای سایر دستگاهها را پوشش میدهد و از این رو نیازی به موازی کاری نیست.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید نسبت به توسعه ملی دغدغه داشته باشیم افزود: سازمانها و شرکتهای تابعه وزارت راه و شهرسازی با توجه به تکلیفی که بر عهده آنهاست نمیتوانند نسبت به علوم و صنایع وابسته به عنوان موتور محرک توسعه ملی بی تفاوت باشند.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: با توجه به اینکه برخورداری از سازمان هوشمند و نظام مدیریت هوشمند یک نیاز است، باید شاخصهای مشخص توسعه یافتگی استخراج شود. همچنین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید پیشرانهای توسعه را مورد توجه قرار دهد و ضمن فاصله گرفتن از ساختارهای سنتی در زمینههای آینده پژوهی حملونقل فعالیت کند.
در ادامه این نشست، گزارش لجستیک دریایی و بندری هوشمند مورد تایید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
گفتنی است، لجستیک هوشمند به برنامه ریزی هوشمند، اجرای هوشمند و نظارت هوشمند با به کارگیری زیرساختهای فناورانه نوین برای هدایت کارا و موثر دو جریان مستقیم و معکوس دو جریان حمل با کانتینر و جریان الکترونیکی ذخیره سازی، انتشار اطلاعات و اسناد مرتبط با آنها فی مابین دریا، بندر و پسکرانه با هدف رفع نیازهای جامعه بندری گفته میشود.
با راه اندازی لجستیک دریایی و بندری هوشمند، همه ذینفعان که در کشور وجود دارند اعم از آنهایی که در ذیل وزارت راه و شهرسازی هستند و خارج از مجموعه مانند گمرک و سایر دستگاههای مرتبط میتوانند در قالب آن سیستم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
همچنین بستر یک پارچه برای تبادل اطلاعات و اسناد فی مابین ذی نفعان حملونقل چند وجهی و پنجرهای برای حاکمیت ایجاد میشود به نحوی که کاهش نرخ عملیات، کاهش تعداد واسطهها، همگام سازی روالها و فعالیتها، بالارفتن قابلیت اعتمادها و اطمینانها و از جمله الزامات تحقق دولت الکترونیک را در بر دارد.