با تلاش بی وقفه پژوهشگران جوان دانشگاه صنعتی اصفهان، خط تولید منسوجات بی بافت وتجهیزات ارزیابی آن راه اندازی شد.
محمد ذره بینی، در حال حاضر بیش از نیمی از محصولات صنایع نساجی را منسوجات بیبافت بیان کرد و افزود: از منسوجات بیبافت بهعنوان یکی از مدرنترین وکارآمدترین مواد در صنعت نساجی، میتوان در تولید انواع کفپوش، فیلتر، عایق حرارتی، عایق صوتی، ژئوتکستایل، کامپوزیت، محصولات بهداشتی و بسیاری کاربردهای گوناگون دیگر استفاده کرد.
وی ، این محصول ارزشمند را در مقایسه با دیگر ساختار های الیافی متداول از نقطهنظرات مختلف همچون هزینه تولید، تنوع موارد مصرف، ساختاری و قابلیت مهندسی کردن خصوصیات از مزایای فراوانی برخوردار دانست و گفت: با توجه به افزایش سالانه 7و 9 دهم درصدی فروش جهانی محصولات بی بافت، پیش بینی می شود سهم بازارهای جهانی برای منسوجات بی بافت به 25 و 8 دهم بیلیون دلار در سال 2020 برسد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر اهمیت و کاربرد ویژه این منسوجات گفت: در این زمینه پژوهشگران این دانشگاه در فعالیت پژوهشیِ ارزشمند موفق به راه اندازی خط تولید گونهای از این منسوجات در مقیاس نیمهصنعتی همچنین طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی ارزیابی خصوصیات این سازهها برای سنجش جاذب های صوتی، عایق های حرارتی و فیلتراسیون شدند.
محمد ذرهبینی افزود: طراحی این خط تولیدی بهگونهای است که علاوه بر بهره گیری از تنظیمات خودکار در بازه ای گسترده، قادر به تولید محصولات متنوعی همچون انواع فیلترهای مورداستفاده در صنایع نفت وگاز، اتومبیل، اتاقهای تمیز و انواع ماسک و عایق های حرارتی و صوتی، جاذب های صوتی، منسوجات جاذب ازجمله پدهای بهداشتی و پوشک و انواع کفپوشها همچون موکت در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی است.
وی گفت: صفر تا 100 فرایند اجرای خط تولید منسوجات بیبافت با بیش از یک میلیارد و 100 میلیون ریال معادل یکپنجم نمونه مشابه خارجی در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و با استفاده از امکانات شرکت ماهوت اصفهان ساخته شده است.
رئیس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: تاکنون طرحهای متعدد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با بهرهگیری از این خط تولید اجرا شده و یا در دست اجراست که حاصل آن انتشار بیش از 35 مقاله ISI و ده ها مقاله در کنفرانس های معتبر ملی و بینالمللی است.