نمایش توانمندی زیست بوم فناوری برای توسعه صنعت خودرو کشور در همایش «خودروهای آینده» متجلی شد.
شناسایی و شبکه سازی شرکتهای دانش بنیان توانمند در حوزه خودروهای برقی، ارائه نیازها و گلوگاههای صنایع خودروسازی بزرگ کشور در برقیسازی خودروها و ارائه توانمندی شرکتهای دانش بنیان داخلی در بومی سازی فناوریهای کلیدی اهدافی است که مورد توجه این رویداد است.
محورهای مورد بحث در این همایش شامل " راهکارهای کاهش و بهینهسازی مصرف سوخت به روش بهرهگیری از پیشرانههای برقی"، "توسعه ایستگاههای شارژ برقی و زیر ساختهای لازم برای ایجاد آن"، " تدوین استانداردهای متناسب با خودروها و وسایل نقلیه برقی متناسب با شرایط جغرافیایی ایران"، "رفع موانع قانونی و همکاری دستگاههای اجرائی مختلف برای توسعه وسایل نقلیه برقی"، "بومیسازی قطعات و زیرسیستمهای خودروی برقی" است.
در این راستا ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضائی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مشارکت و تکیه بر دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای موجود شرکتهای دانشبنیان درصدد است تا یک راهبرد پیشنهادی در سطح کشور طی برگزاری این همایش تهیه کند و به مراجع ذیصلاح ارائه دهد.
همچنین در حاشیه این رویداد، استارتاپ ویکند (رویداد آموزشی - تجربی) "برقی شو" با حضور تیمهایی از دانشجویان نخبه کشور نیز همزمان با این رویداد رخ میدهد تا توانمندیهای دانشجویان در این حوزه نیز نمایش داده شود. کاهش آلودگی هوا در کشور با طراحی و ساخت خودروهای برقی و تامین انرژی این خودروها به وسیله ایستگاههای شارژ در کشور مورد توجه و پیگیری است.
در حاشیه این رویداد دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضائی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت:: با توجه به نیازهای کشور و ظهور فناوریهای نوین در صنایع مختلف ستاد توسعه فناوریهای ریاست جمهوری سیاستهای جدیدی را برای حمایت و رشد و بالندگی این فناوریهای نوآورانه در پیش گرفته است و این رویداد برگزار شده است.
منوچهر منطقی ادامه داد: ۴ محور راهکارهای کاهش و بهینه سازی مصرف سوخت به روش بهره گیری از پیشرانههای برقی، توسعه ایستگاههای شارژ برقی و زیرساختهای لازم برای ایجاد آن، تدوین استانداردهای متناسب با خودروها و وسایل نقلیه برقی متناسب با شرایط جغرافیایی ایران، رفع موانع قانونی و همکاری دستگاههای اجرائی مختلف برای توسعه وسایل نقلیه برقی و بومی سازی قطعات و ماژولهای هایتک برقی در این رویداد دنبال میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین افزود: برای رسیدن به مقاصد ملی کشور در زمینه جایگزین سوختهای فسیلی در راستای کاهش آلایندگیهای هوا تحقیقات لازم از کشورهای پیشرو باید صورت بگیرد.
منطقی گفت: هوشمند سازی و کاهش آلودگی مقولههایی است که شرکتهای دانش بنیان به آن توجه کرده اند و الان با راه اندازی دو شتابدهنده تخصصی در این حوزه تلاش شده است، ایدههای نو را درکسب و کارهای نوپا به صنعت نزدیک کرد.