با عنایت به فاخر بودن آرامگاه شیخ علاءالدوله، نمایندگان گروه بینالمللی ایسکارسا برای مرمت در محل این بنا حضور مییابند.
وی افزود: پس از ارائه نتایج، گروه بینالمللی ایسکارسا از کشور ترکیه در خرداد سال ۱۳۹۹ برای تحقیقات کاملتر در این بنا حضور خواهند یافت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان ادامه داد: نتایج بهدست آمده پس از پایان تحقیقات برای دستگاههای اجرایی شامل بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، راهداری و حمل و نقل جادهای کارایی دارد.
آقای مهرداد حجازی رئیس اداره بناهای تاریخی معاونت میراث فرهنگی کشور گفت: با عنایت به برگزاری کارگاه آموزشی بینالمللی در سال ۹۷ در حوزه میراث فرهنگی، برای ارتقای دانش استحکام بخشی و مقاومسازی بناها مقرر شد از بناهای تاریخی کشور بازدید و بناهایی که نیاز به مرمت اضطراری دارد، به عنوان طرحهای شاخص انتخاب شوند.
وی افزود: آرامگاه شیخ علاءالدوله به عنوان طرح شاخص در استان انتخاب شده است که با انجام این طرح متخصصان میتوانند دانش علمی خود را به روز رسانی کنند.
او گفت: در این بخش از بررسی، اطلاعاتی در خصوص زمینشناسی، بارش باران، آبهای زیرزمینی، خصوصیات مصالح بهکار رفته در بنا، مطالعات تاریخی، معماری و مستندنگاری آسیبهای موجود در بنا جمع آوری و بانک اطلاعاتی تشکیل و برای بهرهبرداری در سایر طرحها بهکار برده میشود.
آقای حجازی گفت: بعد از جمعبندی نتایج در مرحله اول، مرحله دوم مطالعات با حضور گروه بینالمللی ایسکارسا که از کشور ترکیه شروع و پس از نتیجهگیری نهایی کار مرمت بنا آغاز خواهد شد.
ایسکارسا (ISCARSAH) موسسه بینالمللی حفاظت و مقاومسازی ابنیه معماری و میراثفرهنگی است.
بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله در روستای صوفی آباد شهرستان سرخه مربوط به دوره ایلخانی و به شماره ۳۲۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.