عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از طراحی سامانهای به منظور شناسایی و مراقبت از مادران پرخطر در بیمارستان طالقانی خبر داد.
وی در آستانه سومین همایش بینالمللی چالشهای بالینی در مامایی و نازایی که از ۱۶ تا ۱۸ بهمن در تهران برگزار میشود، درباره مراقبتهای بعد از زایمان در بیمارستان طالقانی، افزود: در این بیمارستان، بالاترین سطح مراقبتهای بارداری به مادران ارائه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود اتاقهای اختصاصی زایمان در بیمارستان طالقانی گفت: در این بیمارستان، برای مادران باردار، کلاسهای آمادگی قبل از زایمان برگزار میشود که زوجین میتوانند از آموزشهای این کلاسها برخوردار شوند.
این متخصص زنان افزود: بیمارستان طالقانی از معدود مراکز درمانی است که دارای مرکز زایمان بی درد است که با پوشش بیمهای افراد به صورت رایگان صورت میگیرد.
شعبانی گفت: خدماتی همچون بی دردی نخاعی، رایحه درمانی، موسیقی درمانی یا سایر روشهای بی دردی برای زایمان بی درد به مادران ارائه میشود.
وی با اشاره به موضوع افسردگی بعد از زایمان، گفت: در کلینیک بعد از زایمان، مشاورههای روانپزشکی برای مادران پس از زایمان ارائه میشود؛ در این کلینیک، همکاران گروه اطفال، روانپزشکی و زنان، حضور دارند و خدمات مورد نیاز را به مادر و نوزاد ارائه میدهند، به طوری که یکی از موضوعات، بررسی کیفیت شیردهی مادر است، ضمن اینکه نوزاد نیز معاینه و مادر تحت نظر روانپزشک کلینیک معاینه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، همچنین به وجود کلینیک یائسگی برای ارائه خدمات به زنان در دوران یائسگی اشاره کرد و افزود: در این کلینیک با انجام دادن تستهای غربالگری مورد نیاز، با کمک همکاران طب سالمندی، کیفیت زندگی این افراد ارزیابی و بررسی میشود.
دکتر شعبانی، از بیمارستان طالقانی به عنوان یک مرکز درمانی ارجاعی در کشور نام برد و گفت: درصد زیادی از مادران باردار که به این مرکز ارجاع میشوند، در دسته مادران پرخطر قرار دارند که خدمات مورد نیاز برای زایمان موفق به آنها ارائه میشود.
این متخصص زنان درخصوص وضع زایمانهای سزارین و طبیعی در بیمارستان طالقانی، افزود: در این مرکز حدود ۷۰ درصد مادرانی که تاکنون سابقه سزارین نداشتهاند، با کمک انواع روشهای بی دردی موفق به انجام زایمان طبیعی میشوند.