آخرین گام اتحادیه اروپا برای جدایی انگلیس برداشته شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ پارلمان اروپا در نشستی ویژه، برنامه چگونگی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا را با اکثریت قاطع آراء تصویب کرد تا آخرین گام و مانع قانونی برای پایان دادن به عضویت ۴۷ ساله انگلیس در نهاد مشترک اروپایی برداشته شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پارلمان اروپا پس از چند ساعت سخنرانی موافقان و مخالفان برگزیت، برنامه
چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تصویب کردند.
این نشست در فضایی که بخشی، شادی و بخشی غم و اشک به ویژه از جانب نمایندگان انگلیس در پارلمان اروپا که خواهان ماندن کشورشان در این اتحادیه بودند به ثبت رسید. لایحه توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پیشتر در پارلمان انگلیس تصویب شد و پس از تایید مجلس اعیان و امضای ملکه انگلیس به قانون مبدل شد.
این توافق پس از امضای روسای کمیسیون و شورای اروپا به امضای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس رسید و اکنون با تصویب چگونگی اجرای آن در پارلمان اروپا اخرین مانع حقوقی برای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا برداشته شده است. روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ساعت ۲۳ جمعه ۱۱ بهمن ماه (۳۱ ژانویه) آغاز و انگلیس وارد یک دوره گذارحدود یک ساله میشود تا در این مدت بتواند هماهنگیهای لازم را برای چگونگی تعامل با اتحادیه اروپا پس از برگزیت انجام دهد، دورهای که برخی مقامات اروپا، آن را برای اجرای هماهنگی های لازم، کافی نمیدانند.
۷۳ نماینده انگلیس در پارلمان اروپا هم پس از سخنرانی نایجل فاراژ مشهورترین چهره ضد اتحادیه اروپا که از جمله نمایندگان انگلیس در پارلمان اروپاست با پرچمهای انگلیس از سالن اصلی این شورا برای همیشه خارج شدند. شورایی که متشکل از ۷۵۱ نماینده از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. با این مصوبه، پرچم انگلیس هم از همه ارکان این اتحادیه پایین کشیده میشود تا این اتحادیه ۲۸ عضوی به ۲۷ عضو تقلیل مییابد.
شمار زیادی از کارشناسان این تصمیم انگلیس را اقدامی دو سر باخت هم برای انگلیس و هم برای اتحادیه اروپا توصیف کردند. بر اساس آمار سال گذشته، حجم تجارت میان انگلیس و اتحادیه اروپا سالانه حدود ۶۵۰ میلیارد پوند اعلام شده است که حدود سیصد میلیارد پوند آن، صادرات انگلیس به کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
انگلیس برای رسیدن به این مرحله ۴۳ ماه پر چالش را پشت سر گذاشت و بی سابقهترین تنشها و بی ثباتیهای پس از جنگ جهانی دوم را تجربه کرد به گونهای که دیوید کامرون و ترزا می، دو نخست وزیر مجبور به استعفا شدند و عمیقترین شکافها در میان دو حزب عمده انگلیس ایجاد شد. نزدیک ۵۲ درصد مردم انگلیس در همه پرسی تیر ماه سال ۱۳۹۵ به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند و حدود ۴۸ درصد نیز به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.
رای نزدیک موافقان و مخالفان برگزیت، این کشور را دو پارچه کرد و به ویژه درخواستهای جدایی از انگلیس را در اسکاتلند و ایرلند شمالی که بیشتر رای دهندگان به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده بودند، جدیتر از هر زمان دیگر به صحنه سیاسی انگلیس آورد.