رئیس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کاخ مرمر از دهم مرداد ۹۷ به بنیاد مستضعفان و جانبازان واگذار شد.
آقای علی احمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به اظهارات اخیر رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان مبنی بر تأخیر در واگذاری کاخ مرمر به این بنیاد، افزود: من از دغدغههای مهندس فتاح و توجهش به محرومان و فاصله گرفتن از خوی اشرافی گری و کاخ نشینی که جزو مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی است تشکر میکنم و این دغدغهها را قابل قدردانی میدانم.
وی گفت: با این حال از این منظر که آقای مهندس فتاح اعلام کرد «ما کاخ را تخلیه نکردیم و نمیدانستیم به چه کسی باید شکایت کنیم» لازم به پاسخگویی است البته ما علاقمند بودیم که این رفیقِ دوست داشتنی خودش مطلب را اصلاح کند تا نیازی به توضیح ما نباشد.
آقای احمدی اظهار داشت: نخست آنکه در مقطعی که آقای فتاح مسئولیتی در بنیاد مستضعفان نداشت، ما نقل و انتقال کاخ مرمر را با آقای مهندس سعیدی کیا انجام دادیم.
وی افزود: نکته دوم آنکه، اتفاقاً بنابر لزوم توجه به محرومان و بیانات امام راحل مبنی بر اینکه یک موی کوخ نشینان به کاخ نشینان میارزد و این که مردم، ولی نعمتان انقلاب هستند، دبیر مجمع نیز این نگرانی را داشت و در مرداد ۹۶ طی نامهای به رهبر معظم انقلاب با همین ملاحظات، انتقال مجمع از کاخ مرمر را درخواست کرد.
رئیس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این نامه آمده بود «چون اعضای مجمع منصوب رهبر معظم انقلاب هستند شاید مناسب نباشد، مجمع در چنین ساختمانی باشد افزون بر این که نیروهای انقلاب نیز منتقد این موضوع هستند پس اجازه بفرمائید مجمع تشخیص به ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی منتقل شود».
آقای احمدی افزود: این درخواست با موافقت رهبر معظم انقلاب مواجه شد، اما از زمان موافقت ایشان تا تحویل ساختمان قدیمی مجلس شورای اسلامی تا حدی طولانی شد و آن را در اوایل سال ۹۷ تحویل دادند.
وی اضافه کرد: البته هنوز در آن مقطع ساختمان را به طور کامل به ما تحویل ندادند و محدودیتهایی برای استقرار مجمع وجود داشت با این حال در اردیبهشت ۹۷ به آنجا منتقل شدیم.
آقای احمدی فاصله کوتاه حدود ۷ ماهه از زمان موافقت رهبر انقلاب با انتقال ساختمان مجمع تا واگذاری ساختمان سابق مجلس را دارای چند نکته حائز اهمیت دانست و افزود: نکته نخست آن است که هیچ یک از روسای جدید مجمع اعم از مرحوم آیت الله شاهرودی و آیت الله آملی لاریجانی و نیز دبیر مجمع در این کاخ مستقر نشدند.
وی اضافه کرد: نکته دوم آن است که تمام اتاقهای کاخ جز دو سه اتاق برای کارهای ضروری مانند برگزاری اجلاس مجمع پلمب و در نهایت در ۲۶ تیر ۹۷ ابلاغ شد که این کاخ در ابتدای مرداد ۹۷ در اختیار بنیاد مستضعفان قرار داده شود.
رئیس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این فاصله ۵ روزه من حدود ۵ بار با آقای مهندس سعیدی کیا تماس گرفته و اعلام کردم که آماده ایم کاخ را تحویل دهیم، اما چون بنیاد آماده نبود این کاخ در ۱۰ مرداد با حضور رئیس سابق بنیاد، تحویل و پس از صورتجلسه اموال بسیار گران قیمت کاخ مانند فرشهای نفیس با حضور گروههای کارشناسی دو طرف، واگذار شد.
وی افزود: البته از ابتدای مرداد ۹۷ تا دهم که کاخ مرمر به این بنیاد واگذار شد ما هیچ استفادهای از آن نمیکردیم، اما تغییر و تحول نهایی در دهم انجام شد.
آقای احمدی گفت: بیان این توضیحات از این منظر حائز اهمیت است که از مباحث آقای فتاح در برخی رسانهها سوء برداشت شد وگرنه اصل موضوعی که وی گفت: قابل قبول و دغدغهها و نگرانی هایش در باب توجه به مبانی و ارزشهای انقلاب، قابل تقدیر است.
وی با اشاره به پخش اظهارات آقای فتاح در بخشهای خبری سیما به ویژه ۲۰ و ۳۰ تصریح کرد: از این اظهارات این طور استنباط میشد که پس از مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، دیگر مسئولان مجمع هم علاقمند بودند که در کاخ مرمر باشند و حال آن که این طور نبود و اصلاً بنا به درخواست آنان تغییر مکان مجمع انجام شد و هیچ یک از آنان در مدت مسئولیت شان در آن جا مستقر نشدند.