در راستای درآمدزایی برای دولت
شرکت های دولتی در اصلاح بودجه
آنچه که دولت را میتواند از ضرر و زیانهای تحمیل شده شرکتهای دولتی که سه برابر بودجه عمومی را به خود اختصاص میدهند خلاص کند، خصوصی سازی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بر اساس لایحه بودجه سال آینده، ۳۸۲ شرکت دولتی شامل ۳۷۱ شرکت، ۹ بانک و دو موسسه انتفاعی حدود ۷۵ درصد کل بودجه کشور را به خود اختصاص داده است.
بودجه شرکتهای دولتی در سال آینده، ۱۴۸۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود، بودجه شرکتها حدود ۲۰۷ هزار میلیارد تومان نبست به امسال افزایش یافته است، این شرکتها هم موجب درآمدزایی برای دولت میشوند و هم هزینههای هنگفتی به دولت تحمیل میکنند؛ در ۱۰ سال گذشته عملاً بیش از ۷۰ درصد بودجه هر سال کشور به شرکتهای دولتی تعلق گرفت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کردند.
در روند اصلاح ساختار بودجه و رویکرد درآمدزایی برای دولت، چهار راه شرکتهای دولتی، مالیات، مولدسازی دارائیهای دولت و درآمدهای نفتی پیش بینی شده است.
براساس آنچه که سازمان خصوصی سازی میگوید از میان ۲۰۰۰ شرکت و بنگاه قابل واگذاری دولتی تا امروز حدود ۹۰۰ شرکت دولتی به بخش خصوصی واگذار شده است، در میان شرکتهای تعیین تکلیف شده، ۵۰۰ شرکت منحل یا با سایر شرکتها ادغام شده اند.
برای رهایی از بند شرکتهای دولتی و بودجه سرسام آور هرساله آنها که سه برابر بودجه عمومی کشور است چه باید کرد؟
آنچه که دولت را میتواند از ضرر و زیانهای تحمیل شده شرکتهای دولتی خلاص کند، خصوصی سازی است.