نبود صنایع فراوری و بازار فروش، از مشکلات کشت کینواست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه محصول برنج پرآب طلب است گفت: کشت دانه روغنی کینوا جایگزین شده ولی به علت ایجاد نشدن کارگاه های پوست گیری و ساپُون زدایی کینوا، سطح زیر کشت در استان افزایش نیافت.
محمدنقی کاظمیان افزود: کینوا کم آب طلب با میانگین عملکرد 2ونیم تُن در هکتار است در حالی که برنج با مصرف 32مترمکعب آب در هر هکتار، میانگین تولید 2 تُن محصول دارد.
وی گفت: کشت این محصول، تابستانه است و پارسال 30هکتار زیرکشت قرار گرفت اما امسال استقبال نشد.
کاظمیان علت کاهش سطح زیرکشت دانه روغنی کینوا در کشتزارهای استان را نبود صنایع فراوری و بازار فروش عنوان کرد و افزود: قیمت واقعی این محصول بعد از فراوری بیش از 100هزار تومان است در صورتی که دلالان 5 تا 6 هزار تومان محصول خام را از کشاورزان خریداری و بعد از فراوری با قیمت گزافی به فروش می رسانند.
کاظمیان اضافه کرد: برای تشویق کشاورزان به کشت باید محصول کینوا به صورت تضمینی خریداری و یا شرکت هایی برای خرید محصول کینوا با قیمت مناسب به کشاورزان معرفی شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سهمیه کشت این گیاه در کشتزارهای استان 20 هکتار است که این میزان براساس یک بازه زمانی پنج ساله باید به 100 هکتار افزایش یابد.
برداشت کینوا از اواخر آذرماه آغاز می شود و تا دی ماه ادامه می یابد.