مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و بوشهر گفت: در ده ماه امسال میزان عملیات تخلیه و بارگیری در بندر بوشهر ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار تن بوده نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۴ درصد افزایش داشته است.
او با اشاره به این که این آمار تنها برای بندر تجاری بوشهر است، افزود: بندرهای دیگری هم مانند عسلویه و خارگ فعال هستند که نفت و مواد هیدروکربنی و با حساب آنها صادرات و واردات کل بندرهای استان در ده ماه امسال ۶۰ میلیون تن بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و بوشهر درباره طرح لایروبی و ترمیم کانال دسترسی بندر بوشهر هم گفت: این طرح از اسفند پارسال شروع شد و اکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا چهار ماه آینده به پایان خواهد رسید.
او با بیان این که اعتبار این طرح ۱۹۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: با پایان این طرح، عمق کانال دسترسی بندر بوشهر ۱۱ متر میشود و کشتیهای ۳۰ هزار تنی میتوانند در این بندر پهلوگیری کنند.
ارجمندزاده اعتبارات طرحهای این ادارهکل را ۵۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ابتدای امسال، ۸۶ میلیاردتومان اعتبار در اختیارمان قرار گرفت، اما با توجه به افزایش جذب طرحها، در شهریور این میزان به ۲۱۰ میلیارد تومان رسید.
او با اشاره به اینکه بندر بوشهر بهعنوان یکی از محلهای تخلیه کالای اساسی کشور تعیین شده، گفت: تا کنون سه کشتی حامل کالای اساسی وارد بندر بوشهر شدهاند و ۳۵ هزار تن کالای اساسی که بیشتر برنج بوده در این بندر تخلیه شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و بوشهر درباره طرحهای در دست اجرا در بندرهای مختلف استان هم گفت: تأسیسات مجتمع بندری نگین بوشهر از پارسال با اعتبار ۸۵ میلیارد تومان شروع شده است و جاده دسترسی به این مجتمع هم از اسفند پارسال با ۶۵ میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست.
ارجمندزاده گفت: اسکلههای گردشگری گناوه و دیلم نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
او همچنین گفت: بندر دیر یکی از مهمترین بنادر صادراتی استان بوشهر است که امسال ۳۰۰ هزار تن صادرات به قطر داشته است.