به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ پاسدار اشتری در نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا که صبح امروز (دوشنبه) در ستاد ناجا برگزار شد، با اشاره به ۷۰۰ تن کشفیات موادمخدر در ۱۰ ماه امسال گفت: امسال کشفيات مواد مخدر ۱۸ درصد افزایش داشته است که اميدواريم این روند افزایشی ادامه داشته باشد و بیشتر از این باید کشفیات داشته باشیم.
وی گفت: یکی از اولویتهای اصلی ما در سه سال گذشته که در سال ۹۹ نیز همین روال و اولویت ادامه خواهد داشت، برخورد با باندها و شبکهها و سران توزیع کننده موادمخدر و جمع آوری معتادان متجاهر است.
سردار اشتری با بیان اینکه ۱۰ اولویت بیشتر نداریم، افزود: بحث مقابله با موادمخدر دغدغه و مطالبه مردم و مقام معظم رهبری است و به ویژه که در بحث اعتیاد تمام دستگاهها باید فعالیت کنند و مقام معظم رهبری نیز در جلسه بررسی آسیبهای اجتماعی سهم تمام دستگاهها را تا حدودی مشخص کرده اند و ان شاء الله هر کدام از دستگاهها به نوبه خود این مبارزه را ادامه دهند.
وی ادامه داد: برای ما دغدغه مردم اولویت است و یکی از آسیبهای اجتماعی نیز اعتیاد و موادمخدر است اعم از سنتی و صنعتی و همچنین پیش سازهایی که در کشور وجود دارد.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: مقابله با پیش سازها یکی از مواردی است که در این همایش به آن پرداخته خواهد شد.
سردار اشتری با بیان اینکه ما باید یک راه نقشه مبارزه با موادمخدر داشته باشیم، گفت: در مرحله نخست اقدامات ما پیش دستانه و پیشگیرانه است و اینکه چه کار کنیم تا موادمخدر وارد کشور نشود یا تولید آن کاهش پیدا کند چراکه بعد از حضور امریکاییها در کشور همسایه کشت موادمخدر حدود ۵۰ برابر افزایش یافته است.
سردار اشتری افزود: هرچند که امیدی نداریم در سطح بین المللی اقدامی شود، اما باید این مطالبه را داشته باشیم تا بحث مقابله با کشت موادمخدر در کشور همسایه را شروع کنند و امریکاییها را به کشت خشخاش متهم کنند به ویژه که از وقتی که حضور پیدا کرده اند باعث مشکلات متعددی شده اند که یکی از آنها همین افزایش کشت موادمخدر است.
فرمانده ناجا گفت: اقداماتی که ما میتوانیم برای پیشگیری از ورود موادمخدر به کشور انجام دهیم باید در این نقشه راه آن را تعریف کنیم.
وی افزود: کشفیات ما نشان میدهد حدود ۷۲ درصد کشفیات موادمخدر ما در شرق و مرزهای شرقی است و اگر تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی داریم برای اقدامات پیشگیرانه در آن منطقه بکار بگیریم و در واقع شرق و مرزهای شرقی برای ما اولویت دارد.
سردار اشتری ادامه داد: در مرحله دوم برخورد با باندها، سران اصلی و سرشبکهها مهم است که گاهی عوامل دست دوم و سوم دستگیر میشوند یا به هلاکت میرسند و عوامل اصلی شناسایی و دستگیر نمیشوند.
سردار اشتری ادامه داد: برای برخورد با باندها، قاچاقچیان مواد مخدر و جمعآوری معتادان متجاهر باید با تلاش بیشتری صورت گیرد.
نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا خرده فروشان مواد مخدر برای مردم نگران کننده هستند فرمانده نیروی انتظامی گفت: در کنار اقدامات پیشگیرانه، برخورد با خرده فروشان مهم است، چون که خرده فروشان برای مردم نگران کننده هستند.
سردار سرتیپ «حسین اشتری» با بیان اینکه باید اطلس جرم و تهدید در حوزه مواد مخدر را تهیه کنیم و روی آن متمرکز شویم، افزود: یکی از نیازمندیهای کار مبارزه با مواد مخدر، اشراف اطلاعاتی است، وقتی این باندها و شبکههای مواد مخدر و سران اصلی آنها را شناسایی کنیم و نقشه راه و اطلس جرم و تهدید را در حوزه مواد مخدر داشته باشیم و اولویتها مشخص شود؛ میتوانیم به اهداف خود در مبارزه با مواد مخدر برسیم.
وی در ادامه به استفاده از فناوری روز در امر شناسایی و مقابله با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: اکنون از طریق پهپاد کار شناسایی مواد مخدر انجام میشود که کار خوبی است و باید به این سمت برویم. در کنار سرعت در برخورد با مواد مخدر، دقت و حفاظت از نیروی انسانی و ماموران نیز مهم است؛ برای ما یک نفر شهید نیز زیاد است و باید کاری کنیم که همکاران ما کمتر در معرض خطر قرار گیرند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه بالاترین سرمایه ما در نیروی انتظامی، سرمایه انسانی و کارکنان هستند، افزود: سازمان نیرو محور هستیم نه تجهیز محور، بنابراین بالاترین سرمایه برای ما، نیروی انسانی است ضمن اینکه آمارها نشان از کاهش شهدا؛ برغم افزایش ماموریتها دارد.
وی در ادامه به توسعه زیرساختهای مقابله و مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: هر توسعهای که میتوانیم برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم؛ این کار را باید با فناوری و تجهیزات روز انجام دهیم.
سردار اشتری در ادامه به بحث هوشمندسازی پلیس اشاره کرد و افزود: در این عرصه پیش بینی کردیم که سه ساله پلیس را هوشمند سازی کنیم و در مبارزه با مواد مخدر باید یک زمانی را مشخص کنیم.
وی به استفاده از ظرفیتهای داخل کشور اشاره کرد و گفت: در جلسه آسیبهای اجتماعی یک تقسیم بندی شد و در این خصوص سازمانها و دستگاههای مربوطه وظیفه دارند کمک کنند، ضمن اینکه اگر ریل گذاری درست باشد به هدف خود میرسیم.
فرمانده ناجا در ادامه به استفاده از ظرفیتهای هنری اشاره کرد و افزود: بحث فیلمهای ۱۱۰ ثانیهای که کار خیلی خوبی بوده و اقداماتی در این خصوص انجام شده و بیش از ۳۰۲ اثر در این عرصه تولید شده که حداقل بیش از ۳۰ درصد اینها قابل بهره برداری است و میتوان در رسانه ملی و جای دیگر از آن استفاده کرد.
وی به بحث جمع آوری خرده فروشان اشاره کرد و گفت: در کنار اقدامات پیشگیرانه در عرصه بین المللی و اقدامات مقابلهای در شرق مرزهای شرقی باید این کار را نیز انجام دهیم چرا که همین خرده فروشان برای مردم نگران کننده هستند.
سردار اشتری افزود: خرده فروش جرمی را انجام میدهد که کمتر از باندهای قاچاق مواد مخدر که سطح بالا توزیع مواد میکند نیست و باید خانوادهها امنیت داشته باشند وباید به آنها با قدرت برخورد کرد، هرچند که در این حوزه اقدامات خوبی صورت گرفته، اما نباید شاهد حضور خرده فروشها در کوچه و بازار باشیم و باید با اولویت با آنها برخورد و آنها جمع آوری شوند.
وی گفت: دستگاه قضایی نیز بیشتر از این باید کمک کند و این حمایتها را از شخص رئیس قوه قضاییه دیده ایم و باید بیشتر از این توافقها حمایت شود و هزینه جرم و قاچاق باید افزایش پیدا کند تا قاچاقچیان متنبه شوند و بترسند.
سردار اشتری افزود: مرحله بعد نیز شاسایی و جمع آوری معتادان متجاهر است و واقعا باید در این عرصه کار کرد که در واقع نگهداری سه ماهه معتادان متجاهر کفایت نمیکند و این رویه را باید تغییر داد به ویژه که از هم اکنون برای سال آینده؛ نقشه راه را داریم و باید بر همین اساس کار را ادامه بدهیم و تاثیر آن را بیشتر ببینیم.
وی به تجهیز پاسگاههای بین راهی اشاره کرد و گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر باید این ایستگاهها و گلوگاهها را تجهیز کامل کند. برخی اوقات تجهیزات پاسگاههای بین راهی ناقص است و باید تکمیل و امنیت همکاران در آن محلها تأمین شود.
حاشیه نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا لزوم اصلاح قانون بازپروری معتادان متجاهر سردار سرتیپ «حسین اشتری» فرمانده ناجا در حاشیه نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، در جمع خبرنگاران گفت: قانون موجود در خصوص بازپروری و نگهداری معتادان متجاهر، پاسخگوی نیازهای این حوزه نیست و باید اصلاح شود.
فرمانده ناجا بر ضرورت اصلاح قانون بازپروری معتادان متجاهر تأکید کرد.
وی ادامه داد: پلیس این توان را دارد که تا ۴۸ ساعت تمامی معتادان متجاهر را جمعآوری کند، اما باید دستگاههای متولی مکانهایی را برای نگهداری آنها مشخص کنند.
فرمانده ناجا بیان کرد: امروز با کارهای صورت گرفته، خوشبختانه در برخی از استانها همه معتادان متجاهر جمعآوری شدهاند و در مکانهای مشخص نگهداری میشوند.
سردار اشتری در خصوص تجهیز پلیس مبارزه با مواد مخدر به تجهیزات جدید گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر بهمنظور شناسایی و اشراف اطلاعاتی، به پهپاد و دیگر تجهیزات، مجهز میشود.
فرمانده نیروی انتظامی در خصوص قصور برخی دستگاههای مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: قانون سهم هر دستگاه را مشخص کرده است و دستگاهها باید طبق قانون به وظایف خود عمل کنند.
حاشیه نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تجهیز پلیس مبارزه با موادمخدر به پهپاد
فرمانده نیروی انتظامی گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر به پهپاد تجهیز و در مرزها و مرکز کشور استفاده میشود.
سردار حسین اشتری در حاشیه همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا پلیس گزارشی از کم کاری دستگاهها در جمعآوری معتادان متجاهر را به مقام معظم رهبری ارائه داده است یا خیر؟ افزود: در بحث جمع آوری و شناسایی معتادان متجاهر، ناجا میتواند ورود کند و ما امروز میگوییم که طی ۴۸ ساعت میتوانیم معتادان متجاهر را شناسایی و جمع آوری کنیم، اما به شرط آنکه محلی برای نگهداری این افراد وجود داشته باشد بویژه که هم اکنون محلهای نگهداری کافی نیست و کسانی که مسئولیت دارند باید اقداماتی را در این خصوص انجام دهند.
وی با بیان اینکه قانون نگهداری معتادان و بازپروری معتادان متجاهر باید اصلاح شود، گفت: هم اکنون طبق قانون معتادان متجاهر باید یک دوره ۳ ماه نگهداری میشوند و بعد از آن در صورت نیاز یک دوره ۳ ماهه دیگر نیز اضافه میشود که در مجموع ۶ ماه در مراکز بازپروری نگهداری میشوند، در حالی که به نظر میرسد این دوره زمانی کافی نیست، لازم است قانون اصلاح شود تا شخص معتاد به طول کامل پاک سازی (سم زدایی از بدن) و رها شود.
فرمانده ناجا افزود: برخی از معتادان متجاهر در همین مدت دوره درمانشان را به طور کامل سپری میکنند، اما در مورد افرادی که این مدت کافی نیست باید قانون اصلاح شود و این افراد بتوانند بعد از درمان و پاکسازی به جامعه و خانواده بازگردند. گاهی اوقات میبینیم برخی از این معتادان از کمپها مرخص میشوند، اما هنوز هم اعتیاد دارند و به اعتیادشان ادامه میدهند، البته بخش قابل توجهی اعتیادشان را ترک میکنند.
وی گفت: در بعضی از استانها با همتی که تمام مسئولان باهم داشتند معتادان متجاهر را جمع آوری و در مکانی مشخص نگهداری میکنند، به طوری که حتی یک معتاد متجاهر هم در خیابانها نداریم.
وی درباره وظایف دستگاهها در بحث نگهداری معتادان نیز گفت: قانون وظایف تمام دستگاهها را مشخص کرده است، وظیفه پلیس شناسایی و جمع آوری معتادان متجاهر است، اگر همه دستگاهها وظایفشان را به درستی انجام دهند و ظرفیتها کامل شود ما میتوانیم طی مدت ۴۸ ساعت اقدام به جمع آوری معتادان متجاهر کنیم و اگر هم موردی به پلیس گزارش شود پلیس اقدام لازم را انجام میدهد.
سردار اشتری درباره تجهیزات پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز افزود: کارهای جدیدی صورت گرفته و امکانات خوبی نیز در اختیار پلیس مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است که از جمله آن میتوان به تجهیز پلیس به پهپادها اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این پهپادها و دیگر تجهیزات تولید داخل است، گفت: این پهپادها برای کشف و شناسایی موادمخدر در اختیار پلیس قرار گرفته است که البته از وسایل و تجهیزات پیشرفته دیگر نیز در مرزها و مراکز شهرها استفاده میکنیم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: خون سردار شهید سلیمانی باعث وحدت و همدلی در کشور و انسجام ملتها شد.
سردار سرتیپ «حسین اشتری» فرمانده نیروی انتظامی در نشست رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا که صبح امروز (دوشنبه) در ستاد ناجا برگزار شد، با اشاره به اینکه سپهبد شهید «سلیمانی» مایه عزت کشور بود و از دست دادن ایشان خسارت بزرگی است، اظهار داشت: خون این عزیز پس از شهادت باعث وحدت و همدلی در کشور شد، چون شهید سلیمانی عمر خود را صرف برقراری امنیت در کشور کرد.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: مردم به شهید سلیمانی علاقهمند بودند و این علاقه را در مراسم تشییع پیکر شهدای مقاومت نشان دادند.
وی با اشاره به شاخصهای اخلاقی شهید سلیمانی گفت: اخلاص و ولایتمداری دو شاخص مهم سردار شهید سلیمانی بود. رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در خطبههای نماز جمعه اخیر فرمودند که نباید به شهید سلیمانی بهعنوان یک فرد نگاه کرد، بلکه ایشان یک «مکتب» است.
فرمانده ناجا افزود: امروز بهترین الگو برای جوانان ما شهید سلیمانی و شهدای دفاع مقدس هستند.
سردار اشتری با بیان اینکه پس از شهادت سردار سلیمانی در عراق، سوریه و لبنان مردم مراسم برگزار کردند، عنوان کرد: در حلب دیدیم مردان، زنان و بچهها گریه و عنوان میکردند که با حضور سردار سلیمانی حلب آزاد شد.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها با این حرکت تروریستی و جنایتکارانه، خوی تروریستی خود را نشان دادند، گفت: خون سردار سلیمانی باعث انسجام ملتها شد و در جمعه اخیر، راهپیمایی عراق برای اولین بار بود که با این حجم برگزار شد که این به برکت خون شهید سلیمانی بود.